Elleve år siden Gerrard ble utvist mot Everton

Det finnes ingen oppgjør i Premier League hvor det har vært delt ut flere røde kort enn i Liverpools kamper mot Everton.

25. mar 2017 kl 10.24 Einar Kvande

Den 25. mars 2006 delte dommer Phil Dowd ut to gule kort til Steven Gerrard i løpet av bare noen sekunder. Det var spilt bare 17 minutter av kampen på Anfield, og Liverpool måtte spille resten av derbyet med ti mann. De røde vant likevel kampen 3-1.

Liverpool mot Everton er kjent som det «vennskapelige lokaloppgjøret», men antall utvisninger i disse kampene viser at dette er en sannhet med sterke modifikasjoner.

21 røde kort

Merseyside-derbyet har nemlig produsert 21 røde kort på de 49 kampene som har vært spilt mellom klubbene siden toppdivisjonen i England tok navnet Premier League i 1992. Heldigvis har de røde bare fått sju av disse, mens 14 er blitt delt ut til de blå.

Vi har alle Ramiro Funes Mori sin horrible takling på Divock Origi for et snaut år siden friskt i minnet.

I 2010 ble både Steven Pienaar og Sotirios Kyrgiakos utvist av Martin Atkinson, og i kampen vi nevnte innledningsvis, som ble spilt for nøyaktig 11 år siden på dagen i dag, ble både Steven Gerrard og Evertons Andy van der Meyde utvist.

I september 1999 ble både Sander Westerveld og Steven Gerrard utvist for vertene, mens Francis Jeffers så rødt for gjestene. Altså tre røde kort i en og samme kamp.

Da Liverpool vant for første gang på over 10 år på Goodison Park i april 2001, ble Igor Biscan utvist. Denne kampen huskes kanskje aller best for Gary McAllisters fantastiske vinnermål på et frispark fra 40 meter dypt inne i overtiden.

SER RØDT
SER RØDT  Steven Gerrard får sitt første røde kort i derbysammenheng, for en stygg takling på Kevin Campbell i et 1-0 tap på Anfield i september 1999.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]