Fem ting vi lærte av kampen mot Manchester United

Simon Mignolet, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold var blant banens fremste aktører.

16. jan 2017 kl 08.45 Einar Kvande

Simon Mignolet har fått en ny vår

Belgieren har virkelig plukket opp hansken som Jürgen Klopp kastet til ham i form av Loris Karius. Mot Manchester United storspilte han, og leverte den ene praktredningen etter den andre. I tillegg virket han tryggere i feltarbeidet enn tidligere i Liverpool-karrieren. Fortsetter han i dette sporet, vil det bli lenger og lenger mellom ropene om en ny keeper til sommeren.

Jordan Henderson er viktig for balansen på midtbanen

Man legger ikke merke til hva man har før det er borte sies det, og mange vil ha fått en aha-opplevelse i så måte når det gjelder Jordan Henderson nå på nyåret. Wearside-gutten var sårt savnet i kampene mot Sunderland, Plymouth og Southampton, og mot Manchester United så vi hvor viktig det er å ha en slik evighetsmaskin til å balansere midtbanen.

Offsideregelen gjelder ikke for Manchester United

Manchester United har fått en rekke mål godkjent denne sesongen som skulle ha vært annullert for offside, og det skulle også gårsdagens utligningsmål mot Liverpool ha vært. Antonio Valencia var åpenbart i offside da ballen ble spilt til ham ute på kanten, i trekket før scoringen, og de som har studert posisjonen til linjemannen vil lure på hva i all verden han drev med, som var flere meter bak bakerste Liverpool-spiller.

Jürgen Klopp liker å spille mot topplagene

Det er mot de beste fotballhjernen til Jürgen Klopp virkelig kommer til sin rett. Mot lag som liker å angripe. Da får hans mantra om hardt press og raske overganger gode levekår. Derfor vil det nok ha ergret tyskeren veldig at Roberto Firmino og Georginio Wijnaldum ikke tok vare på gyldne muligheter til å avgjøre kampen på Old Trafford etter gode kontringer.

Alexander-Arnold er en ny lokal favoritt

Liverpool-supporterne, ikke minst de lokale, har lengtet etter en scouser på laget etter at Steven Gerrard abdiserte. Nå er de i ferd med å få en ny kjæledegge i Trent Alexander-Arnold. Det vil nok gå en stund før tenåringen klarer å vippe Nathaniel Clyne av pinnen, men inntil det skjer vil både supporterne og Jürgen Klopp vite at de har en solid vikar på høyrebacken. 18-åringens voksne opptreden på Old Trafford lover bra for fremtiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]