Tre kjappe: Frykter at managerbyttet skal gi Leicester et løft

Liverpool.no-redaksjonen diskuterer managerbyttet i Leicester, hvem som skal erstatte Dejan Lovren i midtforsvaret, og hvordan den lange pausen vil slå ut for Liverpool.

27. feb 2017 kl 12.40 Liverpool.no

Leicester sparket Claudio Ranieri før helgen. Får vi se noen effekt av det mot Liverpool?

Arve Corneliussen
– Ja. I kampene Leicester har blitt knust denne sesongen, deriblant på Anfield, har de sett utrolig tafatte ut. Når et lag ligger midt på tabellen er det ikke så mange kamper som er veldig viktige. Denne har plutselig blitt uhyre viktig. For første gang ligger de under streken, de er jumbo på formtabellen (sammen med Bournemouth), og nå er krisen så stor at en nedrykkskandidat måtte sparke årets manager i verden. Nå er det virkelig alvor, og derfor ville det forbause meg om Leicester ikke er 100 prosent i kveld. Utover det tror jeg ikke vi får se noen særlige taktiske sprell fra Craig Shakespeare.

Einar Kvande
– Jeg håper da inderlig ikke det! Den midlertidige løsningen, Craig Shakespeare, vet jeg fint lite om, men jeg forventer ikke at han gjør noen revolusjonerende endringer på Leicesters lag til denne kampen. Det er begrenset hva en ny mann kan få utrettet på så få dager, så om vi får oppleve et friskere Leicester tror jeg heller det skyldes optimismen en positiv avslutning på Champions League-kampen i Sevilla eventuelt gir dem, og en styrket selvtillit som en følge av reduseringsmålet der. Jeg tror i alle fall det vil ha fint lite med sparkingen av Ranieri å gjøre.

Arild Skjæveland
– Fryktar jo det, om det er slik at han mista garderoben og at spelarane ikkje ville spele for han lenger. Får ikkje håpe at det blir slik at dei leverer det samme som dei gjorde heime mot Manchester City tidlegare denne sesongen. Statistikken viser visst at det sjeldan er noko umiddelbart effekt av managerbyter, men at det er blitt ei greie fordi ein hugsar det så godt når det skjer. Samstundes trur eg eigentleg ikkje det. Ein vil jo tru at supportarane på tribunen er litt delt når det kjem til denne saka, så ein kan jo håpe på både tam stemning og at dei speler som dei har gjort dei siste vekene.

Dejan Lovren har kneproblemer, og spiller trolig ikke mot Leicester. Hvem bør være partner til Joel Matip i midtforsvaret?

Arve Corneliussen
– Lucas Leiva. Jeg mener egentlig at Ragnar Klavan er den beste av de to, men man aner ikke hva man får av estlenderen. Jeg liker ikke tanken av en Jamie Vardy som er «på» mot en Ragnar Klavan som er «av». I tillegg spilte Lucas bra sist, og fortjener derfor å beholde plassen. Joe Gomez så litt for utrygg ut i cupkampene, og jeg tror ikke det er lurt å ta sjansen på ham i en tøff bortekamp.

HVEM ERSTATTER LOVREN?
HVEM ERSTATTER LOVREN?  Dejan Lovren sliter med en kneskade. Blir Lucas Leiva erstatteren?

Einar Kvande
– Lucas Leiva har aldri vært noen stor favoritt hos meg, men jeg må innrømme at han tidvis har klart seg meget bra på stopperplass denne sesongen. Jeg går likevel for Ragnar Klavan som erstatter, på grunn av at Leicester har mange fysisk store og sterke spillere som blir farlige på dødballer. Klavan er atskillig bedre på hodet og i dueller på dødballer enn Lucas. Det jeg har sett av Joe Gomez etter at han kom tilbake etter skade tyder på at han fortsatt har et stykke igjen til toppformen, og jeg regner ham per dato ikke for å være klar for en oppgave som denne.

Arild Skjæveland
– Er litt bekymra for farten til Jamie Vardy, men meiner likevel at Lucas Leiva fortener ein ny start etter at han var så glimrande mot Tottenham.

Det er 16 dager siden sist Liverpool spilte kamp. Hvilken effekt forventer du dette har på laget i kampen mot Leicester?

Arve Corneliussen
– En veldig stor effekt. Da Liverpool endelig fikk én uke hvile foran Tottenham-kampen, så plutselig presset bra ut igjen. Det tror jeg gjør at Liverpool møter Leicester med samme energinivå, og da skal bortelaget vinne i kveld. Spesielt håper jeg at Coutinho skal finne tilbake til høstformen. Han har sett sliten ut etter skaden, og 16 dager «hvile» etter en del kamptrening burde være perfekt.

Einar Kvande
– Jeg håper at alle har fått ladet batteriene skikkelig, og at det er et spillesugent og offensivt mannskap som stiller på King Power Stadium. Vi er avhengige av at gegenpressingen sitter som mot Tottenham, og vi bør forsøke å unngå dødballer mot oss. Jeg satser på at oppholdet på La Manga vil virke positivt, og at uthvilte spillere får med seg tre poeng fra en litt vrien bortekamp siden Leicester nå kjemper med ryggen mot veggen mot nedrykk.

Arild Skjæveland
– Forventar, eller håper, at Liverpool går ut i hundre og køyrer over Leicester frå start. Laget bør vere bra tent og utkvilt etter ein så lang pause. Samstundes er eg litt bekymra for at Jordan Henderson ikkje trente i helga. Er han ute, og om ein skal spele med ein midtbane med Wijnaldum, Can og Lallana, er eg meir skeptisk. Emre Can har ikkje akkurat imponert dei gongene han har prøvd seg i Hendersons rolle.

Har du innspill til journalisten?