VIKTIG BRIKKE:  Pepijn Lijnders jobber tett med Jürgen Klopp når det kommer til talentene.

Han er Klopps brobygger

Pepijn Lijnders har en nøkkelrolle i å få fram talenter i Liverpool. Les hvordan de jobber for å binde akademiet og Melwood sammen.

Liverpool stilte med et rekordungt mannskap mot Plymouth på søndag. I arbeidet med å få fram talentene fra akademiet til førstelaget har Liverpools egen Pep, Pepijn Lijnders, en nøkkelrolle.

I Sunday Times skriver journalist Jonathan Northcroft at om Zjelko Buvac blir beskrevet som Klopps «hjerne», er Lijnders hans «bro».

Talentgruppe

33-åringen fra Nederland jobber tett på førstelaget, men han også en dedikert tolle for å knytte sammen Melwood og akademiet i Kirkby rundt åtte km unna.

Etter hvert vil førstelaget og akademiet være samlet på samme sted, men inntil det skjer er Lijnders mannen som holder et ekstra øye på hvilke talenter som skal få prøve seg på trening med førstelaget. 

Hver tirsdag blir opptil 12 spillere fra U15 til U19 invitert til Melwood for å bli med på Klopps trening. Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn og Ovie Ejaria ble alle introdusert for førstelagsfotball gjennom talentgruppa.

PÅ TRENINGSFELTET:  Pepijn Lijnders i arbeid.

– Personlig forhold er viktig. Vi har troen på at 30 prosent handler om taktikk, og 70 prosent handler om å kjenne hverandre og staben. Det er viktig at Jürgen kjenner til spillere fra en ung alder. Hvis han ikke kan være i Kirkby, sender vi de beste til han.

– Vi startet talentgruppen slik at 15-åringer kan trene med 19-åringer, for målet er at de en dag skal spille sammen på førstelaget og når de gjør det, skal det ikke være for første gang, sier Pep til Sunday Times.

– Når de besøker Melwood ser de hvordan Adam Lallana forbereder seg, hvordan Sadio Mané beveger seg for å finne rom, de lærer seg de uskrevne reglene på Melwood, alle de små tingene. Det er et utsagn som lyder at talenter trenger modeller, ikke kritikk. Jeg tror veldig på det, sier han.

Det er et utsagn som lyder at talenter trenger modeller, ikke kritikk. Jeg tror veldig på det.Pepijn Lijnders

Lønnstak

Lijnders har tidligere erfaring fra ungdomsavdelingene til PSV Eindhoven og Porto. 

– Å bringe fram dine egne spillere skaper et far-sønn-forhold med klubben, basert på lojalitet, og er et veldig farlig våpen. For oss er det et nytt prosjekt, som handler om å skape en ny generasjon av Liverpool spillere som kan kjempe med de største signeringene fra andre klubber.  

Ljinders var for øvrig U16 trener tidligere, da både Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn spilte der.

PÅ AKADEMIET:  Jurgen Klopp, Alex Inglethorpe, tidligere U23-sjef Michael Beale og Pepijn Lijnders.

Av andre grep som er gjort på akademiet under direktør Alex Inglethorpe, er å redusere antallet spillere på Kirkby for å fokusere enda mer på kvalitet.

Det er også satt et lønnstak på 40.000 pund i året for førsteårsjuniorer, for at spillerne skal holde beina på bakken. 

Spillerne deltar også i ulike sosiale programmer for å lære noe ved siden av fotball og få fine verdier.

Trenger mye tid med førstelaget

Da The Kopite besøkte akademiet i høst og fikk en prat med daværende U23-sjef Michael Beale, snakket han også om viktigheten av at spillerne får mye tid på Melwood.

– Det å bli eksponert for førstelaget og få en idé om akkurat hva det er Jürgen ønsker gjør det mye enklere for en spiller. De kan være veldig gode U18-spillere eller U23-spillere, men det å tilbringe mye tid med førstelaget tar deg til neste nivå. Det betyr mye at førstelagstrenerne blir kjent med deg, og når han i tillegg føler at Jürgen Klopp stoler på han vil det selvsagt få ham til å føle seg tre meter høy og føle at alt er mulig. Jeg tror ikke det bare er tilfellet for Ejaria, men for mange spillere det siste året, sier Beale.   

– Han har fått brukt mange uker der, og virkelig fått tid til å tilpasse seg og finne sin plass. Man kan tenke seg hvordan det er å komme inn der, og plutselig spiller du ved siden av førstelagsstjernene. Det tar litt tid å ikke være starstruck. Guttene er bare mennesker, og mange av disse spillerne har vært deres idoler. Jo lengre tid de tilbringer med førstelaget, jo mer komfortable blir de. Det er ikke så mange managere som gjør det. Vi har en god manager for disse unge spillerne, sa Beale til oss den gangen.

På jobb fra 7.30 til 17

Han snakket da også om hvor opptatt de er av å utvikle guttene som hele mennesker.

– Det hjelper at det ikke er en veldig stor by, fordi man blir bedre kjent med ting med en gang. Vi gjør mye for å strekke dagene deres ut, så ingen av guttene går hjem herfra klokka 13. De kommer 7.30 og går først hjem 16.30-17, så det mye doble treningsøkter og mye individuelle samtaler. I de samtalene handler det bare om deg. Om deg som spiller, og hva du trenger og hvordan du skal utvikle deg. Under 18 og Under 23 er lag med kort tidshorisont, derfor handler det om å få spillerne inn på førstelaget eller ut på lån. Så noen ganger må vi på akademiet ta avgjørelser som kan skade laget, fordi vi ønsker å pushe en gutt opp eller ut på lån. Vi gjør ofre for det individuelle. Så trenerne har ikke noe ego.

– Hver torsdag har vi workshops der vi tar opp ulike temaer, det kan være livredning, det kan være veldedighetsarbeid, som å gi mat til hjemløse, andre ganger er det kjøretrening her, de gjør enkle reparasjonsjobber i hus og på bil, vi legger ned veldig mye jobb i å holde guttene nede på jorda. Vi henter også inn flere spillere med erfaring. Kenny Dalglish har vært her mye i det siste, Rob Jones, Robbie Fowler, Steve McManaman og Steve Heighway, så vi legger ned mye jobb for at ungguttene skal føle seg som en del av Liverpool-familien.

– Hver spiller har en trener de har som kontaktperson. Igjen handler ikke det om ego. Så hvis for eksempel Sheyi Ojo sto nær Alex Inglethorpe ville ikke jeg hatt noe problemer med det. Vi er veldig enige om våre beskjeder til spillerne.

– Vi vet hva vi kan gi dem her på akademiet, men vi trenger en manager for å åpne døren for dem til førstelagsnivå. Det kan godt være man har en fantastisk spiss, men på førstelaget har man kanskje den beste i landet. Det gjør ting vanskelig for den spilleren å slå igjennom. Så det handler om individuelle tilpasninger, det er ikke «one size fits all» her, sa han. 

Les hele vårt intervju med Beale her.

Del

Jürgen Klopp

26.10.2017 19:20

Vil ikke røpe om Mignolet og Lovren får fornyet tillit

Jürgen Klopp håper at duoen er smarte nok til å ignorere kritikken.

26.10.2017 15:24

– Uvanlig å møte sin beste venn på den måten jeg gjør

David Wagner tror ikke han får noen taktiske overraskelser mot sin beste venn Jürgen Klopp.

26.10.2017 10:03

– Vi gjør grunnleggende vurderingsfeil defensivt

Phil Thompson har ett konkret råd til hvordan Jürgen Klopp kan få strammet opp den defensive organiseringen under kamp.

Akademiet

22.09.2017 10:39

Beale er tilbake på akademiet

Michael Beale har første dag på jobb i dag.

07.09.2017 20:46

Planer for felles treningsanlegg er blitt godtatt

Liverpool FC er stadig nærmere et stort anlegg i Kirkby som vil huse både senior- og junioravdeling, og som en håper står ferdig om snaut to år.

21.06.2017 10:19

– De må være besatt hver eneste dag

Steven Gerrard mener dagens unge talenter må ha verdensklasse for å spille seg inn på Liverpools førstelag.

Liverpool U23

26.10.2017 14:52

– Mentalt sterkere av skaden

Etter 28 mål sist sesong og sju så langt i denne, håper Harry Wilson han snart får sjansen på førstelaget igjen.

23.10.2017 19:26

Vi fulgte kampenSlo United 3-1

Liverpool var det klart beste laget i U23-kampen.

23.10.2017 10:25

Liverpool U23 mot Man Utd

Michael Beale

22.09.2017 10:39

Beale er tilbake på akademiet

Michael Beale har første dag på jobb i dag.

12.09.2017 11:31

Beale tilbake til akademiet

Tidligere U23-trener Michael Beale starter i ny rolle på akademiet.

24.07.2017 20:22

– Alexander-Arnold er en seriøs utfordrer

Den tidligere U23-manageren tror talentet får en håndfull kamper, og mener akademiet hadde mye å feire forrige sesong.

Pepijn Lijnders

27.03.2017 16:29

Ønsket som manager i Nederland

Men Klopps «brobygger» har ingen planer om å forlate Liverpool ennå.

06.10.2016 10:01

– Jürgen staker ut kursen for oss

Trener Pepijn Lijnders beskriver det første året med Jürgen Klopp som Liverpool-manager.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 18:38

– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

+
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+
18.02.2018 kl 09:18

Hattricket har gjort godt for selvtilliten

Nå har Sadio Mané satt seg mål om å score mer.

+