Tre kjappe før Arsenal-kampen:«Har du endret mening om Klopp de siste månedene?»

Liverpool.no-redaksjonen om endringer på laget, «endimensjonal spillestil» og oppfatningen av Klopp.

3. mar 2017 kl 19.48 [email protected]

Hvilke endringer ville du gjort på laget til Arsenal-kampen?

Torbjørn Flatin:
Dejan Lovren inn i midtforsvaret synes jeg er et selvfølgelig valg dersom kroaten er spilleklar. For meg bør også Ragnar Klavan og kanskje også Joe Gomez være foran Lucas angående valg i midtforsvaret. Det var hjerteskjærende å se hvordan brassen ble kledd av i sist kamp mot Jamie Vardy. Lucas har gjort enkelte gode kamper sentralt i forsvaret, som mot Tottenham, men han er ingen midtstopper. Ellers har ikke Klopp mye å spille med synes jeg, angående endringer. Can, Wijnaldum og Lallana fungerte dårlig sammen på midtbanen mot Leicester, og en kan for eksempel vurdere å bruke Milner som indreløper, men jeg tror likevel jeg ville gitt de samme seks fremste fornyet tillit med Henderson og Sturridge ute.

Tore Hansen:
Jeg følte det igjen var litt kollektiv svikt i siste kamp, akkurat som mot Hull. En ting er å tape, men hvor var Klopp-fotballen? Hvor var initiativene og løpene? Dette må på plass for at vi skal vinne kamper. Det vil ikke nødvendigvis hjelpe så mye å bytte på spillere før det elementære sitter. Henderson er dessverre ikke klar, så det er egentlig få endringer å gjøre på midten og heller ikke på topp. Det har sjeldent fungerte med Origi fra start denne sesongen, men det er jo selvsagt en mulighet. I forsvar blir det jo første og fremst å se på situasjonen til Lovren, og kjøre inn ham hvis spillerklar. Alternativt ville jeg gått for Klavan foran Lucas.

Lars Frøsland:
Først og fremst ville jeg startet med Dejan Lovren til fordel for Lucas Leiva – nå som kroaten fremstår skadefri. Det handler ikke om at jeg er noen stor Lovren-fan, men han er bedre enn Lucas, Klavan og Gomez (pdd.). Ellers håper jeg Klopp starter med samme lag som mot Leicester. Angrepsrekken pleier levere i slike kamper, mens jeg ser få alternativer til Can, nå som Henderson er skadet. Forsvarsrekka sier seg egentlig selv. Keeperplassen er vanskelig, men jeg tror Mignolet er hakket tryggere.

Det var hjerteskjærende å se hvordan brassen ble kledd av i sist kamp mot Jamie Vardy.Torbjørn Flatin

Er Liverpool for endimensjonale i spillestilen?

Torbjørn Flatin:
For meg går det mer på at Liverpool mangler typer som gjør at de røde bedre kan håndtere lag som legger seg bakpå og er villig til å la motstanderen ha ballen mye. Nå skal jeg ikke påberope meg å være noen ekspert på det Borussia Dortmund som Jürgen Klopp ledet, men han hadde en toppscorer som Lewandowski, han hadde mer markante typer som Gundogan/Bender/Blaszczykowski på midtbanen, han har kanskje ikke en duo som Hummels/Subotic selv om jeg vil hevde at Liverpool har vært litt uheldig som ikke har hatt Matip/Lovren mer sammen denne sesongen, mens Dortmund hadde kapteinen Weidenfeller i mål og Klopp åpenbart ikke, i hvert fall ennå, har fått ut det han ønsket av Karius. Selv om Liverpool denne sesongen kan vise til et høyt toppnivå mangler de i gitte tilfeller ledertyper, fysikk og kynisme i hver ende av banen – og det vil være overraskende om det ikke blir gjort grep for å prøve å løse det før neste sesong.

Tore Hansen:
Det er enkelt å svare ja på dette akkurat nå. Vi minner litt om Leicester i forhold til at vi ofte er ekstremt gode til å utnytte bakrom og raske overganger. Litt sånn vi så det mot Tottenham. Hvis vi klarer å bryte spillet på midten og utnytte ubalanse hos motstander er vi livsfarlige . Vi sliter mer mot etablert spill. Da klarer vi ikke å gjenskape rytmen og balansen vi trenger for å få flyt i angrepsspillet. Imidlertid er jeg ikke helt enig i «Plan B»-forklaringen når vi har spillere som Origi og Sturrige på benken. Altså spillere som kan komme inn med annen spillerstil og kvaliteter på topp. De har begge tilført lite på de sjansene de har fått, uten at det er deres feil alene. Poenget er at vi har litt forskjellig type spillere å involvere både på midten og i angrep og da blir er jeg uenig i at vi kun spiller på «en måte». Jeg synes faktisk det er et større problem at vi ikke er mer tro til «plan A».

Lars Frøsland:
Jeg savner nok litt mer pragmatikk. Samtidig har ikke Klopp altfor mange strenger å spille på i troppen. Jeg savner spillertyper som behersker andre spillestiler, og som ikke er avhengig av andre for selv å prestere. Det irriterer meg at Liverpool enten er briljant eller katastrofe. Liverpool virker å kun overraske med intensitet, jeg hadde likte om de kunne overraske med å kontrollere kamper på midtbanen og å vinner kamper med kynisme. Så ja, litt endimensjonale er de nok.

Liverpool virker å kun overraske med intensitet, jeg hadde likte om de kunne overraske med å kontrollere kamper på midtbanen og å vinner kamper med kynisme.Lars Frøsland

Har du endret mening om Klopp de siste to månedene?

Torbjørn Flatin:
Jeg tror fortsatt Liverpool har den beste manageren de realistisk kan ha, men kanskje har glansen falmet aldri så lite de siste ukene. Nå skal det legges til at det aldri vil være lett å håndtere en slik dårlig periode, ikke minst angående uttalelser til media, men jeg var for eksempel skuffet over at Jürgen Klopp nærmest innrømmet at han mente det ville vært bedre om Liverpool hadde blitt slått ut av ligacupen før jul istedenfor å spille to semifinaler. Å sette opp Lucas som midtstopper mot et sultent Leicester på hjemmebane og med Vardy på topp var opplagt en feilvurdering, men samtidig er det viktig at ikke panikken setter inn og en prøver å se framover selv om det ikke er så lett for øyeblikket.

Tore Hansen:
Nei. Egentlig ikke en millimeter, selv om jeg er svært skuffet over de siste ukes resultater. Feil har blitt gjort, det er det ingen tvil om - men hvis man ser på det store bildet har jeg fortsatt tro på Jürgen og det han forsøker å få til. Hvilken annen stor manager klarer vi egentlig å tiltrekke oss? Så vil sikkert mange hevde at en manager lever av resultatene og det er selvsagt sant. Nesten to hele sesongen uten topp 4 vil ikke være spesielt bra. Men jeg tror (dessverre) det må mer tid og tålmodighet til. Leser akkurat biografien hans og han har hatt store setbacks både med Mainz og Dortmund. Men hovedlinjene og strategien hans har hele tiden vært ufravikelig. Klopp kommer ikke til å endre måten han mener fotball skal spilles på, det er helt sikkert.

Lars Frøsland:
Nei. Samtidig fortjener han kritikk for enkelte avgjørelser, men det betyr ikke at jeg har endret mening om ham. Jeg anser han som en glimrende match for Liverpool og en av verdens beste managere. Fotball er et komplisert spill, med mange faktorer. Overgangsvinduet betyr vanvittig mye, og jeg tror nok Klopp kunne tenke seg å handle litt mer enn han gir uttrykk for. Jeg forstår ingenting av de som har «gitt opp» Klopp allerede nå.

Feil har blitt gjort, det er det ingen tvil om - men hvis man ser på det store bildet har jeg fortsatt tro på Jürgen og det han forsøker å få til.Tore Hansen

Har du innspill til journalisten?
[email protected]