Tre kjappe: Hvem er Liverpools beste spiss?

Liverpool.no-redaksjonen om den dårlige starten på 2017, håndteringen av Matip-saken og hvem som bør utgjøre Liverpools angrep.

20. jan 2017 kl 16.34 [email protected]

En seier, tre uavgjort og ett tap på nyåret, hva tenker du om 2017 så langt?

Tore Hansen:Det har vært en mix av forskjellige tanker rundt resultatene. Kampene mot Plymouth er vanskelige å vurder fordi så mange unggutter blir kastet inn. Jeg støtter filosofien til Klopp der. Hvis vi skal få igjennom unge spillere fra egne rekker må vi også gi dem motivasjon og noen kamper i slike oppgjør. Du kan ikke felle en hard dom over vårt yngste lag gjennom tidene. Verst var det mot Southampton i ligacupen. Dette er den dårligste kampen for meg denne sesongen og gir selvsagt grunn til bekymring. Ingenting stemte. Ingen Klopp-fotball, ingen glød og spillere som gikk i front med brystkassa først. Kort og godt helsvart. Heldigvis slo vi tilbake mot Manchester United og viste hva som bor disse spillere - til tross for svekket lag. Jeg ser ingen grunn til å grave seg ned og er fortsatt optimist med tanke på Champions League fotball på Anfield neste sesong.

Arild Skjæveland: Ein tøff kamp mot Sunderland etter lite kvile, eit par dårlege cupkampar men ingen krise mot Plymouth og Southampton, ein god ligakamp på Old Trafford der ein burde vunne og dei fleste forventa tap, og avansement i FA cupen. Det har vel vore greit nok. Tøff periode utan storspel, men eg er glad ein har kome seg gjennom det utan tap og exit i cupane. Forhåpentlegvis finn ein tilbake til haustformen med Henderson og Coutinho tilbake.

Einar Kvande: Vi har vært inne i en liten downperiode, ingen tvil om det. Men i de to ligakampene, mot Sunderland og Manchester United, hadde vi faktisk fortjent å ta alle tre poengene. Vi må også ta i betraktning at vi stilte med et tilnærmet B-lag i de to kampene mot Plymouth. Så for meg er den store skuffelsen kampen vi gjorde i Southampton. Den var svak, og vi kunne fort ha tapt med større siffer, og dermed hatt et enda dårligere utgangspunkt foran den andre semifinalen i ligacupen. Nå får vi en sjanse til å reise kjerringa på hjemmebane, og klarer vi å ta oss til finalen vil man kunne hevde at kampen i Southampton var den det var «best» å tape.

Verst var det mot Southampton i ligacupen. Dette er den dårligste kampen for meg denne sesongen.Tore Hansen

Hvordan synes du Liverpool har håndtert Matip-saken?

Tore Hansen:LFC fremstår som bondefanget i denne saken. Dette er først og fremst en sak mellom spiller og landslag, og hvis det er slik at en «avtale» mellom partene fra 2015 ikke lenger blir akseptert av Kamerun er det sjakk matt såfremt ingen skriftlig avtale foreligger. Det gjør det tydeligvis ikke og muligens kan LFC kritiseres for å ikke ha 100% kontroll på dette - men samtidig var det trolig heller ikke lett å forutse at Kamerun skulle snu i saken? Kort oppsummert virker det uryddig fra alle involverte parter - uten at LFC har vært i en posisjon til å gjøre så mye fra eller til.

Arild Skjæveland: Vanskelege greier. Ein skulle jo trudd ein kunne ha avverga det før det gjekk så langt, men når han ikkje har spelt for dei på to år kan ein forstå oppfattelsen var at dette ikkje var noko problem. No har han vore skada og eigentleg berre mista ein kamp av betydning så langt. La oss håpe ein får orden på det, for han trengs mot Southampton og Chelsea spesielt.

Einar Kvande: Nå vet vi ikke eksakt hva som har foregått i kulissene, så dette er det egentlig vanskelig uttale seg særlig bastant om. Jeg vet egentlig ikke om Liverpool kunne gjort så mye annerledes. Det kommer jo blant annet an på når klubben fikk tilgang til relevant informasjon. Det synes som Joël Matip aldri har meddelt Kamerun skriftlig at han har gitt seg på landslaget. Når fikk Liverpool FC greie på det, er et sentralt spørsmål? For meg virker det som klemmen som Matip og Liverpool har havnet i skyldes uvitenhet/naivitet fra spillerens side i minst like stor grad som fra klubbens side. Man kan selvsagt hevde at Liverpool FC skulle vært mer proaktive, og sørget for at de hadde en vanntett sak lenge før problemene tårnet seg opp nå i januar. Men samtidig kan det anføres at man ikke ante eller trodde at Kamerun kom til å ta med Matip i sin foreløpige tropp, all den tid Matip gjorde det klart for flere måneder siden at han ikke aktet å delta i Afrikamesterskapet. Det er jo dette uttaket som har trigget at han nå ikke får spille. Det er ikke tvil om at det er Kamerun som har vært vrange i denne saken, samtidig som FIFA heller ikke er særlig behjelpelige. Så her er det mange parter som skylden skal fordeles på, synes jeg.

Det er ikke tvil om at det er Kamerun som har vært vrange i denne saken.Einar Kvande
BLIR HAN KLAR?:
BLIR HAN KLAR?:  Jöel Matip er ennå ikke klargjort for spill på grunn av usikkerheten rundt hans landslagsstatus.

Hvem er per nå Liverpools beste spiss, og hvordan bør angrepet se ut mot Swansea?

Tore Hansen:Godt spørsmål og det blir spennende å se hva Klopp gjør med disse posisjonene i sommer. Verken Origi eller Sturridge overbeviste på noen måte mot Plymouth - men slike oppgjør blir sjeldent veldig severdige så jeg legger ikke altfor mye vekt på de kampene. Jeg tror jeg ville kjørt Sturridge på topp med Lallana, Coutinho og Firmino rundt ham. Vi må vinne lørdag og finne tilbake til sporet med effektiv angrepsfotball. Vi savner farten og det direkte spillet til Mane, men Klopp må finne en oppstilling som fungerer i de kommende ligakampene hvis vi skal forbli i toppen av tabellen.

Arild Skjæveland: Firmino sentralt. Eg likar både Divock Origi og Daniel Sturridge, men ein speler utvilsomt best utan dei på banen. Divock var enorm i vår, og hadde ein svært god periode for eit par månedar sidan, men i dei siste kampane ser han ut til å vera heilt blotta for sjølvtillit. Touchen sit ikkje, og han lukkas ikkje uansett kva forsvarar han møter. Problemet med Daniel Sturridge virkar meir komplisert. Utvilsomt vår beste avsluttar, men har ein tendens til å trekke djupt i banen og berre sinke spelet, for så å prøve seg frå 20 meter. Det er eit eller anna som ikkje stemmer der. Eg vil ikkje selge han, men er ikkje i tvil om at den ein speler best utan av nokon av dei to på banen.

Einar Kvande:

Basert på innsatsen til Divock Origi og Daniel Sturridge i siste kamp mot Plymouth er svaret på det spørsmålet enkelt: Roberto Firmino. Jeg tror svaret mitt ville blitt det samme også uten Origi og Sturridge sin formdupp. Firmino er den spissen som passer best til måten Jürgen Klopp ønsker at Liverpool skal spille på. Daniel Sturridge er den som passer dårligst. Han er rett og slett for lat i gjenvinningspresset. Divock Origi er ikke lat, men mangler foreløpig den fotballforståelsen som skal til for å utføre gjenvinningspresset og deretter gå på de løpene som Firmino gjør. Jeg ville stilt med Lallana, Firmino og Coutinho som de tre i angrepsrekka mot Swansea, med Henderson, Can og Wijnaldum bak dem. Så får Origi og Sturridge være jokere fra benken, om de tre utvalgte ikke får det til å klaffe.

Eg likar både Divock Origi og Daniel Sturridge, men ein speler utvilsomt best utan dei på banen.Arild Skjæveland

Har du innspill til journalisten?
[email protected]