Langt mellom suksessene fra Serie A

Liverpool har kjøpt 12 førstelagsspillere fra Serie A. Sjelden har det gått veldig bra.

21. jun 2017 kl 21.39 Arild Skjæveland

Mohamed Salah blir Liverpools nye rekordkjøp når han signerer for klubben denne uka. Han kommer fra AS Roma - en klubb Liverpool har gjort flere handler med tidligere, uten nevneverdig sportslig suksess.

Totalt har Liverpool hentet 12 førstelagsspillere fra Serie A. La oss krysse fingrene for at Mohamed Salah er en ny Philippe Coutinho, og ikke en ny Alberto Aquilani!

SUKSESS:
SUKSESS:  Ian Rush må kalles en suksess i comebacket etter snarturen i Italia.
Ian Rush

Liverpool hentet Ian Rush tilbake fra Juventus, først på lån i 1986, og så permanent for 2,8 millioner pund i 1988. Waliseren hadde kanskje sine aller beste sesonger i helrødt før det korte Italia-eventyret, men spissen er nok den største sportslige suksessen de røde har fått (tilbake) fra Italia.

Glen Hysén

Svenske Glen Hysén ble kjøpt fra Fiorentina for 700.000 pund i 1989. Han spilte 72 kamper og scoret to mål for klubben, og hadde en veldig god debutsesong - da klubben vant serien.

Paul Ince

Den tidligere Manchester United-spilleren ble kjøpt fra Inter i 1997, og kostet klubben 4,2 millioner pund. Den engelske landslagsspilleren, som selv omtalte seg som «guvernøren» ble Roy Evans sin kaptein - men han fikk kun to sesonger på Anfield. Bare Steve McManaman og Michael Owen spilte mer i hans tid i helrødt - og det ble med 81 kamper og 17 mål.

BLE KAPTEIN:
BLE KAPTEIN:  Paul Ince kom fra Inter og ble Liverpools kaptein, til tross for sin fortid i Manchester United.
Rigobert Song

Den kamerunske midtstopperen Rigobert Song var en av de første spillerne som ble kjøpt av Gerard Houllier. Han la 2,94 millioner pund på bordet for spilleren fra Salerentina. Han fikk bare 38 førstelagskamper for liverpool, før han ble solgt til West Ham.

Daniele Padelli

I 2007 hentet Rafa Benítez inn Daniele Padelli på lån fra Sampdoria. Han fikk én kamp for Liverpool denne sesongen, mot Charlton i en kamp som endte 2-2. I senere tid har han vært førstelagskeeper i Torino, før Joe Hart ble lånt inn og overtok plassen.

Andrea Dossena

Andrea Dossena skulle bli ersatteren til John Arne Riise, og kostet 6 millioner pund fra Udinese i 2008. Ja, han scoret mål mot Real Madrid og Manchester United samme uka, men var ikke mye til spiller og venstreback, og ble skipet ut etter halvannen sesong og 31 kamper.

SVAK:
SVAK:  Andrea Dossena var ingen god venstreback for Liverpool.
Alberto Aquilani

«Il Principino» - den lille prinsen, ble han kalt. Han skulle erstatte Xabi Alonso, som hadde blitt solgt til Real Madrid - men var ikke mye til erstatter. Alberto hadde talent, men hadde også fryktelig mye skadeproblemer, og det ble satt spørsmålstegn ved holdningene. 17,1 millioner pund kostet han, men det ble med 28 kamper og to mål - et par frustrerende utlån, før han forsvant tilbake til Italia og Fiorentina for 3,1 millioner. Et skikkelig bomkjøp for store penger.

FLOPP:
FLOPP:  Christian Poulsen ble kjøpt av Roy Hodgson, og forsvant fort ut igjen.
Christian Poulsen

Roy Hodgson la 4,5 millioner pund på bordet for å sikre seg den danske midtbanespilleren Christian Poulsen. Hans tid i Liverpool ble kort, og neppe noe røde supportere ser tilbake på med gode minner, fra en veldig mørk periode i klubbens historie. Det ble med 21 kamper.

Alexander Doni

Alexander Doni hadde vært førstekeeper i Roma, og kom gratis til Liverpool som backup for Pepe Reina i 2011. Han spilte fire kamper for klubben i en treukersperiode på tampen av 2011-12 sesongen. I januar 2013 dro han tilbake til sin første klubb på lavere nivå i Brasil.

Fabio Borini

Fabio Borini og Brendan Rodgers hadde vært en bra match i Swansea, da han spilte der på lån under Rodgers fra Chelsea. Men det var i Championship, og Borini så aldri ut som en spiller som kunne lede Liverpools angrep. Han kostet de helrøde 10,4 millioner pund, og scoret tre mål på 38 kamper for klubben. Det skal sies at han mistet store deler av den første sesongen med skader. Han var en spiller klubben nesten fikk tilbake hele utlegget for, da Sunderland betalte 8 millioner for ham i 2015.

TRE MÅL:
TRE MÅL:  Fabio Borini slet med skadeproblemer og scoret bare tre mål på 38 kamper før han ble solgt.
Philippe Coutinho

Den største suksesshistorien befinner seg fortsatt i klubben. Liverpool gjorde et kupp da de sikret seg den lille magikeren Philippe Coutinho fra Inter for 8,5 millioner pund i januar 2013. Siden den gang har han scoret 42 mål på 181 kamper for klubben, og er muligens klubbens beste og mest verdifulle spiller per i dag.

Et kjempekjøp, fra Serie A!

KJEMPEKJØP:
KJEMPEKJØP:  Philippe Coutinho har vært helt fantastisk siden han kom fra Inter i 2013.
Mario Balotelli

Liverpool gamblet på Mario Balotelli - en spiller manageren ikke ville ha, og betalte 16 millioner for ham i den tro at det var et lite utlegg mot hva en kunne få tilbake, både sportslig og i et eventuelt salg igjen. Slik skulle det ikke gå. Han scoret fire mål på 28 kamper med Liverbirden på brystet, og gikk gratis til Nice i Ligue 1 forrige sommer.

FLOPP:
FLOPP:  Mario Balotelli floppet stort i Liverpool.

Kilder: LFC Official Archives / Jonny Stokkeland

Har du innspill til journalisten?
[email protected]