Så ofte har superkvartetten startet sammen

Lallana, Coutinho, Firmino og Mané har vært suksessoppskriften til Jürgen Klopp. Men de har ikke fått spilt altfor mange ganger sammen fra start.

8. mar 2017 kl 09.55 Arve Vassbotten

I 3-4-seieren mot Arsenal i første serierunde fikk Liverpool-fansen den første smakebiten av hva Adam Lallana, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og nyerværvelsen Sadio Mané kunne diske opp med offensivt denne sesongen. I sesongåpningen scoret Coutinho to ganger, mens Lallana og Mané satte ballen i nettet en gang hver.

I kampen etter, mot søndagens motstander Burnley, manglet Mané på grunn av en skulderskade, og Sturridge kom inn.

Til sesongens fjerde kamp mot Tottenham var de fire igjen tilbake på banen sammen i kampen som endte 1-1. Milner var da målscorer på straffe. I storkampen mot Chelsea på Stamford Bridge, manglet Firmino av de fire.

Storseiere

Kvartetten startet igjen da Hull ble slått 5-1 på Anfield. Både Coutinho, Mané og Lallana scoret, i tillegg til Milner som scoret på to straffer i kampen. Også i den påfølgende kampen mot Swansea borte startet de fire. Igjen scoret Milner på straffe, mens Fimino scoret det første målet for Liverpool.

Mot Manchester United hjemme, startet Lallana på benken i 0-0-kampen, før de alle fire var tilbake i startoppstillingen mot West Brom på Anfield. Coutinho og Mané scoret da Liverpools mål.

Mot Crystal Palace borte ble det 2-4-seier med de fire på banen fra start. Da var det bare Firmino av dem som scoret, og i tillegg kom det mål fra Can, Lovren og Matip.

Den siste kampen de fire spilte sammen før Coutinho ble skadet og Mané dro til afrikamesterskapet var mot Watford 6. november. Det endte med årets største seier med 6-1 foran 53163 tilskuere på Anfield.

Mané scoret da to ganger, og også Coutinho og Firmino. Can og Wijnaldum scoret de andre målene.

18 kampers pause

Det gikk 18 kamper før Jürgen Klopp igjen kunne bruke de fire fra start. Men det gikk ikke like bra som på høsten, da Liverpool ikke tapte en eneste kamp med de fire i startoppstillingen.

Mot Hull på KC Stadium ble det tap med 2-0 til tross for 72,2 prosent ballinnehav og 22 avslutninger.

Men da de fire fikk sjansen igjen mot Tottenham noen dager seinere ble det 2-0-seier, og Mané scoret begge målene. Det var bare andre gang denne sesongen at de fire startet to kamper på rad sammen.

Dessverre ble det ny nedtur i den påfølgende kampen mot Leicester med 3-1, men der Coutinho scoret trøstemålet. I sist kamp mot Arsenal var fjerde kamp på rad de fire spilte sammen, da ble det 3-1-seier og Firmino og Mané scoret begge to i tillegg til Wijnaldum.

Til sammen har de fire startet 11 kamper sammen av de 36 Liverpool har spilt. I de kampene har Liverpool hatt en målforskjell på 30-16, bare to ganger har det endt med tap, en gang uavgjort og åtte ganger er det blitt seier.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]