Tommelen opp -  Frode Lafton tror Mohamed Salah er en utmerket signering for Liverpool.

- Salah er en perfekt spiller for Klopp

Vår ekspert Frode Lafton ser på hva kjøpet av Mohamed Salah kan bringe til Liverpools angrepsspill.

- Det var en god nyhet på en torsdagskveld, smiler Frode Lafton da vi minner treneren til Hønefoss om at sommerens første storkjøp er ankommet Anfield i form av Mohamed Salah. Lafton tror både Salah kan bringe noe nytt, samtidig som han gir bedre dekning og flere alternativer i det offensive spillet til de røde.

Hva mener du Mohamed Salah kan tilføre Liverpool?
- Det blir veldig spennende å se hvordan Klopp vil benytte kvalitetene til Salah. Han liker best å spille høyrekant fordi da får han utnyttet sin gode venstrefot, gjennom innlegg eller å skjære innover, og han kan slå en pasning som åpner forsvaret. På den den annen side har han med sitt store tempo også mulighet til å være mer direkte.

Hvordan tror du han vil passe inn på et lag som også har Sadio Mané?
- I Mohamed Salah får du en stjernespiller som har spilt i klubber som Basel, Chelsea, Fiorentina og Roma. Han er blitt en rutinert og klok spiller, som også kan tre igjennom den rette pasningen til en Sadio Mané på løp. Mané ser jeg mer på som en type med høy energi som kan utnytte sine egenskaper med å drible i høy fart. Du får på en måte to nokså like spillere, men som likevel har noe forskjellig spisskompetanse.

Imponerende CV

Han vil bli et sterkt våpen for Liverpool i kontringspillet?
- Utvilsomt, og det er en meget imponerende CV han har. Han scoret 14 mål for Roma i Seria i 2015-16, og 15 ligamål i 2016-17 i en sesong da han også var opptatt med Afrikamesterskapet. Du får en målscorer i tillegg til en spiller som skaper sjanser ikke minst med sin enorme fart.

Hvordan passer det inn i filosofien til Jürgen Klopp?
- Salah er en perfekt spiller for Klopp og måten han tenker på, slik oppfatter jeg det. Med de kvalitetene han har vil han garantert også ha de egenskapene som skal til for å skape et godt gjenvinningspress. Jeg tror heller ikke arbeidsvilje og disiplin er noe problem, og at det i det hele tatt er noe som Jürgen Klopp bare forlanger av sine spillere.

Hvordan ser du for deg spissrollen med lynhurtige spillere som Salah og Mané på laget?
- Det blir veldig spennende å se, hvordan kan du utnytte kvalitetene til Mohamed Salah best? Du ser for deg et lag som har Salah og Mané på sidene i angrepet og trolig en arbeidsom Roberto Firmino i midten. I tillegg da spillere som Coutinho og/eller Lallana litt dypere. Kanskje ikke minst på bortebane kan du se for deg en situasjon hvor det er Firmino som arbeider for å skaffe åpninger til Salah og Mané og ikke omvendt.

Del

Frode Lafton

16.08.2017 14:53

– Problemene på defensiv dødball må tas på alvor

Frode Lafton synes at Jürgen Klopp må ta grep på defensiv dødball.

27.07.2017 12:26

Frode Lafton analyserer:Høyt rødt toppnivå

Det startet storveis og endte tilfredsstillende, men i et par vintermåneder fikk en også se svakhetene i troppen til Jürgen Klopp. Vår ekspert Frode Lafton har sett nærmere på hva som skjedde i 2016/17, og hvordan han ser fremtiden på Anfield.

04.05.2017 13:17

– Det ligner på mistillit til Milner

Lafton er overrasket over Mignolets påstand om at fraværet til kaptein Henderson har kostet Liverpool verdifulle poeng denne sesongen.

Mohamed Salah

25.10.2017 10:16

Fint innblikk i statusen Salah har i hjemlandet Egypt

23.10.2017 17:12

Kun Fowler var raskere til fem mål

Selv om laget sliter, har Mohamed Salah startet sesongen forrykende.

22.10.2017 19:26

Spillerbørs:Forsvarstabber ødela kampen

Målscoreren får vår bestemannspris på det som var en tung aften i London.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+