- Salah er en perfekt spiller for Klopp

Vår ekspert Frode Lafton ser på hva kjøpet av Mohamed Salah kan bringe til Liverpools angrepsspill.

23. jun 2017 kl 12.34 Torbjørn Flatin

- Det var en god nyhet på en torsdagskveld, smiler Frode Lafton da vi minner treneren til Hønefoss om at sommerens første storkjøp er ankommet Anfield i form av Mohamed Salah. Lafton tror både Salah kan bringe noe nytt, samtidig som han gir bedre dekning og flere alternativer i det offensive spillet til de røde.

Hva mener du Mohamed Salah kan tilføre Liverpool?
- Det blir veldig spennende å se hvordan Klopp vil benytte kvalitetene til Salah. Han liker best å spille høyrekant fordi da får han utnyttet sin gode venstrefot, gjennom innlegg eller å skjære innover, og han kan slå en pasning som åpner forsvaret. På den den annen side har han med sitt store tempo også mulighet til å være mer direkte.

Hvordan tror du han vil passe inn på et lag som også har Sadio Mané?
- I Mohamed Salah får du en stjernespiller som har spilt i klubber som Basel, Chelsea, Fiorentina og Roma. Han er blitt en rutinert og klok spiller, som også kan tre igjennom den rette pasningen til en Sadio Mané på løp. Mané ser jeg mer på som en type med høy energi som kan utnytte sine egenskaper med å drible i høy fart. Du får på en måte to nokså like spillere, men som likevel har noe forskjellig spisskompetanse.

Imponerende CV

Han vil bli et sterkt våpen for Liverpool i kontringspillet?
- Utvilsomt, og det er en meget imponerende CV han har. Han scoret 14 mål for Roma i Seria i 2015-16, og 15 ligamål i 2016-17 i en sesong da han også var opptatt med Afrikamesterskapet. Du får en målscorer i tillegg til en spiller som skaper sjanser ikke minst med sin enorme fart.

Hvordan passer det inn i filosofien til Jürgen Klopp?
- Salah er en perfekt spiller for Klopp og måten han tenker på, slik oppfatter jeg det. Med de kvalitetene han har vil han garantert også ha de egenskapene som skal til for å skape et godt gjenvinningspress. Jeg tror heller ikke arbeidsvilje og disiplin er noe problem, og at det i det hele tatt er noe som Jürgen Klopp bare forlanger av sine spillere.

Hvordan ser du for deg spissrollen med lynhurtige spillere som Salah og Mané på laget?
- Det blir veldig spennende å se, hvordan kan du utnytte kvalitetene til Mohamed Salah best? Du ser for deg et lag som har Salah og Mané på sidene i angrepet og trolig en arbeidsom Roberto Firmino i midten. I tillegg da spillere som Coutinho og/eller Lallana litt dypere. Kanskje ikke minst på bortebane kan du se for deg en situasjon hvor det er Firmino som arbeider for å skaffe åpninger til Salah og Mané og ikke omvendt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]