Slik gikk det sist mot lagene i sesonginnspurten

Vi har sett på hvor mange poeng Liverpool tok mot de siste 13 motstanderne i første del av sesongen.

19. feb 2017 kl 19.17 Arve Vassbotten

Liverpool har igjen 13 kamper av årets sesong, og kan potensielt få med seg ytterlige 39 poeng til sesongen skal oppsummeres søndag 21. mai.

Vi har sett på hvordan Liverpool gjorde det mot de samme motstanderne i første del av serien.

9-2-2

Da tok Liverpool tilsammen 29 poeng mot de 13 motstanderne. Det ble scoret 34 mål, og sluppet inn 17. Kun mot Burnley og Bournemouth ble det tap, mens Klopps mannskap spilte uavgjort mot Southampton og West Ham.

Liverpool vant 4-1 mot Leicester i det første møte mellom klubbene på Anfield. Arsenal var motstander i den første Premier League-runden, og ble slått 4-3 på Emirates.

Om Burnley vil huske tapet for Lincoln i FA-cupen lørdag godt, sitter fortsatt 2-0-tapet på Turf Moore godt i for Liverpools del.

Avgjorde fire min på overtid

Manchester City er neste motstander etter det 19. mars, i motsatt møte ble det 1-0 på Anfield på nyttårsaften - før januarnedturen startet.

Merseysidederbyet på Anfield er satt opp 1. april. Da lagene møttes på motsatt side av Stanley Park like før jul, scortet Sadio Mané kampens eneste mål fire minutter på overtid.

Bournemouth-oppgjøret i starten av desember var en av de store nedturene før årsskiftet. Eddie Howes mannskap vant 4-3, etter at Liverpool ledet både 2-0 og 3-1. Mot Stoke på Anfield ble det 4-1-seier for de røde, mot West Bromwich ble det 2-1 og mot Crystal Palace borte ble det 4-2-seier.

Årets største seier kom mot Watford, da Liverpool vant 6-1. I serien endte det 0-0 mot Southampton i siste del av november, mens møte med West Ham på Anfield endte 2-2.

I sesongens siste kamp er det Middlesbrough som er motstander på Anfield, det var et lag som ble slått 3-0 i motsatt oppgjør.

Liverpool har igjen sju hjemmekamper, og spiller fem ganger borte. Om det skulle bli 29 nye poeng på Liverpool, vil sesongen ende på 78 poeng. Det ville i så fall holdt til en andreplass sist sesong, tredjeplass året før der, og femteplass i 2013-2014-sesongen og andreplass i 2012-2013.