Slik planlegger du din egen tur

Har du ikke bestilt tur til Liverpool ennå? Her kommer noen reisetips for dem som ikke ønsker turpakker og vil ordne alt selv.

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av pakketurer, er det også mulig å ordne kampbilletter, flybilletter og hotell på egen hånd. Det er ingen enkel øvelse og krever egeninnsats og litt risk i forhold til flytting av kamper - og tilgang til kampbilletter. Ofte må du booke fly og hotell før kampbilletten er i boks.

Vi har satt sammen det viktigste du må vite om kjøp av kampbilletter, flytting av kamper og tips til hotell og transport på egenhånd.

Den viktige kampbilletten

I motsetning til mange andre klubber i Premier League selger ikke Liverpool FC enkeltbilletter til sine offisielle supporterklubber som kan selges videre til supporterklubbenes medlemmer. Dersom du jakter kun kampbilletter - og skal gjøre turen billigst mulig - er nøkkelen at du får kjøpt kampbillett rett fra billettkontoret. Det vil alltid være billigst.

LFC Official Membership

Skal du kjøpe billetter rett fra klubben er LFC Official Membership et «must». Du må kjøpe enten Full Membership, Membership Light eller Junior Memberhip (for de som er 16 år eller yngre) for å kunne ha rettigheter til kampbilletter. NB: International Membership gjelder ikke i forhold til billettkjøp.

Det er også andre fordeler knyttet til medlemskapet, f.eks. 10 prosent på kjøp i suvenirbutikkene. Her er det noen tusen billetter tilgjengelig for de fleste ligakampene - og som sagt rimelig greit å få tak i billett til midtukekamper og de fleste cupkamper på hjemmebane. Det kreves imidlertid at du sitter klar nå billettene legges ut for salg. Alle du skal kjøpe for må også ha Official Membership, og du kan kjøpe inntil fire billetter. Helgekampene er alltid vanskelige og blir raskt utsolgt.

Salgsinfo og deadliner

Salgsinfo legges ut fortløpende, men for billettsalget til LFC Official Memberships er det to salgsperioder som gjelder. En i juli for kampene før jul, og en i november for kampene etter jul.

Billettene blir liggende ute helt til de ulike kampene er solgt ut. Finnes det fortsatt billetter igjen når kampene nærmer seg, blir disse lagt ut for «general sale», noe som betyr at også de som ikke er medlemmer kan kjøpe billetter. Du kan imidlertid kun kjøpe inntil fire billetter per transaksjon.

NB: Til hver enkelt kamp kan det også bli gjort billetter tilgjengelig gjennom ordningen «Late availability». Det skjer som regel i løpet av den siste uken før kampen. Dette er returnerte billetter eller billetter i systemet som likevel ikke ble solgt. Disse blir fortløpende blir lagt ut for salg.

Hospitality-billetter

Dette har i mange år vært en liten «skjult hemmelighet» - men som vi sterkt anbefaler når billettkontoret er utsolgt for vanlige billetter - eller du ønsker å unne deg litt ekstra.

Ved å kjøpe en slik pakke kommer man som regel billigere unna enn ved å kjøpe en billett via via via - og det er garantert ekte billetter som du kjøper rett fra Liverpool FC. Det følger også med mat, og annet opplegg - ofte besøk av en tidligere spiller, etc. Les mer om de forskjellige pakkene klubben har her. LFC har imidlertid priset denne type billetter stadig dyrere, men kan fortsatt være løsningen. Spesielt hvis man reiser flere samlet.

Bortekamper

LFC mottar som regel bare 2000-3000 billetter til bortekamper. Disse prioriteres til sesongkortinnehavere/ medlemmer med «credit» (registrert kjøp av billetter til x antall bortekamper forrige sesong) og kommer sjelden i åpent salg. Av den grunn er det nesten umulig å få kjøpe billetter rett fra billettkontoret til slike kamper. Verken Supporterklubben eller Ving har billetter til bortekamper.

Cupkamper

Til cupkamper gjelder et lojalitetsprogram som er avhengig av hvor mange andre kamper du har vært på i samme turnering tidligere sesonger og/eller samme sesong. De med flest registrerte kamper får kjøpe først. Til slutt kommer kampen eventuelt for åpent salg. Din lojalitet registreres ved kjøp av billetter via ditt personlige LFC

VÅRT ÅNDELIGE HJEM:  Ingenting er som Anfield! Her er det Jørgen Hjertsen fra Tromsø som skal på kamp.

Official Membership-kort.

Billetter fra Liverpool FC Ticket Office: Ticket Office er: 0843 170 5555 (fra UK) og 0044 151 907 9399 (resten av verden). Vær obs på at LFC ikke svarer på henvendelser på kamper som ikke er i salg. Det går ikke an å reservere billetter.

Svartebørs

Vi anbefaler ingen å kjøpe billetter utenfor banen. Svartebørs kan man aldri stole helt på, og er heller ikke lovlig. Hvert år blir vi kontaktet av mange som er blitt lurt for flere tusen kroner ved å kjøpe falske eller stjålne billetter. Denne problematikken har økt i omfang de siste årene - og vi ber alle om å være forsiktige. Det finnes også mye billetter å finne online, med et godt påslag. Vær alltid forsiktig i forhold til slike selskaper. Mange blir dessverre lurt hvert år.

THE KOP:  Drømmen for mange er å stå på The Kop - verdens mest kjente tribune. Det er imidlertid alltid ekstra vanskelig med billetter til The Kop. Tribunen består mest av sesongkort.

Flytting av kamper

Når du bestiller fly og hotell selv er det viktig at du tar høyde for at kampen du skal på kan bli flyttet. Kamper kan bli flyttet pga. TV-overføring, kollisjon med cupkamper, andre arrangementer i Liverpool-området som hesteveddeløpet Grand National i april hvert år, og sist, men ikke minst, vær- og føreforhold.

Ønsker man å bestille fly før den tid er det lurt å ta høyde for at kampen kan bli flyttet til søndag eller mandag ved bestilling av returreisen.

Overnatting

Hotellkapasiteten kunne tidligere være en flaskehals i forbindelse med fotballturer til Liverpool på helg. De siste årene har det imidlertid vært en byggeboom på hotellsiden, så den tiden er definitivt forbi. Det finnes ulike søkemotorer på internett der man kan finne gode hotelltilbud. Det kan også lønne seg å gå direkte inn på sidene til ulike lavpriskjeder som Travelodge, Premier Inn, Holiday Inn Express, Ibis, Formule 1, etc. For barnefamilier og større grupper kan også leiligheter i Liverpool sentrum være et godt og billig alternativ. Googler man «apartments in Liverpool» kan man finne mange gode alternativer sentralt i byen til en ok pris.

Fly/tog/buss/taxi

Ryanair er det eneste selskapet som flyr til John Lennon Airport i Liverpool direkte fra Norge.  Avreiseflyplasser i Norge er Torp ved Sandefjord og Rygge ved Moss (stenges høsten 2016). På sistnevnte flys det kun vinterrute.

Flyplassen i Manchester er beste alternativ til John Lennon Airport, med ankomster fra både SAS, Norwegian, KLM og Ryanair fra flere flyplasser i Norge. Fra flyplassen i Manchester kommer man seg videre til Liverpool enten ved å ta toget fra togstasjonen på flyplassen, National Express-buss fra busstasjonen på flyplassen eller ved å ta taxi.

Når det gjelder taxi så er det klart billigst å bestille en såkalt Private Hire-taxi fra Liverpool på forhånd. Her finnes det en hel rekke selskaper å velge mellom. Et par av de mest kjente er Delta Taxis og Sefton Cabs. Disse kjører deg for omtrent halv pris av hva en «black cab» som står utenfor ankomsthallen vil koste deg. Men husk at Private Hire må forhåndsbestilles via telefon eller mail. Googler du Private Hire Liverpool vil du finne telefonnummer til de ulike selskapene.

Toget til Liverpool går innom de sentrale togstasjonene i Manchester, og tar derfor ca. 1 time og 10 minutter. Buss/taxi tar normalt 45-60 minutter, men vær obs på at det kan ta betydelig lengre tid når det er rushtrafikk, så beregn god tid ved hjemreise fra Manchester på formiddag og du må forlate Liverpool i morgenrushet. Da kan det nemlig bli lange køer på motorveien, hvor trafikken står helt i stampe.

TRANSPORT:  Tog er relativt dyrt i UK, mens taxi fortsatt er billig. Det finnes imidlertid mange forskjellige drosjeselskaper å velge mellom. Ofte kan det lønne seg å booke fra via hotellet. "Black cabs" er generelt ikke dyre, men skal man reise lang bør du bestille "privat hire".

Fra London til Liverpool

Prismessig kan det ofte også være et godt alternativ å fly fra ulike flyplasser i Norge til London og ta tog eller buss til Liverpool. Men man må da som regel beregne en hel dag til reising både på ut- og hjemreise. Fra Norge kan man få gunstige flights prismessig både på London Stansted, London Gatwick og London Heathrow.

For å ta buss til Liverpool må man så komme seg fra flyplassen utenfor London til busstasjonene ved London Victoria, hvor man kan ta både Megabus og National Express til Liverpool. For å få de beste prisene lønner det seg å forhåndsbestille bussbillettene på nettet, men pass på å ha rikelig med tid fra flyet lander til bussavgang. Forhåndsbestilte billetter gjelder kun på den avgangen som er oppgitt på billetten. Bussen til Liverpool tar 5-6 timer alt etter avgang og kjørerute. Det finnes også nattbusser som tar noe lengre tid.

For å ta tog til Liverpool må man komme seg fra flyplassen utenfor London til togstasjonen London Euston. Togene til Liverpool går kun fra Euston Station. Som for buss lønner det seg å forhåndsbestille togbillettene på nettet for å få de beste prisene. Dette kan man gjøre på nettsiden til togselskapet Virgin Trains www.virgintrains.co.uk eller på www.thetrainline.com. Forhåndsbestilte billetter gjelder kun på den avgangen som er oppgitt på billetten. Det er også mulig å kjøpe åpne billetter på stasjonen, men disse er som regel en del dyrere. Hurtigtogene til Liverpool bruker alt fra 2 timer og 8 minutter og oppover til drøye 3 timer på reisen til Liverpool Lime Street, alt etter hvor mange stasjoner de ulike togene stopper på. Normal reisetid for de fleste avgangene er ca. to og en halv time.

Enkleste måte å komme seg fra de ulike flyplassene og inn til buss-/togstasjonen på er ved å ta ekspresstog. Fra Heathrow tar du toget til Paddington Station (ca. 15 min), og undergrunnsbanen videre derfra til Victoria eller Euston alt etter om du skal videre med buss eller tog. Det er også mulighet til å ta undergrunnsbanen hele veien fra Heathrow til Euston/Victoria (ca. 50 min). Fra Gatwick tar du ekspresstog direkte til Victoria (ca. 30 min), og undergrunnsbane derfra om du skal videre med tog fra Euston. Fra Stansted tar du ekspresstog (ca. 45 min) til London Liverpool Street og undergrunnsbane videre derfra til Victoria for buss og Euston for tog. Det er også mulig å ta buss direkte fra Stansted til London Victoria (ca. 2 timer).

For flere reisetips sjekk våre reisesider.