Sturridge ute i over 30 kamper for Klopp

Totalt har Daniel Sturridge vært utilgjengelig for Jürgen Klopp i over fire måneder siden tyskeren ble manager på Anfield.

21. mar 2017 kl 23.21 Torbjørn Flatin

Kne, hamstring, hofte, legg, og sykdom – det er hva Daniel Sturridge har vært plaget med under seks skadeopphold siden Jürgen Klopp kom til Liverpool i oktober 2015.

Nå er spissen hjemme og pleier en hofteskade, mens spillerne som ikke er opptatt med landskamper trener på Tenerife. Det betyr at han har vært utilgjengelig for Klopp i 127 dager, mens Sturridge har meldt seg kampklar ved behov i 274 dager. Da er ikke innbefattet perioder hvor han har vært på vei tilbake og manageren i praksis i beste fall har vurdert den nå 27 år gamle spissen til en plass på innbytterbenken.

Et nærmest umiddelbart opphold var tilfellet etter at Klopp kom til Merseyside i oktober 2015, hvor et kneproblem etter hvert ble diagnosen på lagets forventede toppscorer. Det ble snart etterfulgt av en hamstringskade.

Fram til midten av januar 2016 hadde Daniel vært utilgjengelig i 22 kamper under Jürgen Klopp i en sesong hvor Liverpool kjempet på mange fronter. Under resten av sesongen var imidlertid den på sitt beste meget effektive spissen i det store og hele skadefri – bank i bordet!

Ikke vært seg selv

Forhåpningene foran denne sesongen var derfor store, hvor Liverpool ville ha Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Divock Origi og Danny Ings å velge mellom i et system hvor manageren for det meste kun brukte en midtspiss. Ings har imidlertid igjen blitt langtidsskadet, Origi har vært noe ut og inn både angående skader og form, mens problemene til Sturridge startet allerede rett før sesongstart med en hofteskade.

Nye problemer som viste at måneder med trening og kamper under trenerregimet til Klopp bare hadde gitt falske forhåninger. Siden har Daniel vært plaget av en skade bak i leggen, en måneds tid før jul, før han de siste ukene har vært syk og senere fått en ny hofteskade under rehabiliteringstrening(!)

Det i en sesong hvor han fysisk ikke har virket seg selv og for eksempel råe spurter nærmest er en saga blott. Får han tid og rom med spesielt sin venstrefot er han fortsatt farlig, men det virker ikke som om Jürgen Klopp stoler nok på ham fysisk til å gi ham tillit fra start i kamper. Denne sesongen har Sturridge for eksempel bare startet fem kamper i Premier League, og foreløpig har han ikke vært tilgjengelig i ti nye kamper.

Det må i det hele tatt stilles et stort spørsmål om Daniel Sturridge er Liverpool-spiller når neste sesong skal sparkes i gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]