Tre kjappe før storkampen på Old Trafford

Redaksjonen diskuterer Southampton og drømmen om Wembley, og selvsagt møtet med Manchester United på søndag.

14. jan 2017 kl 11.01 Arild Skjæveland

Det ble tap på St. Mary's. Hvordan er magefølelsen med tanke på Wembley-tur i februar nå?

Tore Hansen:
Det ble i sannhet en svært grå forestilling onsdag kveld, men ingenting er naturligvis kjørt med tanke på finale. Vi er bare halvveis og ligger heldigvis bare ett mål under. Det kunne lett vært mye verre. Samtidig var måten vi opptrådte på skuffende og bekymringsverdig. Vi scorer ikke mål "for fun" lenger - og klarer ikke å spille Klopp-fotballen vi har vist frem hele høsten. Likevel tror jeg på finaleplass etter returkampen. Vi slår tilbake!

Arve Vassbotten:
Etter det som ble vist underveis på St. Mary’s er jeg nærmest lettet over at det tross alt ikke ble mer enn et ettmålstap. Dermed lever drømmen om finale i høyeste grad fortsatt. Men Southampton er et lag Liverpool har slitt mot de siste årene, om man ser bort fra 1-6-seieren borte i ligacupen sist sesong blir det ofte jevnt. Denne sesongen er fasiten 0-0 og 1-0-tap. I fjor ble det også en seier, en uavgjort og et tap, og deriblant 1-1 på Anfield. Magefølelsen er fortsatt god, men det begynner å haste å finne tilbake til høstformen og flyten i spillet for Liverpool. Kampen mot Southampton er noe av det dårligste, kanskje det aller dårligste, jeg har sett av de røde denne sesongen.

Marius Rabben:
– Mer usikker nå, men jeg tror fortsatt på avansement. Hjemmefordelen og revansjlysten bør være nok til å vinne med to i returkampen, for Liverpool skal være et bedre lag enn Southampton over to kamper. Det som gjør meg litt nervøs, er Claude Puel sin defensive organisering, som virkelig begynner å ta form og låste alle dører på St. Mary’s. Forhåpentlig scorer Liverpool før pause på Anfield, og da tror jeg det går.

TILBAKE:
TILBAKE:  Philippe Coutinho fikk en halvtime mot Southampton og skal være spilleklar søndag.

Hvordan tror, og hvordan håper du Jürgen Klopp setter opp laget på søndag?

Tore Hansen:
Jeg håper og tror at Henderson og Coutinho er tilbake fra start og tror på dette laget. Forhåpentligvis også Matip. Jeg savnet fart og bredde på topp og går for Origi som spiss og en kompakt midtbane med Henderson og Gini sentralt. Mitt lag blir da:
Mignolet; Clyne, Lovren, Matip, Milner; Henderson, Wijnaldum, Coutinho; Lallana, Firmino, Origi

Arve Vassbotten:
Jeg skulle gjerne sett Matip tilbake på banen til denne kampen, det hadde virket beroligende i møte med Zlatan og co, men det antydes at det kommer for tidlig. Sturridge tror jeg ikke starter, han er altfor halvhjertet i presset. Mot Southampton minnet han litt om en som prøver å snike seg unna et par armhevinger på sirkeltrening i gymmen, og kun tar dem halvhjertet når læreren ser på. Om Coutinho er i nærheten av matchfit bør han starte. Selv om Lallana har vært fantastisk sentralt, har jeg lyst å se Lallana, Firmino, Coutinho offensivt i denne kampen i Manés fravær, ikke minst for å få det beste ut av den brasilianske duoen nå som de er tilbake. Alternativet er å sette inn Lallana for Can eller Wijnaldum, og få inn Origi på topp. Men i slike kamper har Firmino vært et så farlig våpen, at jeg mener han bør spille på topp. Mitt lag:
Mignolet; Clyne, Lovren, Klavan (Matip), Milner; Henderson, Can, Wijnaldum; Lallana, Firmino, Coutinho.

Marius Rabben:
Han vil stille med de beste han har tilgjengelig, uavhengig av hvem som spilte hvor lenge mot Southampton, og ettersom det nok er ungguttene som får møte Plymouth til uka. På keeperplassen tror jeg Mignolet kommer inn igjen, og Henderson erstatter Lucas. Jeg regner med at Sturridge starter på benken og erstatter Origi i andre omgang, etter at han har løpt og presset i en time. Mitt lag:
Mignolet; Clyne, Lovren, Klavan, Milner; Henderson, Wijnaldum, Lallana; Origi, Firmino, Coutinho.

VIKTIG DUO:
VIKTIG DUO:  Liverpool har måttet klare seg uten Joel Matip og Jordan Henderson de siste kampene.

Med tap vil United være to poeng bak. Tror du drømmen om gullet er kjørt med tap?

Tore Hansen:
– Uansett resultat søndag tror jeg ikke noe er kjørt vedrørende en eventuell topplassering. Mye kan skje herfra og inn. Rent generelt synes jeg mange med-supportere har vært veldig optimistiske med tanke på ligagull. Fallhøyde blir derfor også stor når det kommer et par kamper hvor vi ikke leverer topp innsats og resultat. Fortsatt vil topp 3 være en meget god sesong for oss, med tanke på utgangspunktet vårt og hvem vi konkurrerer mot. Men, klart, et nederlag på Old Trafford blir et skikkelig slag på trynet uansett hvordan man ser det. Akkurat som vi så det på Anfield i oktober blir dette en kamp ingen ønsker å tape og det tror jeg vil preget søndagens oppgjør.

Arve Vassbotten:
– Det er fortsatt etter den kampen 17 kamper igjen, og potensielt 51 poeng å spille om. Man Utd har en god periode nå, Liverpool er i en dårlig periode. Det kan fort snu med et godt resultat på Old Trafford. Det vil overraske meg stort om ikke alle lagene som kjemper i toppen, vil få en ny «dårlig periode». Vi må ikke glemme at også Chelsea hadde det i starten av sesongen, og det kan komme tilbake også der. Så nei, jeg mener drømmen lever videre - selv med tap. Men det er klart, det vil bli langt tøffere.

Marius Rabben:
– Helt kjørt tror jeg ikke det vil være, da det fortsatt skal spilles om 51 poeng etter denne runden. Vinner Chelsea mens Liverpool taper, begynner det imidlertid å bli et stykke opp. I verste fall kan man falle ut av topp fire denne helga. Men det er ennå lenge igjen..

NYTT OPPGJØR:
NYTT OPPGJØR:  Søndag er det duket for en ny duell mellom José Mourinho og Jürgen Klopp. På Anfield i oktober endte det 0-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]