Fem ting om kampen:Veteranens spontane idrettsglede og ungguttens innhopp var høydepunktene

Det var langt mellom oppturene på Home Park, men røde supportere kunne i det minste glede seg over Lucas sin flotte scoring og Sheyi Ojos friske innhopp.

19. jan 2017 kl 12.30 Einar Kvande

Ekte idrettsglede

Det var det han viste Lucas Leiva, da han stanget inn sitt første mål på 2316 dager! Jubelen var spontan, euforisk, ja nesten barnslig. Men det er sannelig lov når man ikke har scoret mål siden 2010! Det var herlig å se kapteinen for kvelden ta helt av når han feiret scoringen sammen med sine lagkamerater. Det virket nesten ikke som han trodde sine egne øyne, den godeste Lucas. At en erfaren ringrev kan vise en slik oppriktig glede over en scoring mot et fjerdedivisjonslag gjør at du får tro på sporten igjen. Det beviser at det ikke er bare penger og raske biler som står i hodet på dagens toppspillere.

Friskt innhopp

Sheyi Ojo hadde ingen god dag på jobben i den første kampen mot Plymouth, og ble derfor benket av Jürgen Klopp til omkampen. Ojo ga imidlertid svar på tiltale, og hadde flere gode offensive bidrag på et kvarter enn stjerneduoen Divock Origi og Daniel Sturridge hadde til sammen hele kampen. Ojo var fryktløs og direkte da han kom inn, og satte virkelig fart i Liverpool-angrepet ved stadig å utfordre sin mann ute på venstreflanken. Gang på gang passerte han sin oppasser, og fikk lagt brukbare innlegg. Jürgen Klopp sa seg da også tydelig fornøyd med Ojos bidrag under sin pressekonferanse etter kampen.

Helt ute av form

Hvor var egentlig Divock Origi og Daniel Sturridge i denne kampen? Mentalt virket ingen av dem å være tilstede på Home Park i alle fall. Begge luntet rundt, og var slett ikke på bølgelengde med sine lagkamerater. Stakkars Philippe Coutinho prøvde å tre den ene stikkeren etter den andre gjennom til de to nevnte herrer, uten at de to måljegerne skjønte tegninga. Det hele ble toppet med Origis tafatte straffespark i sluttminuttene, som rett og slett var pinlig dårlig. Basert på denne kampen bør begge benkes mot Swansea, og Roberto Firmino spille på topp.

Trives ikke mot tanksentere

Loris Karius dokumenterte dessverre nok en gang at han ikke er noen luftens baron. Liverpool-supporterne satt med hjertet i halsen hver eneste gang tyskeren gjorde forsøkt på å rydde unna innlegg. Flere ganger bommet han fullstendig, og han kan prise seg lykkelig over at Plymouth-angriperne ikke klarte å utnytte hans skovturer. Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men Simon Mignolet er blitt et like soleklart førstevalg mellom stengene nå som han var mens konkurrentene het Danny Ward og Adam Bogdan.

Preget av anledningen

Avansement i cupen er store greier i England, og at det handlet om vinn eller forsvinn virket å prege den unge, lovende troikaen Ovie Ejaria, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold. Alle tre virket forsiktige og under pari på Home Park. Spesielt var Ejaria på gyngende grunn på midtbanen, hvor han på ingen måte klarte å styre spillet slik vi vet han kan i sine beste stunder. Alexander-Arnold gjorde også flere merkelige valg, og var langt unna det nivået han viste på Old Trafford. Woodburn prøvde hele tiden å skape noe, men det ble litt for lesbart og småpent mot røffe League Two-spillere. Men dette er unge spillere, bevares, og alle tre vil garantert komme sterkere tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]