17 spillere kjemper om fem plasser:Avgjørende sesong i bakre ledd

Vi ser på hvilke forsvarere og keepere som regnes med videre, og hvem som sannsynligvis forlater klubben denne sommeren.

5. jul 2017 kl 23.26 Arve Corneliussen

I vår spillerstallhar vi 46 spillere, som på et eller annet vis har vært involvert med førstelaget. De tre neste dagene ser vi på fremtiden til disse spillerne, og først ut er det bakre leddet der 17 spillere kjemper om fem plasser.

I tillegg sier ryktene at Jürgen Klopp er på utkikk etter både en midtstopper og en venstreback.

Keepere

Loris Karius

Trøblete debutsesong for den tyske keeperen, som startet med et brudd i hånden i treningskampen mot Chelsea. At han kom rett inn i laget igjen indikerte at Klopp så på ham som et førstevalg, men Karius overbeviste ingen i de ti ligakampene han fikk. Deretter ble han degradert til cup-keeper. Han gjorde det bra i semifinalen mot Southampton, men i sesongens siste kamp for Karius – i januar – mot Wolverhampton spilte han til 4-er på Liverpool.nos spillerbørs.

Ingenting tilsier at den tidligere Mainz-keeperen er på vei bort. Starter sannsynligvis denne sesongen som cup-keeper, og må gripe sjansene han får om han skal kjempe seg inn på laget igjen. Det blir spennende å se om cup-keeper-statusen også gjelder i Champions League. Kontrakt til 2021.

Simon Mignolet

Høstet mye skryt da han vant tilbake plassen fra sin tyske kollega. Spesielt på tampen av sesongen imponerte han, og spilte seg til bestemannspris da han holdt Liverpool inne i kampen mot Stoke borte. Starter denne sesongen som førstevalg i Liverpools mål.

Har kontrakt til sommeren 2021, og er utvilsomt med videre. Må imidlertid fortsette det gode spillet for å holde de andre keeperne bak seg.

TILBAKE:
TILBAKE:  Loris Karius var den eneste av førstelagskeeperne som returnerte til preseason i dag, fordi Simon Mignolet og Danny Ward var på landslagsoppdrag i juni.

Danny Ward

Waliseren har rukket å bli 24 år – født samme dag og samme år som sin konkurrent Loris Karius. Imponerte på utlån i Huddersfield, hvor han ble opprykkshelt i både semifinalen og finalen etter å ha reddet tre straffespark fordelt på to straffesparkkonkurranser. Huddersfield ønsket å låne ham igjen, men Klopp svarte at han ønsket å beholde Ward.

Vil denne sesongen sørge for nødvendig dekning på keeperplass. Starter sannsynligvis som tredjekeeper, men kommer til å kjempe for å komme seg foran Karius i køen. Har kontrakt til 2021.

Ryan Fulton

Var med på treningsleirene til Asia og Australia sommeren 2015. Har vært halvannet år på utlån i League One, først for Portsmouth og så for Chesterfield.

Det har vært lite skriverier om den skotske U21-landslagsspilleren, men i en alder av 21 ser det ut som det kan være litt for langt opp til keeperne foran ham i køen. Antageligvis tilgjengelig for både utlån og salg, og har kontrakt til 2019.

Adam Bogdan

Var på utlån til Wigan i Championship, men skadet dessverre korsbåndet i november. Har gått skadet siden, men skal nå være klar for spill igjen. Høydepunktet på Anfield kom da han reddet tre straffer i straffesparkkonkurransen mot Carlisle i ligacupen, men overbeviste ikke etter det.

Sannsynligvis ingen fremtid i Liverpool, og skal være i samtaler med Nottingham Forest. Kontrakt til 2021.

Midtstoppere

Mamadou Sakho

Havnet på kant med Jürgen Klopp forrige preseason, og ble sendt hjem fra treningsleiren i USA. Siden var det ingen vei tilbake. Imponerte deretter på utlån hos Crystal Palace i vårsesongen.

Crystal Palace sies å være interessert, men Liverpools prisforlangende på £30M byr på problemer for London-klubben. Journalistene som følger Liverpool tettest har i lang tid understreket at det ikke er noen vei tilbake for Sakho.

Selges etter all sannsynlighet denne sommeren. Blir interessant å se om Liverpool godtar en lavere sum når det nærmer seg Deadline Day, eller om de er villige til å fire på kravene. Har kontrakt til 2020.

Dejan Lovren

Selv om kroaten var et soleklart førstevalg i Mamadou Sakhos fravær, startet han bare 29 ligakamper. At han ble tilbudt ny kontrakt ut 2021 så sent som i april, tyder på at Jürgen Klopp er fornøyd med det han har sett. Definitivt en del av troppen kommende sesong.

Likevel er det sterke rykter om at Liverpool ønsker å hente en klassestopper. Hvis det skjer, venter det en knallhard kamp om fast plass for Dejan Lovren. Responderte dårlig på å bli benket for Kroatia, noe som resulterte i at han ikke ble tatt ut til EM i 2016.

Joe Gomez

Var veldig uheldig som ble langtidsskadet rett etter Jürgen Klopp tok over som manager. Har brukt et halvt år på å trene og spille seg i form for U23, og har nå en avgjørende sommer i vente. Har blitt linket med et utlån til nyopprykkede Brighton, men det sies at Klopp ønsker å se nærmere på de unge spillerne i preseason.

Liverpool trenger en bred stall som følge av spill i Europa. Gomez får sjansen i preseason til å spille seg fremover i Liverpools stopperkø. Kan bli lånt ut hvis ikke, men blir neppe solgt. Har en fordel med at han kan bekle begge backer.

Har kontrakt til 2022.

TILBAKE:
TILBAKE:  Mamadou Sakho var å se på Melwood da spillerne returnerte til preseason. Likevel melder journalistene som følger Liverpool tettest at han er på vei bort.

Ragnar Klavan

Kom til Liverpool i visshet om at han ikke kom til å være et førstevalg. Dersom Liverpool kjøper en stopper, blir han dyttet et hakk lengre bak i køen. Sannsynligvis kommer den som blir fjerdevalg til å få en håndfull kamper, og Klavan må sørge for å holde en spiller som Joe Gomez bak seg i løpet av preseason. Eventuelt Lucas Leiva.

Kommer sannsynligvis til å bli, og sørger for nødvendig dekning. Estlenderen har kontrakt til 2019.

Joël Matip

Ble en viktig brikke allerede i debutsesongen, men startet bare 27 ligakamper etter tumulter med landslagssjefen og skadeproblemer.

Kommende sesong blir det viktig for Matip å holde seg skadefri for å holde Lovren bak seg i køen – gitt at Liverpool kjøper en stopper. De fem siste sesongene i Schalke var det bare én sesong han mistet mer enn fire ligakamper.

Har kontrakt til 2020, og er utvilsomt i Jürgen Klopps planer.

Lloyd Jones

Nærmeste han har vært en offisiell kamp var kamptroppen mot Fulham i 2013. Forrige sommer skrev han under på ny kontrakt og ble lånt ut til Swindon Town i League One. Låneoppholdet endte brått da han ble arrestert for overfall på en nattklubb i Cheltenham i mars.

Ser ut til å ha litt for mange spillere foran seg i køen i en alder av 21. Utenomsportslige problemer hjelper ikke på. Blir sannsynligvis lånt ut eller solgt i løpet av sommeren, avhengig av hva som skjer med tiltalen mot spilleren.

Backer

Nathaniel Clyne

Solid back. Mange supportere skrek etter flere og bedre offensive bidrag fra Clyne forrige sesong, men han startet imponerende 37 ligakamper. Det var flest av alle i Liverpool. Hittil har ingen høyrebacker blitt linket til Anfield, og Clynes posisjon som førstevalg ser ut til å være trygg.

Må imidlertid være på tå hev – Trent Alexander-Arnold jakter i bakgrunnen. Har kontrakt til 2020.

James Milner

Steppet inn på venstreback som følge av mangel på bedre alternativer, og var en av Jürgen Klopps mest betrodde menn med 36 ligastarter. Han gjorde seg ikke bort, men Liverpool er ventet å hente en ny venstreback i løpet av sommeren. Vil da få hard konkurranse om plassen.

Visekapteinen kommer etter alle solemerker til å bli. Sannsynligvis tiltenkt en rolle som venstreback denne sesongen også – enten han starter, er utfordrer eller back-up – for det kan bli folksomt på sentral midtbane dersom Liverpool får fatt i spillerne som linkes inn. Kontrakt til 2019.

Alberto Moreno

På vei bort. Liverpool sies å være ute etter £15M for den hurtige spanjolen. Gjorde seg bort våren 2016 da Liverpool jaktet Europa League-triumf, og fikk bare to ligakamper fra start forrige sesong.

Kan komme til å bli dersom Liverpool ikke får pengene de ønsker eller spilleren selv ikke vil dra, men det meste tilsier at 2017/18-sesongen blir uten Alberto Moreno. Napoli ryktes som mulig destinasjon. Kontrakt til 2019.

SAMME SKJEBNE:
SAMME SKJEBNE:   Jon Flanagan og Connor Randall har begge en viktig preseason foran seg om de skal ha en fremtid på Anfield.

Jon Flanagan

Scouseren ble tidlig en favoritt blant supporterne med sine knallharde taklinger og aggressive spillestil. Ble nesten ligamester i 2014, men deretter fulgte halvannet år på sidelinjen med en alvorlig kneskade. Var på utlån til Burnley denne sesongen, men fikk bare starte tre ligakamper.

Skal mye til for Flanagan å kjempe seg tilbake i en alder av 24. Blir sannsynligvis lånt ut eller solgt i løpet av sommeren, men kan forandre på dette om han imponerer stort i preseason. Hvis Liverpool ikke får fatt i en venstreback, kan det også hjelpe på Flanagans sjanser. Kontrakt til 2019.

Connor Randall

Antageligvis ingen fremtid i klubben. Fikk bare 45 minutter med førstelagsfotball forrige sesong på tross av at Liverpool manglet bredde på backplass. Blir 22 år i høst, noe som gjør at timeglasset holder på å renne ut også for Randall.

Er i samme bås som Flanagan. Kan snu på skjebnen med en veldig imponerende preseason, men et utlån eller salg ser mer sannsynlig ut. Har kontrakt til 2019.

Trent Alexander-Arnold

Er fortsatt bare 18 år. Fikk sitt gjennombrudd i førstelagstroppen forrige sesong, deriblant en imponerende debut fra start i ligaen mot Manchester United. Neppe blant dem som er aktuell for utlån – Alexander-Arnold er andrevalg på høyrebacken, og klar til å gi Nathaniel Clyne kamp om plassen.

Må gripe sjansen i preseason og de engelske cupene om han skal spille seg inn i den beste elleveren. Fikk totalt tolv kamper forrige sesong – overraskende om det blir færre denne sesongen. Kontrakt til 2021.

Kilder: Liverpool.no/spillerstall, Transfermarkt og Squawka

Har du innspill til journalisten?
[email protected]