Dette er preseason-motstanderne

Vi har sett nærmere på hvordan lagene Liverpool skal møte i oppkjøringen gjorde det forrige sesong.

2. jul 2017 kl 22.56 Arve Corneliussen

Tranmere Rovers

Onsdag 12. juli spiller Liverpool sin første treningskamp. Borte, men likevel i Merseyside. Tranmere befinner seg for øyeblikket ute av Football League. De røk ned i 2015. Tranmere var uhyre nære opprykk i mai, men tapte play-off-finalen 3-1 mot Forest Green.

Deres hjemmebane, Prenton Park, tar 16 567 tilskuere. Klubbens største prestasjon i moderne tid var å nå ligacupfinalen i 2000. Den tapte de mot Leicester, med John Aldridge som manager.

Wigan

Kampen spilles fredag 14. juli på DW Stadium. Wigan rykket ned fra Premier League i 2013 – samme år som de vant FA-cupen. Videre fulgte en berg-og-dal-bane for Liverpools tidligere ligamotstander.

De rykket ned første sesong fra Championship. Deretter rykket de rett opp igjen, før de denne sesongen rykket ned igjen til League One. De endte sesongen med hele ni poeng opp til trygg grunn.

BALLBESITTENDE:
BALLBESITTENDE:  Frank de Boer har uttalt at han ønsker at Crystal Palace skal spille som Ajax – hurtig, ballbesittende angrepsfotball. Tidligere denne uken meldte London Evening Standard at Crystal Palace har blitt priset ut av kampen om Mamadou Sakho.

Premier League Asia Trophy

Først skal Liverpool møte Crystal Palace. Den kampen spilles onsdag 19. juli i Hong Kong. Ørnene har ansatt Frank de Boer som sin nye manager, men ellers har det skjedd lite i sommer for London-klubben.

Finalen spilles lørdag 22. juli, enten mot West Bromwich eller Leicester. Også de lagene har hatt en stille sommer – West Bromwich har hentet Jay Rodriguez og frigitt Darren Fletcher og Sebastian Pocognoli, mens Leicester har hentet Harry Maguire og Sam Hughes.

Hertha Berlin

Hovedstadsklubben har imponert de siste sesongene i Bundesliga, og endte i år med Europa League-kvalifisering og 6. plass. Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred er fast inventar, og bosniske Vedad Ibisevic er toppscorer.

Foran sesongen har de hentet Davie Selke, Mathew Leckie og Karim Rekik. Hertha har allerede høyt ansette talenter som Niklas Stark og Mitchell Weiser i stallen.

Kampen spilles lørdag 29. juli.

GAMMEL ELEV:
GAMMEL ELEV:  Det var Jürgen Klopp som hentet Robert Lewandowski fra Lech Poznan til Borussia Dortmund, og han var fortsatt Dortmund-manager da superspissen forlot dem til fordel for erkerivalene gratis.

Audi Cup

Like etter får Liverpool bryne seg på et av Europas beste lag – Bayern München. De vant Bundesliga med overlegne 15 poeng, og ble slått ut på kontroversielt vis mot Real Madrid i kvartfinalen i Champions League. Robert Lewandowski var deres soleklare toppscorer med 30 mål på 33 ligakamper.

Foran sesongen har de hentet Sebastian Rudy, Niklas Süle, Serge Gnabry, Corentin Tolisso og Kingsley Coman (permanent). Xabi Alonso, Philipp Lahm, Holger Badstuber og Mehdi Benatia har forlatt klubben.

Semifinalen spilles tirsdag 1. august. Både finalen og bronsefinalen spilles dagen etterpå, hvor Liverpool enten møter Atlético Madrid eller Napoli.

Atlético har en stille sommer i vente som følge av overgangsnekt. Denne sesongen kom de på 3. plass i La Liga og ble slått ut av Real Madrid i semifinalen i Champions League. Antoine Griezmann er deres toppscorer, Fernando Torres signerte ny kontrakt i sommer og klubben har nylig fått ny stadion.

Napoli endte på 3. plass i Serie A. Med offensiv fotball scoret de hele 94 ligamål – Dries Mertens stod for 28 av dem. Kalidou Koulibaly, som har blitt nevnt som et alternativ dersom Liverpool ikke får van Dijk, spiller for italienerne. Det gjør også Pepe Reina og et av fjorårets mest populære fjes i ryktebørsen, Piotr Zielinski.

Også Napoli røk ut mot Real Madrid i Champions League – i åttendedelsfinalen.

Athletic Bilbao

Generalprøven spilles lørdag 5. august i Dublin. Ernesto Valverde ledet Athletic til 7. plass i La Liga, men har nå blitt manager for Barcelona.

Den høyreiste spissen Aritz Aduriz ble lagets toppscorer med 16 mål. Ryktebørs-kjenningen Iñaki Williams scoret fattige fem mål, mens tidligere Liverpool-talent Mikel San José er fast inventar som defensiv midtbane.

Ikke nok med at Athletic er fast bestemte på å utvikle egne spillere – de må også være fra egen region. Derfor har samtlige røtter fra Baskerland.

Kilder: Liverpool Echo, Wikipedia, Transfermarkt, Squawka og Premierleague.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]