Disse rekker ikke ligastarten

En rekke Premier League-klubber hadde sentrale spillere på skadelisten da forrige sesong ble avsluttet. Noen av disse rekker ikke ligastarten i august.

4. jul 2017 kl 11.44 Einar Kvande

Sky Sports har laget en oversikt over Premier League-spillerne som var skadet da 2016-17 ble avsluttet, og når man kan regne med at disse spillerne er tilbake:

Arsenal

Santi Cazorla – akillesskade – estimert returdato: 4. november 2017
Spanjolen har ikke spilt for Arsenal siden oktober i fjor. Han ble operert i desember, og det har tatt lenger tid enn ventet å bli bra igjen.

Jack Wilshere – leggbrudd – estimert returdato: Ukjent
Midtbanespilleren brakk foten under spill på utlån hos Bournemouth mot Tottenham i april. 25-åringen er nå tilbake i Arsenal, men det virker ikke som han rekker ligastarten.

Bournemouth

Callum Wilson – avrevet leddbånd i kne – estimert returdato: 21. oktober 2017
Wilson gikk glipp av mesteparten av 2015-16 på grunn av en leddbåndskade i høyre kne, og Bournemouth-spissen fikk en lignende skade i venstre kne midtveis i forrige sesong. 25-åringen ventes ikke å være tilbake i spill før i oktober.

Chelsea

Eden Hazard – brudd i ankel – estimert returdato: 16. setpember 2017
De regjerende mestrene må klare seg uten Hazard når sesongen starter, etter at han brakk ankelen under trening med Belgia og ble operert.

Crystal Palace

Pape Souare – brudd i lår og kjeve – estimert returdato: Ukjent
Ble alvorlig skadet i en bilulykke i september i fjor, hvor han lå fem dager på sykehus og mistet resten av fjorårssesongen.

Everton

Yannick Bolasie – korsbåndskade – estimert returdato: 1. januar 2018
Evertons hurtigtog fikk en alvorlig kneskade i desember, og har siden vært gjennom to operasjoner for å reparere både menisk og korsbånd.

STYGT KVESTET
STYGT KVESTET  Seamus Coleman brakk begge beina i høyre legg under VM-kvalifiseringskampen mot Wales i mars.

Seamus Coleman – dobbelt leggbrudd – estimert returdato: Ukjent
Coleman brakk begge beina i den ene leggen da han ble taklet stygt av Neil Taylor i VM-kvalifiseringskampen mellom Irland og Wales i mars. Det ble først estimert et skadeopphold på minst fem måneder, noe som betyr at han trolig ikke er tilbake når sesongen starter.

Liverpool

Danny Ings – korsbåndskade – estimert returdato: Sesongstart
Spissen har bare spilt 11 kamper for Liverpool siden han kom fra Burnley for to sesonger siden. Sesongen 2016-17 ble ødelagt da han skadet høyre kne i oktober i fjor. Han var akkurat tilbake fra en lignende skade i venstre kne fra sesongen før dette. Ings har trent jevnt og trutt på Melwood i sommer, og har bare hatt en uke med ferie i et forsøk på å bli bra igjen til ligastart.

Jordan Henderson – fotskade – estimert returdato: Preseason-start
Liverpool Echo har meldt at Liverpool-kapteinen vil være tilbake i trening når preseason starter i morgen.

Manchester City

Ilkay Gundogan- avrevet leddbånd i kne – estimert returdato: 2. september 2017
Midtbanespilleren har ofret sommerferien i håp om å rekke ligastarten, men klubben ønsker ikke at spilleren forhaster seg i rehabiliteringsprosessen.

Manchester United

Marcos Rojo – avrevet leddbånd i kne – estimert returdato: September 2017
Skadet kneet mot Anderlecht i Europa League.

Luke Shaw – avrevet leddbånd i foten – estimert returdato: Ukjent
Ble skadet i april, og kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til ligastart.

ANKELSKADE
ANKELSKADE  Virgil van Dijk har ikke spilt for Southampton siden han ble skadet i januar.

Southampton

Virgil van Dijk – ankelskade – estimert returdato: Ukjent
Midtstopperen fikk skaden i Southamptons kamp mot Leicester 22. janaur, og gikk glipp av resten av sesongen. Den nye manageren, Mauricio Pellegrinio, håper at den solide forsvarsspilleren skal bli klar til ligastart.

Tottenham

Erik Lamela – hofte – estimert returdato: 14. oktober 2017
Har slitt med hofteproblemer lenge. 25-åringen ble operert i april, etter å ha tilbrakt mesteparten av forrige sesong på behandlingsbenken. Har fått et tilbakeslag også under rehabiliteringsprosessen.

Danny Rose – avrevet leddbånd i kne – estimert returdato: 19. august 2017
Skadet kneet mot Sunderland den 31. januar, og skaden ble forverret av at han begynte å trene for tidlig etter skaden. Venstrebacken ble operert i mai, og har fått et tilbakeslag under rehabiliteringsprosessen som gjør at han trolig ikke rekker ligastarten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]