– Et salg av Neymar kan endre mye

Petter Veland tror ikke Barcelona har kapasitet til å strekke seg så mye lenger for Coutinho uten salg av Neymar til PSG.

23. jul 2017 kl 20.45 Arild Skjæveland

Like før helgen kom rapportene om at Liverpool hadde avslått et bud på 72 millioner pund for Philippe Coutinho. Liverpool nekter å selge sin aller største stjerne, men det er ventet at Barcelona vil komme tilbake med nye bud.

Salg av Neymar kan endre mye

Vi har tatt en prat med La Liga-ekspert Petter Veland. Han tror ikke Barcelona kan strekke seg så mye lenger enn 80 millioner euro, om det ikke blir salg av Neymar.

PÅ VEI BORT?
PÅ VEI BORT?  Det ryktes at Paris Saint-Germain er i ferd med å sprenge banken for Neymar.

Det ryktes at den franske storklubben er klar for å betale utkjøpsklausulen på 222 millioner euro for Neymar denne sommeren.

– Barcelona har tilsynelatende mye økonomi bundet opp i utenomsportslige avtaler og prosjekter, som renovering av stadion og Espai Barca. Samt store summer som er lagt i potten i kontraktene til Messi, Suarez og Neymar, sier Veland.

– Med Nelson Semedo og Gerard Deulofeu inn og Cristian Tello ut i sommer, tror jeg ikke de har kapasitet til å strekke seg så veldig mye lenger enn det de visstnok allerede har. Får de inn 222 millioner euro for Neymar blir situasjonen en helt annen - både økonomisk og med tanke på hvilke behov som melder seg, sier Viasat-kommentatoren.

Hvordan er så magefølelsen når det kommer til Neymar, blir han solgt?

– Jeg tror ikke det, sier han videre.

Lite oppmerksomhet

I britisk media har budet fra katalanerne fått mye oppmerksomhet, men i Spania har det fått mindre oppmerksomhet, sier Veland.

– Jeg lurer litt på hvor konkret interessen egentlig er. De katalanske og spanske mediene er ganske tilbakeholdne, men det kan kanskje sammenfalle med ferieavvikling og at veldig mye av fokuset for tiden er på Neymar.

– At Coutinho står på listen som en veldig interessant spiller som de har på radaren regner jeg nesten med, av den enkle grunn at han er ventet å være blant de dominerende spillerne i sin posisjon på banen de kommende årene, og at han allerede er litt kjent med spansk fotball fra tidligere av.

Som erstatter for Iniesta

Veland tror han først og fremst er tenkt som erstatter for Andres Iniesta, som har blitt 33 år og kun har ett år igjen av sin kontrakt på Camp Nou.

– Jeg tror først og fremst at Barcelona har han på Iniesta-arvtagerlisten snarere enn Neymar-erstatterlisten.

– Selv synes jeg også han har enda større potensial som indreløper og midtbane enn som ving og kantspiller - men jeg tror ikke nødvendigvis det skjer noe denne sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]