2018:  Emre Can og Lucas Leiva har de korteste kontraktene i dagens Liverpool-tropp, og sistnevnte er sterkt linket med en overgang til Lazio.

Flere spillere med korte kontrakter

Fem spillere med mer enn ti førstelagskamper forrige sesong er bare bundet til sommeren 2019.

Emre Cans kontraktsituasjon er for øyeblikket den mest kritiske. Han har bare ett år igjen av kontrakten, og noen italienske medier har spekulert i om Juventus kan være interessert. Det samme gjelder Lucas Leiva, som skal være svært nær en overgang til Lazio. 

Blant spillerne som på hver sin måte spilte en rolle på førstelaget forrige sesong, har James Milner, Ragnar Klavan, Daniel Sturridge, Divock Origi, Ben Woodburn og Alberto Moreno kontrakt til sommeren 2019. Det gjelder også Connor Randall, som fikk med seg 45 minutter i FA-cupen.

Det er verdt å merke seg at James Milner og Ragnar Klavan begge er 31 år gamle, og slik sett er det naturlig at de ikke har lengre kontrakter. 

Blant utlånssoldatene som tidligere har spilt for førstelaget, har Jon Flanagan og Lazar Markovic også to år igjen. For noen unge spillere som har vært lenge i klubben, for eksempel Ryan Kent, har ikke klubben frigitt kontraktslengdene. 

Kilder: Transfermarktog Liverpool.no/spillerstall