Hvem spiller seg til Hong Kong?

Vi har satt lupen på Liverpools tropp og hvor viktig de neste par ukene er for sju spillere på grensen til førstelagstroppen.

5. jul 2017 kl 10.15 Torbjørn Flatin

Det var ingen store overraskelser blant de 22 som Liverpools hjemmeside bekrefter vil starte sesongforberedelsene på Melwood i dag. Ingen unggutt som har hoppet et par trappetrinn og fått en tidlig mulighet.

Karius, Grabara, Gomez, Matip, Milner, Moreno, Randall, Alexander-Arnold, Henderson, Lucas, Stewart, Mane, Firmino, Chirivella, Kent, Flanagan, Sakho, Markovic, Clyne, Sturridge, Bogdan, Ings (22).

46 spillere

Hvis vi ser på de 46 vi har registrert på vår spillerstall, etter i en eller annen sammenheng å ha vært involvert med førstelaget, er fordelingen slik i tillegg til de nevnte 22.

Erfarne landslagsspillere som vil starte treningen på Melwood noe senere:
Salah, Lallana, Coutinho, Can, Wijnaldum, Mignolet, Lovren, Klavan og Origi (8).

Andre landslagsspillere:
Ward, Wilson, Woodburn, Ojo, Solanke, Ejaria, Grüjic (7).

Andre unge spillere:
Brannagan, Fulton, Jordan Williams, Lloyd Jones, Paulo Alves, Conor Masterson (6).

I tillegg:
Taiwo Awoniyi, Allen, Rhian Brewster (3)

Av disse er ikke minst Rhian Brewster uheldig som skadet seg for kort tid siden og trolig kunne vært en unggutt Jürgen Klopp ønsket å ha med fra start under pre-season.

I de neste to ukene skal det trenes, og spilles treningskamper mot Tranmere og Wigan, før troppen reiser til Hong Kong og hardere motstand ventes. Der vil også flere erfarne landslagsspillere være med. Ikke minst for en del spillere på kanten av å få være med i en førstelagstropp kan derfor de neste dagene bli helt avgjørende, og hvor det kan komme unike sjanser til å få vist seg fram i den røde trøya. Vi har sett nærmere på et drøyt halvt dusin spillere som i realiteten kjemper for sin umiddelbare fremtid med en liverbird på brystet.

Siste sjanse for forsvarsspillere?

Kamil Grabara – Hvis Klopp kommer med en overraskelse, så må det i tilfellet være 18 år gamle Grabara. Nå er polakken en meget lovende keeper som gjorde flere gode kamper for Liverpool U23 forrige sesong, men det har nok også sammenheng med at Mignolet og Ward har forlenget ferie. Å vise seg fram på trening og i kamp med førstelaget vil uansett bare være til det gode, selv om en ikke kan si at Grabare er blant de som kjemper om sin umiddelbare fremtid. Kanskje kan det også gi ham tillit videre inn i pre-season.

Joe Gomez og Kevin Stewart -
Joe Gomez og Kevin Stewart -   viktig sommer for begge.

Joe Gomez – 20-åringen har hatt et skademareritt siden han kom til Anfield. Selv om han kan spille over hele forsvarsfireren virker han å være blinket ut som midtstopper, hvor han har Matip, Lovren, Klavan og Lucas foran seg i køen ut fra forrige sesong. Nå forsvinner kanskje Lucas Leiva, men det er ingen hemmelighet at LFC ser seg om etter en ny midtstopper fra øverste hylle. Andre klubber i Premier League har blitt linket til en spiller som har behov for å vise sitt ubestridte talent ute på banen. Gomez behøver førstelagsspill, og hvis han skal være med til Hong Kong må han tidlig antyde at han i det minste kan være en solid spiller i cupkampene kommende sesong.

Connor Randall – En annen allsidig forsvarsspiller. Den ærlige følelsen er nok at timeglasset for Randall allerede er rent ut i LFC og scouseren må overbevise i meget overraskende og positiv grad dersom han for eksempel rokke ved posisjonen til Trent Alexander-Arnold som en konkurrent til startplass på sidebackene. For Randall personlig er det uansett en meget viktig sesong hvor han i praksis tidlig ønsker å vise at han har noe å fare med, enten det er for Liverpool eller noen andre.

Jon Flanagan – En populær scouser, hvor pilen på hans utvikling hos Liverpool etter meget lovende åpning hos førstelaget dessverre bare har pekt nedover. Påvirket av skader synes veien nå svært lang, og det at han på utlån til Burnley forrige sesong ikke greide å spille seg inn hos et av lagene på nedre del av tabellen forteller sin historie. Tilbake på Melwood dreier seg trolig mer om å skaffe seg profesjonell karriere et annet sted for 24-åringen, men hvis han fortsatt har seriøse planer om å spille seg inn på førstelaget hos de røde er dette tidspunktet å vise det på.

Spennende med Ryan Kent

Kevin Stewart - Stewart var en liten sensasjon da han kom innpå til 2.omgang mot Barcelona på et godt besatt Wembley under fjorårets pre-season og instrumental i 4-0 seieren til Liverpool (hvem husker det?). Siden ble det vel så der, selv om han var på banen ni ganger forrige sesong. 23 år gammel virker det å være tid til å se seg om etter noe annet for den allsidige spilleren som først og fremst kjemper for en sentral midtbaneplass hos Liverpool. Med spillere som Can og Wijnaldum fortsatt på ferie må han definitivt vise seg fram til neste uke hvis det skulle være noe håp på Anfield.

Pedro Chirivella – En slepen spanjol, men samtidig en litt «lett» type som Liverpool nok mente hadde behov for litt røff seniorfotball før han kunne ta det neste skrittet på Merseyside. Det skal bli spennende å se hva en halv sesong hos bunnlaget Go Ahead Eagles i Nederland har gjort for hans utvikling. I likhet med Stewart er køen lang, selv om Pedro har en fordel med sine 20 år, og hvis han ikke imponerer mye under pre-season lukter det et nytt utlån.

Ryan Kent – Et spennende navn og som hadde et meget vellykket utlån til Barnsley i Championship forrige sesong. Det har gjort at andre klubber skal ønske å kjøpe ham, men Liverpool og Klopp vil først ta ham nærmere i øyensyn denne sommeren. Som kjapp ving/spiller bak en spiss, har han ikke bare Mané, Salah og Coutinho å kjempe med, men også gutter på omtrent samme alder i Wilson og Ojo. Flere av disse vil imidlertid ikke være med mot Tranmere og Wigan og hvis Ryan skal ha en mulighet til å bryte igjennom hos de røde fra Anfield må ha gi svar på tiltale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]