KONKURRENTER:  Skulle alle holde seg skadefrie og Liverpool i tillegg henter en ny sentral midtbanespiller, er det ikke gitt hvem som blir Jürgen Klopps førstevalg sentralt på midtbanen.

20 spillere i 5 posisjoner: Kan bli knallhard kamp om plassene

Kampen om plassene sentralt er allerede tøff, og kan bli enda tøffere dersom Jürgen Klopp lykkes i å hente en sentral midtbanespiller.

I Liverpools spillerstall er det 46 spillere som på et eller annet vis har en tilknytning til førstelaget. Vi har sett på samtlige – i denne omgang sentrale midtbanespillere og vinger. 

Onsdag så vi på keeperne og forsvarsspillerne

Sentrale midtbanespillere 

Lucas Leiva: 

Den mest trofaste spilleren i dagens tropp. Har nå vært ti år i klubben, men ikke klart å spille seg tilbake på det nivået han var på før de alvorlige skadene. Forrige sesong var han stoppervikar, men steppet inn på sentral midtbane i sesonginnspurten.

Har bare ett år igjen av kontrakten. Kjøper Liverpool både en sentral midtbanespiller og en midtstopper, blir det enda lengre frem for lojale Lucas. I akkurat dette tilfellet ligger sannsynligvis skjebnen i spillerens egne hender – Klopp vil gjerne ha en rutinert spiller i bakhånd som kan bekle flere posisjoner, men det er ikke sikkert at Lucas ønsker enda et år som reserve. Galatasaray, Newcastle og Gremio har blitt nevnt i sommerens ryktebørs som mulige destinasjoner. 

Emre Can: 

Har ennå ikke klart å gjøre en spesifikk rolle i laget til sin egen. Begynte sesongen boks-til-boks, men spilte ofte som den mest defensive etter Jordan Henderson ble skadet.

Dette blir en nøkkelsesong for Can. Med en sentral midtbanespiller ryktet inn er han langt fra selvskreven på laget, og har allerede konkurranse fra Wijnaldum og Henderson i de mest aktuelle rollene. Blir likevel en veldig nyttig spiller med tettere kampprogram, og har et uforløst potensial som gjør at han kan være selvskreven på laget ved sesongslutt. 

Har bare ett år igjen av kontrakten. Derfor kan han bli solgt, men da Jürgen Klopp var i Dortmund ville han heller at spillerne skulle sitte ut kontrakten enn å ta pengene sesongen før. Deriblant Robert Lewandowski. 

KAPTEIN:  Det blir viktig for Jordan Henderson å ri av seg skadeproblemene han har hatt de to siste sesongene.

Jordan Henderson:

Utvilsomt en viktig spiller for Jürgen Klopp, men dette blir en nøkkelsesong også for kapteinen. De to siste sesongene har han bare startet 15 og 24 ligakamper på tross av at han har vært fast på laget. Hvor lenge kan Jürgen Klopp holde av en fast plass til Henderson, dersom han ikke rir av seg skadeproblemene? 

Kommer til å bli. Den økte konkurransen gjelder også for Henderson, noe som gjør at han er nødt til å ha en god sesong. Basert på spillerne som linkes inn ser det ut til at Henderson har en ny sesong som defensiv midtbanespiller foran seg. 

Marko Grujic: 

Skadene forrige sesong kom på et ufattelig dårlig tidspunkt for serberen. Akkurat da kampprogrammet var som tettest og skadene haglet, mistet Grujic fire måneder. Ville sannsynligvis fått mye spilletid i den perioden. 

Agenten til Grujic uttalte i mai at den store serberen er i Klopps planer, og at han kommer til å bli i Liverpool. Får preseason og ,antageligvis, ligacupen til å vise seg frem. Må gripe sjansen i en eventuell skadekrise, og kan komme til å dra fordel av Emre Cans kontraktsituasjon. Grujic har kontrakt til 2020. 

Gini Wijnaldum:

Imponerte de fleste i debutsesongen, og avrundet den med å sprekke hull på Middlesbrough-ballongen i den avgjørende kampen. I motsetning til de andre midtbanespillerne holdt han seg stort sett skadefri, og spilte i 36 ligakamper. 33 fra start.

Et viktig medlem av stallen, men også Gini vil merke det dersom en sentral midtbanespiller kommer inn. Blir da spennende å se om han beholder plassen på laget. Har en fordel med at han kan spille i flere posisjoner. 

Skal definitivt ikke noe sted denne sommeren. Med fire år igjen av kontrakten har han sine beste år foran seg i en alder av 26. 

Cameron Brannagan:

Manchester-født, men vært i Liverpool siden han var ni år. Den tekniske midtbanespilleren var i og nær førstelagstroppene i 2015/16, og fikk med seg en håndfull kamper. Låneovergangen til Wigan forrige sommer kollapset da de ikke kunne garantere ham den spilletiden Liverpool krevde.

Ble deretter lånt ut til Fleetwood i League One i vintervinduet. At en spiller som Ovie Ejaria ble foretrukket foran ham i ligacupen tilsier at veien opp er i lengste laget. Ett år igjen av kontrakten. Kan bli lånt ut eller solgt denne sommeren. Må imponere i preseason, eventuelt på utlån, dersom han skal få ny kontrakt.

Kevin Stewart:

Hatt en imponerende reise. Ble frigitt av Tottenham som høyreback, og var på utlån til League Two så sent som i 2015. Klarte deretter å spille seg inn som sentral midtbanespiller på Jürgen Klopps cup-lag, hvor han fikk fire starter forrige sesong. 

Med økt konkurranse er det vanskelig å se for seg en fremtid i rødt for Kevin Stewart. At han fyller 24 i september hjelper ikke på. Signerte riktignok ny kontrakt som varer til 2021, men det er overraskende hvis Liverpool avslår et bra tilbud.

Et salg av Lucas Leiva og en uløst kontraktsituasjon med Emre Can kan gjøre veien frem litt kortere for Stewart. Kan komme til å bli som reserveløsning. Ikke en spiller Liverpool er nødt til å selge med det første. 

Jordan Williams: 

Et av de litt bortglemte talentene. Fikk debuten i kampen med den lange straffesparkkonkurransen mot Middlesbrough i 2014, men det ble etterfulgt av utlån til League One og en rekke skadeproblemer.

Har nå blitt 21 år. Signerte nylig under på en ettårskontrakt som gjør at han er bundet til klubben ut 2018. Likevel ser det ut til at det er for langt frem for Williams. Kan bli lånt ut denne sesongen, for så å forlate Liverpool mot en kompensasjonssum neste sommer. 

USIKKER FREMTID:  Lucas Leiva, Kevin Stewart og Ovie Ejaria møtte alle opp til oppstarten av preseason, men ingen av dem ligger an til å være fast inventar i Jürgen Klopps ellever neste sesong.

Ovie Ejaria:

Debuterte mot Derby i ligacupen i september. Med sin gode nærteknikk viste han prov på å være en talentfull spiller. Klarte ikke helt å bygge videre på den gode starten, og ble skadet i FA-cup-tapet mot Wolverhampton i januar. Det ble hans siste kamp for sesongen, men var med å vinne U20-VM. 

Lite sannsynlig at Ejaria selges. Jürgen Klopp får et valg ved å avgjøre om det er best for spilleren å spille for U23 og konkurrere om startplass i ligacupen, eller om han bør lånes ut. 

Pedro Chirivella:

Pasningssikker spanjol som trives best når spillet går langs bakken. Ble lånt ut i vintervinduet til Go Ahead Eagles i Eredivisie, hvor han spilte 17 kamper og scoret to mål. 

Har fått sjansen i cupkamper, samt én ligakamp i Europa League-innspurten, av Jürgen Klopp. Har spilt en rekke gode kamper på U23-nivå, men det er på tide for spanjolen å vise at han kan takle seniorfotball på samme måte. Får sjansen til å vise seg frem i preseason. Sannsynlig med et utlån for å bygge videre på førstelagserfaringen fra Nederland. Kontrakt til 2020. 

Allan: 

Et nokså mislykket utlån til Hertha Berlin i Bundesliga, hvor det endte med åtte starter og sju innhopp. Har tidligere vært på utlån i Finland og Belgia. Jürgen Klopp skal ha likt det han har sett av Allan hittil. 

Brasilianeren med den presise venstrefoten sliter med å få arbeidstillatelse i Storbritannia, og dermed venter det et nytt utlån. Tyske rapporter sier at Hertha Berlin ikke kommer til å låne ham igjen etter brudd i forhandlingene med Liverpool. 

VIKTIG:  Sadio Mané ble både delt toppscorer og årets spiller i Liverpool i debutsesongen. Det blir viktig for Liverpool å holde ham skadefri kommende sesong.

Vinger og offensive midtbanespillere

Coutinho: 

En av Liverpools aller viktigste spillere. Blir linket til store klubber som PSG og Barcelona, men Liverpool skal være fast bestemte på å ikke selge. 

Et ubestridt førstevalg, men det blir spennende å se hvilken posisjon han spiller i denne sesongen. Spiller som oftest venstrekant, men Jürgen Klopp har antydet at Coutinho kan få en mer sentral rolle denne sesongen. 

Har kontrakt til 2022.

Mohamed Salah:

Ny inn dørene. Fremtiden i klubben er naturligvis ikke et spørsmål, men det blir spennende å se hvilken rolle Salah er tiltenkt.

Spilte stort sett på høyreflanken for Roma, men der spilte Sadio Mané forrige sesong for Liverpool. Enkelte spekulerer i om han skal spille venstreving, men da må i så fall Coutinho omskoleres. Mohamed Salah kommer til å være ivrig på å bevise at han kan i sitt andre opphold i England. Statistikken fra Italia tilsier det. 

Kontrakt til 2022. 

Sadio Mané: 

Tok Liverpool-fansen storm, og scoret et av sesongens fineste mål allerede i debuten mot Arsenal. Ble kåret til årets spiller av supporterklubben. 

Senegaleseren skal naturligvis ingen steder denne sommeren. Har blitt vagt linket med en overgang til Inter Milan, men fra lite troverdig hold. Viktig for Liverpool at han holder seg skadefri denne sesongen. 

Det kan være Mané må finne seg i å spille på motsatt flanke denne sesongen som følge av Salah-signeringen, men det gjenstår å se. 

Har kontrakt til 2021. 

Adam Lallana: 

Fikk gjenopplivet Liverpool-karrièren da Jürgen Klopp ble manager. Imponerte i en sentral rolle forrige sesong, og endte med åtte mål og sju målgivende i ligaen.

Adam Lallana er blant spillerne som kommer til å følge godt med på hva som skjer på overgangsfronten. Hvis Liverpool får fatt i en sentral midtbanespiller og Coutinho er tiltenkt en mer sentral rolle, er det ikke lenger gitt at han er selvskreven på laget. 

Det blir viktig for Lallana å holde seg skadefri denne sesongen. I løpet av sine tre sesonger i Liverpool har han aldri startet mer enn 27 ligakamper. Det ble ryktet at PSG var interesserte i vinter, men det vil være veldig overraskende dersom Lallana spiller for en annen klubb i september. 

Har kontrakt til 2020, og blir en viktig brikke for Klopp denne sesongen. 

Ryan Kent:

Energisk driblefant. Tilbrakte forrige sesong på utlån i Barnsley, hvor han spilte 44 kamper og scoret tre mål. Var blant spillerne som hadde flest vellykkede driblinger i Championship. 

Er blant spillerne Jürgen Klopp ønsker å se nærmere på i preseason. Per nå har Liverpool bare Sadio Mané og Mohamed Salah i kategorien raske vinger, noe mange etterlyste flere av da Mané ble skadet forrige sesong. Slik sett har Ryan Kent muligheten til å klamre seg fast til førstelaget.

Et nytt utlån er sannsynlig om han ikke klarer å spille seg inn på laget i løpet av preseason. Blir 21 i november, og har ikke god tid til å etablere seg som Liverpool-spiller.

Lazar Markovic: 

Var en gang en tenåringssensasjon, men har slitt voldsomt etter overgangen fra Benfica. Har også slitt på utlån. Fikk imidlertid en liten oppsving da han var på lån til Hull i vårsesongen. 

Er definitivt på vei bort. At Jürgen Klopp valgte å låne ham bort midt i skadekrisen i januar er et tegn på det. Watford-manager Marco Silva, som var Markovic' sjef i Hull, ryktes å være interessert. 

Får som de andre ungguttene sjansen i preseason, men har en ulempe ved at han har mye høyere lønn enn de andre talentene. Sannsynligvis spilt sin siste offisielle kamp i rødt. Kontrakt til 2019. 

KONKURRERER:   Ryant Kent og Sheyi Ojo konkurrer i preseason om å spille seg inn i Jürgen Klopps førstelagsplaner.

Sheyi Ojo: 

Få spillere kan matche Ojo på fart. Fikk store deler av forrige sesong spolert av en ryggskade, men var med på å vinne U20-VM. De to foregående sesongene har han vært på utlån med begrenset spilletid i Championship, og fikk en håndfull ligakamper for Liverpool i Europa League-innspurten i 2016. 

Blant talentene som kommer til å få en reell sjanse i preseason. Sannsynligvis blir han å finne nær førstelagstroppene eller lånt ut. Rafa Benitez fikk nei da han prøvde å låne Ojo nylig, fordi Klopp ville se mer av lynvingen.

Har kontrakt til 2020. Et salg er neppe aktuelt. 

Harry Wilson:

Ble tidenes yngste landslagsspiller for Wales i 2013. Vingen med den følsomme venstrefoten imponerte voldsomt forrige sesong for U23, der han ble toppscorer. Gjorde seg slik fortjent til førstelagsdebut i januar mot Plymouth. 

Er i samme bås som Ryan Kent og Sheyi Ojo når det gjelder å gripe sjansen i preseason. Forrige sesongs målsnitt antyder at han har vokst ut av U23-laget, og et utlån er sannsynlig dersom han ikke spiller seg inn i Klopps planer denne sesongen. 

Har kontrakt til 2019. 

Paulo Alves: 

19 år gammel portugiser, ofte kalt Paulinho. Ble en del av Liverpools akademi i 2015, og var overraskende nok en del av kamptroppen i returkampen mot Plymouth i FA-cupen. 

Hittil ikke noen rapporter om at Paulo Alves kommer til å delta på treningsleirene med førstelaget. Tilbringer sannsynligvis denne sesongen med U23-troppen. Kan komme seg med i kamptroppene i cupene dersom spillerne foran ham i køen lånes ut. 

Kilder: Liverpool.no/spillerstall, Transfermarkt og Squawka

Del

Coutinho

26.09.2017 00:07

Fryder seg over å ha «Fantastic Four» tilgjengelig for første gang

Jürgen Klopp antyder at Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Coutinho kan starte sammen tirsdag.

25.09.2017 20:23

Kan bli første kamp med den utrolige angrepsrekken: – Det er veldig spennende

Mot Spartak Moskva kan Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Coutinho starte sammen for første gang.

04.09.2017 20:43

Dominic King:– Coutinho bør ikke gå rett inn på laget mot Manchester City

Han sammenligner situasjonen med Luis Suarez'.

Emre Can

21.10.2017 00:06

- Vi må sørge for at Coutinho og Can ønsker å bli

Jürgen Klopp sier at Philippe Coutinho og Emre Can nå er hundre prosent til å gjøre alt for LFC denne sesongen, men at han ikke vet noe om situasjonen etter det.

18.10.2017 10:54

Emre håper på en skikkelig seiersrekke

Etter Liverpools historiske 7-0 seier i Maribor håper Emre Can at Liverpool for alvor kan komme inn på vinnersporet.

15.10.2017 13:32

– Jeg tror ikke det er lenge før vi er på vinnersporet

Emre Can mener det var mye positivt å ta med seg fra det målløse oppgjøret mot Manchester United.

Jordan Henderson

23.10.2017 10:47

– Vi fortjener kritikken

Jordan Henderson mener Liverpool må gjøre raske endringer.

22.10.2017 00:12

– Bryr meg ikke om hvem som er Englands kaptein

Jürgen Klopp er ikke interessert i å kaste seg inn i debatten om hvem som bør være engelsk landslagskaptein.

20.10.2017 15:20

– Milner er en veldig viktig spiller for oss

Jürgen Klopp slo fast at James Milner er en viktig spiller for Liverpool, uten å love ham spilletid mot Tottenham.

Adam Lallana

16.10.2017 16:56

Trolig tilbake etter neste landslagspause

Manageren håper Adam Lallana returnerer om en måneds tid.

16.10.2017 13:26

Er tilbake på Melwood

Adam Lallana er kommet hjem fra Qatar.

15.10.2017 22:02

England dropper Lallana i november

Tar ikke ut Liverpool-spilleren til kampene mot Brasil og Tyskland selv om han skulle bli friskmeldt innen den tid.

Georginio Wijnaldum

26.10.2017 08:27

Gini spilleklar igjen

Georginio Wijnaldum var tilbake i trening på Melwood onsdag.

19.10.2017 08:59

Ikke overrasket over storseieren

Georginio Wijnaldum skjønte at målene ville komme før eller siden.

10.10.2017 22:43

Wijnaldum blir hjemmesitter under VM

Nederland måtte vinne med sju mål mot Sverige for å få play-off, men var ikke i nærheten av å klare det.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 22:58

Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

+
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+
21.02.2018 kl 18:40

Ingen anklage mot Firmino

Det vil ikke bli noe etterspill etter at Mason Holgate hos Everton anklaget Roberto Firmino for diskrimenerende uttalelser.

+
21.02.2018 kl 18:16

Slik spilte elevene til Stevie G

Liverpool U19 fikk en opptur etter flere svake resultater for Liverpools aldersbestemte lag i det siste, da de beseiret Manchester U i hva som tilsvarer

+