Åtte spisser – én plass:Tøff konkurranse om å bli andrevalg

Rapportene sier at Roberto Firmino er Jürgen Klopps foretrukne spiss. Vi har sett på hva han har å velge i.

7. jul 2017 kl 19.16 Arve Corneliussen

Liverpool.no har de tre siste dagene sett på samtlige 46 spillere i Liverpools spillerstall. Dette er spillere som på et eller annet vis har vært involvert med førstelaget.

Fredag ser vi på hvilke alternativer Jürgen Klopp har på topp.

De etablerte angrepsspillerne

Roberto Firmino:

Kanskje den spilleren i troppen som passer aller best til Jürgen Klopp-fotballen, noe som har gjort at han har fått tillit lengst fremme. Riktignok som falsk nier. De velinformerte journalistene melder at Liverpool ikke er interessert i noen spisser utenom Kylian Mbappé, nettopp fordi Roberto Firmino er så høyt rangert av manageren.

Ble flyttet litt rundt da skadene begynte å melde seg forrige sesong. Fem mål og tre målgivende pasninger de ti første kampene på topp i fjor.

Kommer til å spille en nøkkelrolle kommende sesong, enten det blir som spiss eller hakket bak. Bør forbedre sine elleve ligascoringer fra forrige sesong. 16 ligamål på 33 kamper i Hoffenheim i 2013/14-sesongen tyder på at han har mer i seg.

Kontrakt til 2020.

Daniel Sturridge:

Den skadeplagede måltyven. Skulle lede angrepet da Luis Suárez dro, men har bare startet 25 ligakamper totalt de tre siste sesongene.

Var for første gang i Liverpool-karrièren ikke lenger et førstevalg i fjor. Sterkt linket med en overgang bort denne sommeren, men ser ut til å ha reddet seg inn igjen med noen sterke kamper på tampen av forrige sesong. De seneste ryktene sier at Jürgen Klopp ikke tror han kan hente en spiss av Sturridges kvalitet for pengene han ville fått ved et salg.

Må finne seg i å begynne sesongen som andre- eller tredjevalg. Har kvalitet nok til å gjøre det umulig for Klopp å benke ham, men nøkkelen blir å holde seg skadefri.

Kontrakt til 2019, noe som betyr at denne sesongen blir svært avgjørende for Sturridges fremtid.

MANGE KAMPER:
MANGE KAMPER:  Forrige sesong fikk Divock Origi så mye som 42 kamper i alle turneringer, på tross av at han ikke var et førstevalg på topp. Riktignok var mer enn halvparten som innbytter, men han fant bare målet elleve ganger.

Divock Origi:

Den ustabile gullkalven. Slo gjennom for Belgia som 19-åring i VM i Brasil, men siden har ikke alt gått på skinner.

Imponerte i Europa League-innspurten 2016. Havnet utenfor den beste elleveren forrige sesong. Grep sjansen da skadene begynte å komme i slutten av november, og scoret i fem kamper på rad. Siden scoret han bare fire mål fra midten av desember til mai.

Har kontrakt til 2019. Må bevise denne sesongen at han fortjener ny kontrakt. Hvis ikke, kan Jürgen Klopp se seg nødt til å ta pengene for den talentfulle spissen neste sommer. Kommer til å få mange kamper, og må da gripe muligheten.

Utlån er usannsynlig med mindre Liverpool henter en ny spiss. Gir nødvendig bredde.

Danny Ings:

Det vil være svært imponerende om Danny Ings klarer å kjempe seg tilbake etter så å si to år ute av spill. Hurtig og hardtarbeidende spiller, og burde slik sett passe perfekt til Klopp-fotballen. Spørsmålet er bare om Ings er like hurtig etter skademarerittet.

I senere tid har Liverpool-spisser som Fernando Torres og Daniel Sturridge sett ut til å ha mistet litt av eksplosiviteten etter lange skadeavbrekk. Liverpool-fansen krysser fingrene for at dette ikke gjelder Ings.

Har kontrakt til 2020. Kommer til å bruke de første månedene på å trene seg opp igjen, og det er sannsynlig med noen kamper for U23 før en beslutning om spissens fremtid tas.

Det vil være oppløftende for Ings å se at Kevin Strootman, som var nær å legge opp etter et lignende skademareritt, startet 31 ligakamper for Roma forrige sesong.

TILBAKE:
TILBAKE:  Danny Ings er endelig tilbake i trening med førstelaget, men ryktene sies at Liverpool kommer til å ta det svært rolig med ham de første månedene.

Unge spisser

Ben Woodburn:

Tidenes yngste målscorer for Liverpool. Anvendelig angrepsspiller, ofte brukt på kanten av Jürgen Klopp. Blir ikke myndig før i oktober, og har med andre ord god tid til å etablere seg på førstelaget. Imponerende målsnitt på ungdomsnivå.

Kommer til å få sjansen i preseason. Spiller etter alt å dømme denne sesongen for U23-laget, men kommer til å få muligheten i de engelske cupene. Kan krangle seg inn på førstelaget dersom han viser fremgang denne sesongen.

Har kontrakt til 2019. Se ikke bort fra at den forlenges i løpet av denne sesongen.

Dominic Solanke:

Ble kåret til beste spiller i U20-VM. Tidenes yngste for Chelsea i Champions League da han fikk et innhopp i 2014. Bøttet inn for London-klubben på ungdomsnivå, men ikke klart å vise til samme tall på utlån.

Det har blitt sagt at han kommer til å spille for U23-laget denne sesongen, men skal trene med førstelaget. Overraskende om Solanke går gjennom hele sesongen uten å få noen kamper i cupene, særlig med skadehistorikken til dem foran ham i køen i betraktningen.

Kontrakt til 2022. Fyller 20 i september, og hittil ingen rykter om utlån.

SKADET:
SKADET:  2000-modell Rhian Brewster har pådratt seg et brudd i foten, men hvor lenge han er ute er ubekreftet. Det snakkes om et opphold på åtte uker.

Rhian Brewster:

Var nær å bli den første spilleren født i 2000 med spilletid i Premier League, men kom ikke innpå mot Crystal Palace. Målfårlig spiss, som blant annet scoret i U23-debuten i januar.

Uheldig som pådro seg brudd i foten like før preseason. Ville sannsynligvis fått noen minutter for førstelaget i oppkjøringen, men skal ikke være lenge ute.

Bruker denne sesongen til å etablere seg på U23-laget, og kan dukke opp i noen kamptropper. En spiller det blir spennende å følge utviklingen til.

Taiwo Awoniyi:

Nigeriansk ungdomslandslagsspiller. Sliter med å få arbeidstillatelse i Storbritannia, og har derfor tilbrakt de to sesongene som Liverpool-spiller på utlån.

På totalt 31 kamper for FSV Frankfurt i Bundesliga 2 og NEC Nijmegen i Eredivisie, har han bare scoret tre mål. Talentspeider Stig Torbjørnsen var ikke veldig imponert over det han hadde sett da han besøkte YNTA-studio denne våren.

Overraskende om Awoniyi noen gang får en offisiell kamp i rødt. Antageligvis tilgjengelig for salg, men lånes uansett ut som følge av arbeidstillatelsen. Fyller 20 i august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]