Vi vurderer pre-season:Alexander-Arnold kan få sin store sjanse

Hva som har skjedd under pre-season styrker posisjonen til Trent Alexander-Arnold, for en startplass i en bakre firer som fortsatt virker sårbar.

1. aug 2017 kl 11.35 Torbjørn Flatin

Det er spillere lenger frem på banen som har stjålet overskriftene under en håndfull med treningskamper i sommer. Ut fra en startoppstilling forrige sesong med Clyne, Matip, Lovren og Milner, kan det i ligaåpningen mot Watford bli to nye backer og et håp om at midtstopperduoen kan få verdifull spilletid sammen innen den tid.

Endelig en scouser igjen?

Nathaniel Clyne er skadet, Joe Gomez er skadet, og hvis ikke Jürgen Klopp velger en rokkering ligger det an til at Trent Alexander-Arnold spiller høyreback mot Watford i ligaåpningen 12.august. På motsatt side står det mellom rutinerte James Milner og den nyinnkjøpte skotske landslagsspilleren Andy Robertson.

I midtforsvaret er Ragnar Klavan cover for Joel Matip og Dejan Lovren, mens Joe Gomez også er en mulig løsning selv om han har vært mest på høyrebacken under pre-season. I bakgrunnen lurer imidlertid Liverpools interesse for Virgil van Dijk og mulighetene for at det kommer inn en ny og dyr stopper innen transfervinduet stenges.

Behøver spilletid sammen

Hvis en ser på spillerbørsen til Liverpool Echo er det mange 6’ere, og generelt grei innsats av forsvaret i kamper hvor en ikke har blitt satt særlig på prøve. Det kan forandre seg i kveld mot Bayern.

Joe Gomez har virket piggere etter sine tidligere lange skadeavbrekk, noe som skal ha blitt påvirket av at treningen har blitt penset inn mot en mer slank enn muskuløs kropp. Trent Alexander-Arnold har også vært bra, mens Andy Robertson hadde en lovende åpning i helrødt mot Hertha Berlin. James Milner har vært okay, og vil heller aldri være typen som briljerer fra backen mot svakere motstand. Jon Flanagan og Alberto Moreno har fått spilletid, og det lukter utstillingsvindu mer enn noe annet for to spillere det er vanskelig å se noen fremtid for på Anfield. Om noe har vel Moreno bare forsterket inntrykket om at han ikke holder mål.

I midtforsvaret har det vært lite å skille på Matip, Lovren og Klavan. Det positive med Joel Matip er at han har spilt hele tiden, og så tror vi at en litt tilbakelent og til dels slurvete opptreden er slik afrikaneren er og at han har is i magen og kontroll nok til kun å konsentrere seg om å komme i form under pre-season. Ragnar Klavan huskes for en herlig takling av Jamie Vardy, og også et par dårlig timede utrusninger i ellers solide opptredener hvor han er beredt til å bli svett på ryggen – og der har du Ragnar Klavan. Dejan Lovren har vært noe plaget av skade, og det var noe av problemet til Jürgen Klopp, at hans foretrukne par med Matip og Lovren spiller for lite sammen.

Oppsummering:

Det som det snakkes mest om er om Trent Alexander-Arnold nå får sitt livs sjanse som 18-åring til å starte sesongen på høyreback. Han imponerte nok forrige sesong, bl.a. i en bortekamp på Old Trafford, til å bli regnet som en genuin utfordrer til Nathaniel Clyne denne sesongen. Med Clyne nå ryggskadet vil han ikke bare være et naturlig valg som erstatter, men det er heller ingen selvfølge at landslagsspilleren umiddelbart får plassen tilbake.

På den andre siden blir det spennende å se hvem Klopp velger av Andy Robertson og James Milner. Robertson med fart, en god venstrefot og offensive kvaliteter, mens Milner har rutinen og sikkerheten. Alexander-Arnold/Robertson kontra Clyne og Milner høres friskt og offensivt ut, og så får vi håpe at kvaliteten også er der.

I det sentrale forsvaret virker «rankingen» nokså klar, med Matip, Lovren, Klavan og nå trolig unge Gomez som fire kandidater. Det virker sårbart, slik det var det forrige sesong. Joel Matip og Dejan Lovren kunne vise til gode tall når de spilte sammen forrige sesong og hvis hukommelsen er riktig ble det tapt bare en ligakamp da de begge startet i Premier League, hjemme mot Crystal Palace. Det at Dejan Lovren allerede har vært på behandlingsbenken understreker behovet for å få inn en forsterkning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]