Dette tror vi blir laget mot Watford

Offensivt og uventet backpar, fart og kreativitet offensivt, Jürgen Klopp har varierende med alternativer før lørdagens sesongåpning.

9. aug 2017 kl 16.26 Torbjørn Flatin

Vi tror dette er de 11 som starter rett nord for London:

Simon Mignolet
Vi forventet en «keeperkamp» i sommer, men det skjedde aldri helt. Noe av grunnen at Liverpools sisteskanser generelt hadde lite å gjøre under treningskampene. Loris Karius gjorde det greit, selv om han hadde et par halvmisser som han ikke ble straffet for, mens Danny Ward var meget bra mot Atletico Madrid. Simon Mignolet spilte imidlertid 90 minutter i generalprøven mot Athletic Bilbao og har plassen i mål, mens Karius vil sitte på benken mot Watford.

Trent Alexander-Arnold
Alt tyder på at 18-åringen spiller fra start mot Watford, med Nathaniel Clyne ute med skade. Scouseren har vært på banen ved sju tilfeller tidligere i Premier League, inkludert en hel kamp mot Manchester United på Old Trafford, slik at en knapt kan snakke om en ildprøve. Dette kan imidlertid være den sjansen til å etablere seg på førstelaget som han har drømt om.

Joel Matip
Den tilbakelente afrikaneren/tyskeren har spilt mye under pre-season, og viste mot Bayern at han er i bra slag når han er skrudd helt på. Et ubestridt førstevalg i Liverpools sentrale forsvar.

Dejan Lovren
Omstridt, men har en meget bra statistikk sammen med Matip i Liverpools røde trøye. God i duellspillet med ryggen mot mål og går godt sammen med sin mer spillende makker. Er nok like spent som fansen på om Virgil van Dijk kan bli hentet til Anfield, men inntil noe skjer på transferfronten vil han være med fra start for Jürgen Klopp.

Alberto Moreno
Det er noe «du tror det ikke før du får se det» over å tippe Alberto som startmann for Liverpool i den første ligakampen. «Alle» trodde at Liverpool ville selge Moreno og hente inn en ny venstreback til å konkurrere med James Milner. Nå er Andy Robertson kjøpt fra Hull men den blide spanjolen er ikke bare fortsatt på Merseyside, en utmerket kamp mot Bayern etterfulgt av nok en god opptreden mot Athletic gjør at Klopp virker klar på å gi ham en ny og uventet sjanse. Han vil være under press til å prestere, men laguttaket de siste kampene antyder at Alberto Moreno nå faktisk er førstevalget på venstrebacken igjen.

Jordan Henderson
Var syk til generalprøven i Dublin, men en frisk og skadefri kaptein vil være som en ny spiller etter alle skadeproblemene for Jordan de siste par sesongene. Klopp ser ut til å fortsette med 4-3-3, og hvor Hendo er ankeret bak to indreløpere.

Emre Can
Sannsynlig vil manageren bruke en offensiv og en mer tradisjonell sentral midtbanespiller som sine indreløpere, muligens med en noe mer defensiv innfallsvinkel i enkelte kamper. Det går mot at Emre Can og Georginio Wijnaldum kommer til å kjempe om det mest defensive alternativet. Can med mer driv og kraft, Wijnaldum med disiplin og timede løp. Litt hipp som happ, men magefølelsen sier at Klopp velger sin landsmann.

Philippe Coutinho
«Phil» er et selvfølgelig valg som kreativ kraft på midten, og blir forhåpentligvis klar av sine ryggproblemer. Hvis ikke vil en tro at både Can og Wijnaldum spiller, men Marko Grüjic som ytterligere en mulighet. En vil også håpe at alt snakket om Barcelona heller ikke har påvirket Liverpools nr. 10 foran viktige kamper nå i august.

Sadio Mané
Årets spiller forrige sesong og kvikksølvet virker å være helt klar igjen etter sin kneskade. Nok et selvfølgelig valg, som ventes å starte ute på venstrekanten for å kunne skjære innover for å skape og score mål.

Roberto Firmino
Virket tung tidlig i pre-season, men da Liverpool viste seg fra sin beste side mot Bayern München var brasilianeren bokstavelig talt sentral som førsteforsvaret i midten. Har også meldt seg på som en mulig straffeskytter dersom Milner ikke er med.

Mohamed Salah
Den nyinnkjøpte har vært utmerket under pre-season og gir laget en ny dimensjon med sin store fart, hvor han ikke minst er et våpen under kontringene. Har også allerede skapt en god link med Coutinho, som i sommer har funnet Salah flere ganger på løp bak motstanderens forsvar.

Reserver: Karius, Klavan, Robertson, Milner, Grüjic, Solanke, Sturridge

Har du innspill til journalisten?
[email protected]