– Fordel Liverpool

Bundesliga-kommentator Eivind B. Sundet tror Hoffenheim ville hatt størrer sjanse dersom kampen ble spilt i mai.

4. aug 2017 kl 15.28 Arild Skjæveland

Liverpool har trukket Hoffenheim i Champions League play-off, og møter klubben som endte på fjerdeplass i Bundesliga borte tirsdag 15. august. Onsdag 23. august blir det retur på Anfield.

– Tungt tidspunkt

Vi har tatt en prat med Eurosport-kommentator Eivind B. Sundet, som kjenner mer til Hoffenheim enn de fleste. Han mener timingen er dårlig for den tyske klubben.

– Det er tungt for dem å møte slik motstand allerede nå. Selv om Hoffenheim var veldig gode i fjor, så er Liverpool favoritter. Spesielt med tanke på hvor gode de har vært i pre-season, sier Sundet til liverpool.no.

– Akkurat nå tenker jeg at Liverpool bør vinne over to kamper, men hadde du spurt meg etter sesongen i mai hadde jeg sagt nei. Hoffenheim er et lag som veldig sjelden taper.

Bundesliga sparkes i gang en uke senere enn Premier League.

– Det vil ha betydning at sesongen starter senere - og at de har mistet sine beste spillere. De ville nok ha trengt en lettere motstander, og så funnet formen utover i sesongen.

GODE:
GODE:  Steven Zuber og Hoffenheim leverte en kjempesesong i fjor.

Kjempesesong

Hoffenheim endte på fjerdeplass i Bundesliga forrige sesong, kun to poeng bak Borussia Dortmund. Totalt ble det kun fire tap. Hjemme på Rhein-Neckar-Arena gikk de ubeseiret.

– De var laget som gikk lengst uten å tape. Det gikk faktisk til over nyttår før de tapte.

På eget gress spilte Hoffenheim seks uavgjorte forrige sesong. De resterende 12 kampene ble vunnet.

– Forrige sesong startet de med fire bak, men etter mye uavgjort i starten la han om til tre bak. Da begynte de å vinne. Julian Nagelsmann er veldig god på å variere hvordan de spiller, alt etter motstander, sier Eurosport-kommentatoren.

Liten klubb

Hoffenheim hadde sin første sesong i profesjonell fotball så sent som i 2007-8 sesongen.

– Det er en veldrevet liten klubb, og den minste klubben i Bundesliga. De har en veldig rik eier, IT-milliardæren Dietmar Hopp, og har derfor også vært upopulær blant andre tyske Bundesliga-lags fans. Frem til RB Leipzig kom, var det den mest mislikte klubben i Tyskland.

– De har et veldig godt akademi, og kanskje det beste i Tyskland de siste årene. De har fått frem mange egne spillere, og har også et svært godt speidernettverk, som gjorde at de fikk frem en spiller som Roberto Firmino foreksempel.

TANKSENTER:
TANKSENTER:  På topp har Hoffenheim kraftspissen Sandro Wagner.

Mistet spillere

Hoffenheim har mistet flere av sine beste spillere fra forrige sesong. To av dem har gått til Bayern München.

– De har mistet Niklas Sule, en ung stopper som har gått til Bayern München. Verst er det at de har mistet Sebastian Rudy - også til Bayern München.

– I Rudy mistet de kapteinen sin, på fri overgang. Han er tysk landslagsspiller, og var kanskje den beste midtbanespilleren i Bundesliga forrige sesong. Han var motoren i det laget, og veldig tøff å erstatte.

HAR KOMMET INN:
HAR KOMMET INN:  Gnabry (eks Arsenal) har blitt hentet inn på lån.

Sommerkjøp

Hoffenheim har hentet seks spillere denne sommeren. To av dem er spillere nordmenn som følger med på Premier League vil kjenne godt til.

– Serge Gnabry (eks Arsenal) har kommet inn på lån, fra Bayern München. Han spilte for Werder Bremen i fjor, og er en forsterkning offensivt. Han vil ikke spille den samme rollen som Sebastian Rudy.

– Håvard Nordtveit skal erstatte Niklas Sule, så det ser svakere ut enn forrige sesong, oppsummerer han.

Men Hoffenheim har vært flinke til å erstatte spillere.

– Da Nagelmanns overtok, solgte de sin største stjerne, Kevin Volland, til Bayer Leverkusen. Da tenkte man «hva skjer nå?». Men han hentet inn spillere som var avskrevet andre steder, som den store spissen Sandro Wagner. Andrej Kramaric fra Leicester får en ny vår. Han har vært god på å erstatte spillere han har mistet, avslutter Sundet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]