Har alltid kommet helskinnet gjennom kvalifiseringen

Seks ganger tidligere har Liverpool spilt kvalifisering i Champions League. Anfield-klubben har tatt seg til gruppespillet hver eneste gang.

14. aug 2017 kl 10.52 Einar Kvande

Tar vi med Europa League, så har Liverpool kommet helskinnet gjennom kvalifiseringen hele åtte ganger i europacupsammenheng.

Første gang Liverpool måtte gjennom en kvalifiseringsrunde for å ta seg til gruppespillet i Champions League var i 2001. Da møtte man relativt overkommelig motstand i finske Haka, og vant begge kamper med solide sifre.

Da ble det mye mer spennende da Grazer AK var motstander tre år senere. Alle trodde Liverpool hadde full kontroll etter en oppskriftsmessig 2-0 seier på bortebane, men østerrikerne var ikke snauere enn at de scoret på Anfield og vant 1-0 i en nervepirrende affære.

Tre kvalifiseringsrunder i 2005

I 2005 fikk som kjent Liverpool etter mye om og men være med i Champions League som regerjende mestere, men måtte begynne sesongen allerede i juli, i 1. kvalifiseringsrunde. Walisiske TNS og Kaunas fra Litauen ble lett match i de to første kvalifiseringsrundene, og heller ikke rumenske CSKA Sofia klarte å stelle i stand problemer for Liverpool i den siste kvalifiseringsrunden.

Da ble det jevnere i 2006, hvor Maccabi Haifa fikk med seg et bortemål da Liverpool vant 2-1 hjemme på Anfield i den første kampen. De røde klarte imidlertid 1-1 i «bortekampen» mot israelerne. En kamp som av sikkerhetshensyn ble spilt i Kiev.

Ekstraomganger

I 2007 hadde ikke Liverpool nevneverdige problemer med å danke ut franske Toulouse, mens det ble mye jevnere mot Standard Liege i 2008. Etter 0-0 i den første kampen, holdt belgierne Liverpool til 0-0 også i 90 minutter på Anfield. Dermed måtte det ekstraomganger til. Alle trodde at det hele skulle avgjøres på straffespark-konkurranse da ekstraomgangene gikk mot slutten, men så dukket Dirk Kuyt opp og avgjorde det hele til Liverpools fordel to minutter før slutt i andre ekstraomgang!

I morgen står altså Hoffenheim på motsatt banehalvdel i Tyskland. Kanskje den tøffeste motstanderen Liverpool har møtt i en kvalifisering til Champions League? Klarer Jürgen Klopps menn å opprettholde Liverpools flotte statistikk i CL-kvaliken?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]