Snart klare for fredspipe?

De første signalene er kommet om at Philippe Coutinho, og hans rådgivere, har begynt å tenke på en forsoning med Jürgen Klopp og LFC.

22. aug 2017 kl 14.01 Torbjørn Flatin

Det virker som at Barcelona har gitt opp kampen om å sikre seg Philippe Coutinho i dette transfervinduet, etter at Liverpool FC har avvist tre bud fra gigantklubben og hele tiden stått fast på at klubbens nr. 10 ganske enkelt ikke er til salgs.

På Camp Nou skal man ha begynt å se etter andre spillere som kan fylle hullet etter Neymar, noe som vil sette Philippe Coutinho i en vanskelig situasjon når kalenderen viser 1.september og sommerens overgangsvindu er stengt.

Det vil ikke være gunstig for noen, aller minst spilleren selv, å ikke spille mer fotball denne sesongen. Coutinho spiller også fast på landslaget til Brasil, som skal være med i et sluttspill i VM til neste sommer, mens Liverpool forhåpentligvis vil være involvert i Champions League så vel som liga og cup på hjemlig grunn.

Fra rådgiverne til Coutinho er det nå begynt å sive ut informasjon om at de skal ha blitt «veiledet» av Barcelona til gjennomføre en «taktikk» som innbefattet en transfersøknad fra spilleren selv dagen før Premier League startet opp. Det er også blitt hevdet at man hos Barca har sagt at dette ville være eneste muligheten for 25-åringen til å få sin drømmeovergang og at man ville lukke dørene for fremtiden dersom han nå ikke tvang gjennom en overgang fra Anfield.

Det vil likevel ikke være noe sjokk om at både manager Jürgen Klopp og klubben for øvrig vil være skuffet over den holdningen Philippe har vist de siste dagene, og at han har latt seg lede på denne måten etter at har skaffet seg et slikt navn gjennom suksess med de røde.

Det lukter lang vei at Philippe Coutinho blir værende hos Liverpool FC, og at partene kommer sammen for å prøve å finne en minnelig løsning tidlig i september. Avisen Independent har i dag en «eksklusiv» sak, riktignok helt uten navngitte kilder, om at spiller og hans støtteapparat er klare til å krype til korset og beredt til samtaler med Liverpool om hva som skal skje videre.

Beleilig nok er det landslagsopphold etter denne uka, og forhåpentligvis kan Philippe Coutinho være tilgjengelig igjen til ligakampen mot Manchester City 9. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]