Tre kjappe før Burnley: Dommen over sesongåpningen og forsvarsproblemer

Liverpool.no-redaksjonen svarer på tre spørsmål før lørdagens kamp. Sett opp «ditt lag» nederst i saken.

16. sep 2017 kl 09.07 [email protected]

Hva er din dom over Liverpools sesongåpning?

Torbjørn Flatin: Alt i alt synes jeg det har vært en bra åpning, hvor både pluss og minus er nokså som forventet – bare forsterket. Det var veldig viktig å komme til Champions League, mens vi gjerne skulle hatt et poeng eller to til i ligaen og det var skuffende å gi bort seieren mot Sevilla på Anfield. Likevel, vi henger greit med i Premier League og Champions League enn så lenge. Angrepsspillet har til tider vært glitrende og vi har gitt gode lag store problemer. Mohamed Salah har gjort det du kunne håpe på og mer til, og når han og Sadio Mané også får med Philippe Coutinho som framspiller kan det bli storveis. Det var mange som spådde problemer når Liverpool og Klopp ikke lyktes med å hente Virgil van Dijk i sommerens transfervindu, og det ikke var noen plan B. Dessverre har svakt forsvarsspill gjort at det problemet allerede er blitt kraftig belyst.

Arild Skjæveland: Kjekt å sjå at ein er like sprudlende offensivt, om ikkje endå meir, enn frå året før. Vil seie meg enig med Klopp i at det har vore meir positivt enn negativt, men nokre skuffande resultat gjer at ein likevel sit og er heile tida usikker på kva ein får frå dette laget. Heldigvis er det ingen luke å snakke om, verken i liga eller Champions League.

Arve Vassbotten: Sesongen har egentlig bekreftet det alle har snakket om på forhånd, og det viste seg allerede i første kamp der flere fordommer ble bekreftet: 1. defensive dødballer, 2. problemer mot dårligere motstand, og 3. forsvarsproblemer. Siden da har Liverpool heldigvis tatt seg videre fra CL playoff, seiret mot et svakere lag, Crystal Palace, og skjerpet seg på defensive dødballer. Forsvarsproblemene derimot har blitt mer og mer tydelig. Samtidig virker angrepet enda mer giftig enn i fjor, og det er litt utur at ikke flere sjanser settes. Da hadde man neppe snakket så mye om forsvaret heller. Men, som de siste sesongene, ustabiliteten er fortsatt veldig tydelig. Dessverre virker det som den ikke bare gjelder fra kamp til kamp, men også innad i kamper. Prestasjonene kan variere voldsomt. Liverpool er både sykt underholdende, og sykt frustrerende å se på i samme kamp.

13 innslupne mål på sju kamper. Hva bør Liverpool gjøre for å bedre dette?

Torbjørn Flatin:Vi har ikke noen bedre defensive spillere enn de som allerede er benyttet denne sesongen. Det inkluderer Jordan Henderson som bakerste mann på midtbanen, da Klopp ikke har noe typisk anker. Jeg synes manageren har byttet alt for mye på den bakre fireren, så å finne en mer stabil forsvarsrekke ville vært mitt råd. Det inkluderer også keeper, selv om jeg tror det skal ganske mye til at Jürgen går vekk fra Mignolet i ligaen og Karius i Champions League. Jeg vil dessuten rette meg sjøl litt angående ikke å ha bedre defensive spillere, da jeg savner Nathaniel Clyne på høyrebacken. Jeg er helt for å få fram unge spillere som Alexander-Arnold og Gomez, men Clyne hadde en stabilitet som jeg synes vi nå har mistet.

Arild Skjæveland: Korleis ein skal fikse dette forsvaret ser ikkje Jürgen Klopp ut til å vite, og det visste heller ikkje Brendan Rodgers - så eg veit i alle fall ikkje. Det mest skuffande med måla ein slepp inn for meg er at det ser ut som spelarane mister konsentrasjonen. Akkurat det bør ein kunne få gjort noko med. Alt for mange mål kjem av at ein eller annan søv og ikkje vaknar før det er for seint.

Arve Vassbotten: De 13 målene er for øvrig kommet på 24 skudd på mål! Det ble diskutert under Rodgers, men ble avfeid den gangen, at man trengte en defensiv trener i Liverpool. Jeg begynner å tro at det ikke er noen dårlig idé å få inn en ekstra mann med fokus på dette også under Klopp. Overgangsvinduet er stengt, man får ikke reparert noe på den måten, så noe må skje på treningsfeltet. Klopp sier at én ny spiller ikke ville gjort en forskjell her, og med det ligger det vel en slags innrømmelse at det må jobbes mer på Melwood for å bedre situasjonen. For meg var det grelleste eksempelet hvordan man kollapset etter utvisningen mot City. Man skal klare å forsvare seg bedre selv om man har ti mann på banen, det går normalt mest utover de offensive bidragene. Men det illustrer kanskje også veldig det at i Klopps spillestil bidrar alle til forsvaret, mangler en brikke eller en brikke er ukonsentrert, så faller det sammen. Det roteres også litt vel mye i det bakerste leddet så tidlig i sesongen etter min smak. Liverpool har veldig god samhandling framover hvor man stort sett bruker de samme, men også de bak trenger å spille seg gode sammen.

Hvilke 11 ville du valgt til å starte mot Burnley?

Torbjørn Flatin: Alle byttene og ujevne prestasjoner gjør at det laguttaket synes ganske vanskelig, også fordi Sadio Mané er ute. Under tvil så vil jeg fortsette med Gomez på høyrebacken, mot en fysisk motstander som Burnley og la Alexander-Arnold få spille i neste kamp mot Leicester i ligacupen. Matip og Lovren bør være midtstopperparet hele tiden for meg, selv om sistnevnte stadig tester min tålmodighet. Det er vanskelig å sette ut Moreno da du kan hevde at han har vært den beste, eller minst dårlige, i forsvaret i begge de to siste kampene, selv om jeg innerst inne tror det vil være tryggere med Robertson. Flytter du Coutinho frem for å dekke for Mané, eller lar du Oxlade-Chamberlain komme inn som ving og vraker en av Wijnaldum/Can på midtbanen? Jeg heller mot det siste, selv om Ox ikke har imponert under sine innbytter.
Mitt lag: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can, Coutinho, Oxlade-Chamberlain, Firmino, Salah.

Arild Skjæveland:Philippe Coutinho var ikkje strålande mot Sevilla, men kjør han inn for Sadio Mané her. Normalt ville eg gjerne sett Coutinho djupare mot eit lag som Burnley, men eg likar ikkje korleis laget ser ut med Sturridge heller enn Firmino lengst framme. Hadde eg fått spørsmålet på tysdag ville eg gitt Robertson ein kamp og, men synes Moreno var av våre beste mot Sevilla, så han kan få ein til så kan Robertson få ligacupen.
Mitt lag:Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Can, Henderson, Wijnaldum, Coutinho, Firmino, Salah.

Arve Vassbotten: Det eneste jeg er sikker på er at Coutinho bør inn i startoppstillingen igjen, og i mangel av fullgode alternativer på venstrekanten ville jeg kjørt han inn der i denne kampen selv om Sturridge eller OX kan være alternativer. Man skal ikke se bort ifra at Klopp kan ønske å hvile Firmino eller Salah også. Mot Burnley hjemme bør Liverpool dominere, og jeg foretrekker derfor Trent Alexander-Arnold framfor Gomez på grunn av de offensive bidragene. Vil gjerne ser mer av Robertson også, men for å ikke forandre for mye er det fint å la Moreno fortsette. Matip og Lovren er udiskutabelt det beste stopperparet slik jeg ser det, selv om det åpenbart er forbedringspotensiale der også.
Mitt lag: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can, Wijnaldum, Salah, Firmino, Coutinho.

Supporternes lag

Er du enig eller uenig? Bruk vår «lagvelger», ta ut ditt lag, trykk på Twitter-symbolet øverst til høyre og del på Twitter med hasttag#LFC11NOR

Disse har fansen valgt

Scroll i vinduet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]