MATCHVINNER  Georginio Wijnaldum scoret kampens eneste mål mot Manchester City på Anfield forrige sesong.

Disse City-kampene husker du med glede

Liverpool står bokført med fire strake seire over Manchester City hjemme på Anfield.

Manchester City har ikke vunnet over Liverpool på Anfield siden 2003, og i de fire siste ligakampene - to under Brendan Rodgers og to under Jürgen Klopp - har samtlige poeng blitt ført på hjemmelagets konto.

31. desember 2016: Liverpool - Manchester City 1-0 (Wijnaldum)

En scoring av Georginio Wijnaldum allerede etter åtte minutter avgjorde kampen. Første omgang var sjansefattig og det meste foregikk på midtbanen. Etter pause presset de lyseblå på for en utligning, men en heltemodig innsats av de røde forhindret baklengsmål. Liverpool-spillere løp utallige kilometer i en kamp der de røde gjorde en fantastisk defensiv jobb.

2. mars 2016: Liverpool - Manchester City 3-0 (Lallana, Milner, Firmino)

En svært komfortabel kveld for Liverpool mot tittelutfordrerne. Manchester City klarte ikke å svare etter to røde scoringer før pause, og det strålende forsvarsspillet til vertene forhindret ligacupvinnerne fra mål. Roberto Firmino fastsatte sluttresultatet til 3–0 etter 57 minutter, og den siste halvtimen var en transportetappe. Liverpool spilte tidvis veldig bra, med flotte kombinasjoner og lekent spill, mens Manchester City ikke klarte å håndtere forsvaret eller midtbanen til hjemmelaget. Dermed fikk Liverpool revansje fra tapet i ligacupfinalen noen dager tidligere.

1. mars 2015: Liverpool - Manchester City 2-1 (Henderson, Coutinho)

To ypperlige Liverpool-mål senket serietoer Manchester City. Det var en jevnspilt affære, hvor begge lag hadde gode perioder og samtidig viste prov på bra forsvarsspill. Joe Allen var god i gjenvinningsfasen, mens de små, lekre kombinasjonene fra vertene fremover stresset Manchester City flere ganger. Mye midtbanekrig og halv-sjanser var også beskrivende for oppgjøret, men Philippe Coutinhos prestasjon og matchvinnermål stakk av med overskriftene. Etter en glimrende scoring av Jordan Henderson før pause svarte den lille magikeren med en utsøkt fulltreffer i andre omgang.

13. april 2014: Liverpool - Manchester City 3-2 (Sterling, Skrtel, Coutinho)

Liverpool vant toppoppgjøret 3-2 etter en høydramatisk fotballkamp, hvor Jordan Henderson fikk direkte rødt kort i sluttminuttene. Lagene hadde hver sin omgang. Manchester Ciy tok virkelig tak i kampen etter pause, og presset Liverpool over på defensiven. Liverpool hadde store problemer med å stoppe David Silva, og midtveis i annen omgang utlignet City. En sleiv fra Kompany ble til slutt avgjørende. Philippe Coutinho klinket til da sjansen bød seg, og brasilianeren ble dermed matchvinner. Det hører også med til historien at gjestene følte seg snytt for et par straffespark i kampen.

Del

Anfield

17.01.2018 08:40

Liverpool i Europas millionklubb

Liverpool var en av rekordmange klubber som solgte over en million billetter på seriekamper sist sesong.

14.01.2018 14:44

Anfield er klar for kamp

10.01.2018 23:40

«Aldri» målløst hjemme mot City

I oppgjørene mot Manchester City på Anfield er det blitt scoret over tre mål i snitt – gjennom historien.

Manchester City

20.01.2018 22:07

Bayern og Man City melder seg på i Can-kampen

20.01.2018 20:25

Ingen blemmer for topplagene

Målene rant inn for Liverpools konkurrenter lørdag.

15.01.2018 10:44

– Fikk gåsehud av sangen fra The Kop

Andrew Robertson løp ustanselig, nøytraliserte Raheem Sterling, og ble belønnet med sang fra The Kop.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 23:27

Dette er kravene som stilles for utlån av Sturridge

Liverpool er fortsatt i samtaler med Inter og Sevilla om Sturridge, men vil ikke fire på de økonomiske kravene.

+
21.01.2018 kl 22:55

Mané ble preget av Merseyside-blunderen

Jürgen Klopp mener Sadio Mané fikk en formsvikt etter kritikken.

+
21.01.2018 kl 19:48

– Galskap om ikke Lallana blir tatt ut til VM

– Hvis Mr Southgate kan dropp Adam fra troppen, wow, da må jeg virkelig gratulere ham for at han allerede har vunnet VM.

+
21.01.2018 kl 14:55

Overbevisende seier for U23

Bobby Adekanye scoret to ganger da Liverpool vant i Premier League cup.

+