Målbonanza under Klopp

Liverpool har scoret tre mål eller flere på under en halvtime åtte ganger denne sesongen.

16. jan 2018 kl 20.43 Arild Skjæveland

Liverpool har scoret tre eller flere mål på under halvtimen hele 15 ganger siden Jürgen Klopp overtok som manager i oktober 2015. Denne sesongen har det skjedd hele åtte ganger, men tre på ni minutter mot Manchester City er det beste så langt under Klopp, skriver Paul Joyce i The Times.

Det var som at Manchester City var paralysert etter at Roberto Firmino lekkert hadde satt inn 2-1 målet på søndag. 15 sekunder etter at City hadde satt kampen i gang igjen avsluttet Sadio Mané i stolpen. 41 sekunder etter det igjen fikk senegaleseren sin scoring, da han brukte venstrefoten og skrudde ballen opp i krysset.

Periodene med at Liverpool scorer mye på kort tid under Klopp er ingen tilfeldighet.

Åtte ganger denne sesongen

I Klopps første sesong som Liverpool-manager scoret de helrøde tre mål på 20 minutter mot Southampton, da laget vant 6-1 i ligacupen. Det ble fire mål på 13 minutter mot Aston Villa i 6-0 seieren i Premier League, og tre scoringer på 25 minutter i den legendariske 4-3-kampen mot Borussia Dortmund i Europa League.

Forrige sesong startet Liverpool borte mot Arsenal, og scoret tre mål på 14 minutter i 4-3 seieren. Det ble tre på 19 minutter mot Hull i en 5-1 seier, tre på 16 minutter i 6-1 seieren mot Watford, og tre på 19 minutter i 4-0 seieren borte mot West Ham.

Denne sesongen er tallene enda bedre, skriver Joyce.

Tre mål på 11 minutter i 4-2 seieren over Hoffenheim.
Tre mål på 15 minutter i 7-0 seieren over Maribor.
Tre mål på 26 minutter i 3-0 seieren over Huddersfield.
Tre mål på 28 minutter i 3-3-kampen mot Sevilla.
Tre mål på 15 minutter i 7-0 seieren over Spartak.
Tre mål på 24 minutter i 4-0 seieren over Bournemouth.
Tre mål på 14 minutter i 5-0 seieren over Swansea.
Tre mål på 9 minutter i 4-3 seieren over Manchester City.

Det lekker også bakover

Men det er ikke bare sånn at det scores mange mål i korte perioder. Liverpool har også hatt sine kamper der det har blitt flere baklengs på kort tid.

Denne sesongen har Liverpool sluppet inn to eller flere mål i ni kamper.

Mot Manchester City i 5-0 tapet tidligere i sesongen slapp Liverpool inn tre mål på 29 minutter med ti mann. Det ble sluppet inn to i hver omkamp med 8 og 11 minutters mellomrom borte mot Tottenham i 4-1 tapet.

Sevilla scoret to på ni minutter i andreomgangen i Spania, og Arsenal scoret tre på 5 minutter i 3-3 kampen på The Emirates like før jul.

Høyere og høyere målsnitt

Liverpool har denne sesongen scoret 85 mål på 33 kamper. Det gir et snitt på 2,57 mål i hver kamp, og er veldig høyt. Det gjenstår minst 18 kamper av sesongen, med 15 ligakamper, minst to Champions League-kamper, og minst én FA cupkamp.

MANGE MÅL:
MANGE MÅL:  Liverpool har nå scoret 85 mål denne sesongen.

Selv om mange kamper gjenstår, er en ikke langt unna tallene Liverpool har hatt i de to foregående sesongene under tyskerens ledelse, men da med langt lavere snitt.

Klopp kom inn da Brendan Rodgers mistet jobben i oktober 2015. I den sesongen gikk Liverpool til finale i ligacup og Europa League, og røk ut etter omkamp mot West Ham i FA cupen. Den sesongen scoret de helrøde 93 mål på 53 kamper under Klopp. Et snitt på 1,75 mål per kamp.

Forrige sesong var de helrøde uten europacupspill, og spilte kun 47 kamper. Laget endte på fjerdeplass i ligaen, etter en sesong der det ble scoret 94 mål. Det gir et snitt på nøyaktig 2 mål i hver kamp.

Det må tas med at Liverpool forrige sesong var mer frittscorende i første halvdel av sesongen, mens vårparten ble preget av tettere kamper.