Liverpools kjøp og salg i januar: Mange storkjøp og vanvittige avkastninger

Daniel Sturridge, Luis Suarez, Philippe Coutinho og nå Virgil van Dijk, ble alle handlet inn i vintervinduet.

9. jan 2018 kl 13.17 [email protected]

Liverpool har hatt fire rolige transfervinduer i januar på rad, der det eneste kjøpet som er kommet er Marko Grujic fra Røde Stjerne i januar 2016.

Dette vinduet har allerede blitt ganske annerledes. Først kom Virgil van Dijk fra Southampton for rekordsummen 75 millioner pund, og så ble Philippe Coutinho solgt for 142 millioner pund.

Philippe Coutinho kom selv fra Inter Milan for 8,5 millioner pund i januar 2013, og i det samme vinduet ble også Daniel Sturridge hentet for 12 millioner pund fra Chelsea.

GODE KJØP:
GODE KJØP:   I 2013 kom både Daniel Sturridge og Philippe Coutinho til Liverpool.

Rekordsummer

På nyåret i 2012 var det nok et stille overgangsmarkedet for Liverpools del, men sesongen før var det et svært så aktivt vindu der rekordsummene fløy.

Liverpool gjorde da et av sine beste kjøp noen gang da Luis Suarez ble kjøpt fra Ajax for 22,8 millioner pund.

Etter at han kom inn som innbytter mot Stoke, tok det et kvarter før han fant nettmaskene. 82 mål på 133 kamper ble fasiten på Suarez Liverpool-karriere før han ble solgt til Barcelona for 75 millioner pund.

31,3 millioner pund kostet Suarez og Coutinho til sammen da de kom til klubben i hvert sitt januarvindu, salgssummen 217 millioner pund og en profitt på vanvittige 185,7 millioner pund!

AKTIVT VINDU:
AKTIVT VINDU:  Kenny Dalglish kjøpte inn både Andy Carroll og Luis Suarez vinteren i 2011. Men samtidig forsvant Fernando Torres.

Hett transfervindu

Samtidig med Suarez kom imidlertid det som lenge var tidenes dyreste Liverpool-spiller, Andy Carroll, fra Newcastle for 35 millioner pund. Det kan ikke sies å være like vel anvendte penger.

Bare 11 mål på 58 kamper fikk Carroll for Liverpool før han forsvant videre på lån, og så på permanent overgang til West Ham for 19,5 millioner pund mindre enn han ble kjøpt for.

I et svært hett transfervindu forsvant også Fernando Torres til Chelsea for 50 millioner pund den gangen, etter å ha scoret 81 mål på 142 kamper for de røde.

I faktaboksen i artikkelen ser du alle overgangene på vinteren tilbake til 2004. Av andre januaroverganger det er verdt å merke seg er da Robbie Fowler returnerte til klubben i januar 2006, Daniel Agger kom fra Brøndby samme år. Året etter kom Martin Skrtel fra Zenit og Javier Mascherano fra MSI.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]