Scoringer, bananskall og drama

Det har sjelden vært kjedelig når Liverpool har spilt mot de nyopprykkede lagene i ligaen de siste årene, og på de fem siste sesongene har det aldri blitt helt full pott for de helrøde.

17. okt 2018 kl 16.01 Torbjørn Flatin

I løpet av de kommende ukene i Premier League står Cardiff hjemme og Fulham også på Anfield på programmet for Liverpools del, lag som er nyopprykkede. I tillegg Huddersfield kommende lørdag, som rykket opp foran foregående sesong. Det siste laget som har kommet opp fra Championship er Wolverhampton.

Liverpool scorer gjerne mye, og vinner ganske ofte mot «ferskingene» i divisjonen, men klubben fra Anfield har også fått seg noen skikkelige karameller mot de nyopprykkede.


2013-14

De som hadde kommet opp var Crystal Palace, Hull City og Cardiff City. Målforskjellen til Liverpool på seks kamper var friske 18-11 og altså nesten fem mål i snitt pr. kamp.

De røde vant fire kamper, spilte en uavgjort og tapte en gang. De fem tapte poengene ble utvilsomt kostbare i en sesong hvor de røde endte opp to poeng bak ligavinneren Manchester City. Det ble 1-3 i kanskje sesongens svakeste kamp borte mot Hull første dag i desember, og ikke minst huskes det at 3-0 ble til 3-3 i innspurten på Selhurst Park mot Crystal Palace. Da hjalp det mindre at Suarez, Sturridge & Co koste seg i de andre kampene mot de nye.

Liverpool – Crystal Palace 3-1, Hull – Liverpool 3-1, Liverpool – Cardiff 3-1, Liverpool – Hull 2-0, Cardiff – Liverpool 3-6, Crystal Palace – Liverpool 3-3


2014-15

Det ble litt mer normale scoringstall i møtene med Queens Park Rangers- Leicester City og Burnley. 13-6 på et halvt dusin kamper blir «bare» drøyt tre mål i gjennomsnitt.

Det ble fem seire og uavgjort hjemme mot Leicester på 1. nyttårsdag for mannskapet til Brendan Rodgers. Den mest dramatiske kampen var borte mot Queens Park Rangers, hvor tre av scoringene kom etter at stadionuret hadde passert 90 minutter i Liverpools 3-2 seier.

Queens Park Rangers – Liverpool 2-3, Leicester – Liverpool 1-3, Burnley – Liverpool 0-1, Liverpool – Leicester 2-2, Liverpool – Burnley 2-0, Liverpool – Queens Park Rangers 2-1


2015-16

I en sesong hvor Rodgers ledet Liverpool i to kamper mot nyopprykkede lag, og Klopp i de fire påfølgende, ble det scoret 11 ganger og sluppet inn ni mål for de med en liverbird på brystet.

En kan vel kalle det for en del av opplæringen som Jürgen Klopp har hatt i engelsk fotball. Hans første kamp mot en motstander som kom opp fra Championship var mot Watford, og resultatet ble et 3-0 tap(!) nord for London. Den neste var mot Norwich, hvor det stod 4-3 til Liverpool etter 90 minutter i hva som allerede hadde vært en fartsfylt og underholdende kamp, før kanarifuglene først utlignet og Adam Lallana så satte inn seiersmålet. Det var da brillene til Jürgen måtte byttes i etterkant. Det tredje laget som var nytt i Premier League var Bournemouth.

Liverpool – Bournemouth 1-0, Liverpool – Norwich 1-1, Watford – Liverpool 3-0, Norwich – Liverpool 4-5, Bournemouth – Liverpool 1-2, Liverpool-Watford 2-0


2016-17

Aggressive nykommere denne sesongen var Hull City, Middlesbrough og Burnley. 13-6 var målscoren til Liverpool i tre kamper hjemme og tre kamper borte mot disse motstanderne.

Det ble 10-2 og tre seire på Anfield, men historien var en annen på fremmed gress. Sesongens første bortekamp i ligaen ga 0-2 mot Burnley, mens Hull tok en ny hjemmeseier mot LFC med de samme sifre. Den siste av to 3-0 seire mot Middlesbrough, i sesongens finale på Anfield, sikret imidlertid 4.plass og kvalifisering til Champions League.

Burnley- Liverpool 2-0, Liverpool – Hull 5-1, Middlesbrough – Liverpool 0-3, Hull – Liverpool 2-0, Liverpool – Burnley 2-1, Liverpool – Middlesbrough 3-0


2017-18

Forrige sesong var det Huddersfield, Brighton og Newcastle som ikke bare fikk prøve seg mot eliten, men alle greide å sikre seg fornyet kontrakt som er ganske sjelden. Målforskjellen var bunnsolide 18-2 i favør av Liverpool.

Det ble 1-1 i den første av de aktuelle kampene mot Newcastle og Rafael Benitez i nordøst. For øvrig var det ganske så grei skuring, og hvor Liverpool også greide å holde mye tett mot ferskingene.

Newcastle – Liverpool 1-1, Liverpool – Huddersfield 3-0, Brighton – Liverpool 1-5, Huddersfield – Liverpool 0-3, Liverpool – Newcastle 2-0, Liverpool – Brighton 4-0


Aldri 0-0

Det er verdt å merke seg at på de foregående fem sesongene så ble det aldri et 0-0 resultat. Det ble heller aldri 6-0-0 for Liverpool i seire, uavgjorte og tap, som kan være et mål for mannskapet til Jürgen Klopp denne sesongen(!)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]