Slik så laget ut sist Liverpool gjestet Napoli

Liverpool har kun spilt to offisielle kamper mot Napoli før onsdagens batalje på Stadio San Paolo.

1. okt 2018 kl 13.24 Einar Kvande

MILAN JOVANOVIC PÅ FARTEN I NAPOLI
MILAN JOVANOVIC PÅ FARTEN I NAPOLI  Serberen spilte bare 18 kamper for Liverpool, og gjorde 2 mål.

De eneste offisielle kampene mellom Liverpool og Napoli ble spilt høsten 2010, i gruppespillet i Europa League. Oppgjøret i Italia den 21. oktober endte målløst, mens Liverpool vant 3-1 hjemme på Anfield to uker senere.

Daværende Liverpool-manager Roy Hodgson mønstret følgende lag foran 55 489 tilskuere på Stadio San Paolo: Pepe Reina, Paul Konchesky, Jamie Carragher (kaptein), Martin Kelly, Martin Skrtel, Ryan Babel, Jay Spearing, Christian Poulsen, Jonjo Shelvey, Milan Jovanovic, David N'Gog.

På innbytterbenken satt Brad Jones, Fabio Aurelio, Sotirios Kyrgiakos, Danny Wilson, Joe Cole, Maxi Rodriguez og Nathan Eccleston.

Det er litt interessant å se tilbake på den lagoppstillingen. Det er en helt annen tid nå, og det skal vi bare være utrolig glade for.Tore Hansen

Kyrgiakos kom inn for Carragher foran andre omgang. Aurelio kom inn for Konchesky etter 65 minutter, mens Cole kom inn for Babel etter 77 minutter.

Med andre ord er det ikke en eneste spiller fra denne troppen for åtte år siden som fortsatt er i Anfield-klubben.

Tema i The Kopite-podcasten

Dette laget er også et av temaene som Arve Vassbotten og Tore Hansen diskuterer i en rykende fersk utgave av The Kopite-podcasten.

– Det er åtte år siden. Det var ikke mange «world-beaters» der. Om vi skal være litt snille, så var det kanskje et lagt som hadde noen potensielle talenter med Kelly, Babel, Spearing, Shelvey og N'Gog, men det var ikke noen ordentlig stamme i det laget, det var ikke noe lederskap, ingen sentrallinje som utgjorde noen trussel. Dette var dessverre et bra bilde på hvor vi stod under Roy Hodgson og de første amerikanske eierne våre, Hicks og Gillett, sier Hansen.

– Men det gir oss også et bilde av hvor langt Liverpool FC har kommet på disse åtte årene. Fenway Sports Group tok jo over i oktober det året, rett før Napoli-kampen ble spilt. Det har tatt tid, kanskje ett eller to år for lang tid ideelt sett, men de har hatt en plan om å rydde opp i gammel moro, få ned kostnadsnivået og bygge opp klubben bit for bit. Det er en tålmodighetsprøve som ikke alltid er like gøy å være med på, i alle fall ikke for oss supportere. Men det var nødvendig, slår Hansen fast.

– Det er litt interessant å se tilbake på den lagoppstillingen. Det er en helt annen tid nå, og det skal vi bare være utrolig glade for, avslutter supporterklubbens daglige leder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]