Med Klopp ved roret:To solide seiere og en poengdeling etter landslagspausen i november

Manchester City og Southampton (to ganger) har vært Liverpools motstandere etter landslagspausen i november under Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield.

13. nov 2018 kl 23.59 Einar Kvande

Watford på Vicarage Road er Liverpools motstander etter den inneværende landslagspausen. Tidligere kamper etter dette novemberavbrekket i ligaspillet lover godt, for Klopps Liverpool har fortsatt til gode å tape første kampen etter landskampene i november.

Overkjørte City

Den 21. november for tre år siden fikk Liverpool med seg en knallsterk 4-1 seier fra Etihad Stadium.

Eliaquim Mangala (selvmål), Philippe Coutinho og Roberto Firmino sørget for en 3-0 ledelse i første omgang, før Serigo Agüero reduserte. Manchester City jaktet en ny redusering etter pause, men Liverpool var minst like farlige i motsatt ende. Firmino kunne, og burde, økt ledelsen, men nervene i Liverpool-leiren ble roet da Martin Skrtel klasket ballen i mål med høyrefoten ni minutter før full tid.

Den 19. november for to år siden gikk det ikke like bra, da Liverpool skuffet og ikke klarte å finne veien til nettmaskene på St Mary's. Scoret gjorde heller ikke vertene Southampton, og dermed endte det med 0-0 og poengdeling på sydkysten.

Det var nesten utrolig at Liverpool ikke klarte å få med seg alle poengene fra kampen. Firmino, Coutinho, Mané, Matip og Clyne hadde alle store sjanser til å sende Liverpool i ledelsen. Det ville seg bare ikke. Klopps mannskap var definitivt det beste laget, men Southampton forsvarte seg godt. Særlig imponerte hjemmelagets stopper - en viss Virgil Van Dijk. Hjemmefansen kunne takke ham for at det ble ett poeng på vertene.

Den 18. november i fjor var Southampton igjen motstander. Denne gangen på Anfield, og oppgaven ble dermed mer overkommelig. 3-0 ble sluttresultatet etter en god, men også effektiv 1.omgang, hvor de røde dominerte fullstendig mot et Southampton som ga mer eller mindre opp etter pause. Målscorerne Salah (to mål) og Coutinho gjorde som de ville.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]