Spissenes scoringstørke

Det vil seg ikke for de tradisjonelle spissene.

10. mai 2018 kl 18.54 Lars Frøsland

Liverpool har nok en gang sjarmert Fotball-Europa med lekende, offensiv fotball og vakre scoringer. Mye takket være nyankomne Salahs superform og resten av den dødelige angrepstrioen. Men de tradisjonelle spissene har slitt med å finne veien til nettmaskene.

SLITT:
SLITT:  Solanke er utvilsomt et spisstalent, som han har vist for England, men så langt har han slitt i Liverpool.

Dominic Solanke

Den tidligere Chelsea-spilleren kom til Liverpool som 19-åringen i fjor sommer, og i pre-season viste han seg frem med flere flotte scoringer og positive opptredener. Men da sesongen for alvor startet fant han seg langt bak i køen, og sporadiske innhopp har ikke gitt uttelling for Solanke – som fremdeles jakter sin første tellende LFC-scoring.

Solanke har startet fem kamper og fått hele 21 innhopp.
Fasiten er 0 scoringer og 1 målgivende pasning.

Solanke scoret riktignok hjemme mot West Brom, men etter noen sekunder med feiring, blåste dommeren i fløyta og målet ble annulert.

Danny Ings

Ings startet sesongen på sidelinjen. Det har i grunnen blitt fryktelig få kamper for Ings under Klopp. Den tidligere Burnley-spilleren ble langtidsskadet rett etter han scoret i Merseyside-derbyet, i Rodgers' siste kamp. Men noen kamper har det blitt for den likandes spissen.

Ings har startet tre kamper og fått 10 innhopp i løpet av sesongen.
Fasiten er 1 scoring.

Daniel Sturridge

Han ble i januar utlånt til WBA. Et opphold preget av skader og lite spilletid.
De samme taktene preget sesongens hans i Liverpool, og spissen, som bare for noen få år siden var blant de heteste i Europa, fikk kun 5 kamper fra start denne sesongen i tillegg til 9 involveringer som innbytter.

Selv med lite spilletid klarte Sturridge å notere seg på scoringslisten noen ganger.
Fasiten er tre scoringer og tre målgivende.

Roberto Firmino

Enkelte vil kanskje hevde at Firmino burde tas med i en slik sammenligning, da han ofte innehar 9'er-rollen, men faktum er at han ikke er en tradisjonell spiss. Brassen har mer defensivt ansvar, trekker ofte dypere i banen og er like ofte den som starter en kontring, som den som avslutter den.

Dermed kan man konstatere at Liverpools tradisjonelle spisser, til tross for begrensede muligheter, har levert magre tall.

Slik ser fasiten ut om man summerer Ings', Solankes og Sturridges tall:

11 kamper fra start
40 kamper som innbyttere

Totalt antall scoringer: 4
Totalt antall målgivende pasninger: 4

NB: Divock Origi har på utlån i Wolsburg scoret fem ganger på 33 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]