Se oversikten:Disse har TV-rettighetene for kommende sesong

Både med Champions League og Europa League blir det endringer.

21. jun 2018 kl 16.09 Arve Vassbotten

Premier League (TV 2)

Premier League fortsetter på TV 2 og TV 2 Sumo. TV 2 sikret seg nylig rettighetene helt fram til 2022.

Remi André Taule i TV 2 kan ikke overfor Liverpool.no bekrefte ennå om det også kommende sesong vil bli vist tippekamp på TV 2 Sportskanalen, slik som det ble denne sesongen, eller om alle kampene sendes på TV 2 Premier League.

Champions League (Viasat/TV 2)

NENT Group (Nordic Entertainment Group) forlenget i mai i fjor rettighetene til UEFA Champions League fra 2018 til 2021.

De får med den nye avtalen rettigheter til å sende 108 Champions League-kamper på norske skjermer hver sesong.

NENT Group eier Viasat 4 og Viasport-kanalene, som i dag sender turneringen. Alle kampene sendes på Viaplay.

Men det nye er at det også er inngått en avtale med TV 2 om at de skal sende to Champions League kamper hver runde fra høsten.

TV 2 vil ha første- eller andrevalg av kamper på alle kampdager. Man vil ikke trenge noe abonnement for å se disse kampene.

– Champions League blir på åpen kanal, men det er ikke bestemt hvilken, sier Taule til Liverpool.no.

UEFA Champions League vil fra 2018 ble enda mer omfattende enn tidligere, med atskillig flere sendetidspunkter. Det spilles kamper både 18.55 og 21.00.

Finalen vil bli vist på både Viasport og TV 2.

Fa-cupen og ligacupen (Viasat)

Noen av de sesongene har det vært usikkerhet rundt om noen norske TV-kanaler ville vise ligacupen, helt opp til den startet opp og til og med etter første runde. De ble det det en slutt på før forrige sesong.

For i mai i fjor sikret tidligere MTG, nå NENT Group, seg rettighetene til å også vise FA-cupen og ligacupen, i tillegg til at de har Championship.

NENT Groups rettigheter har en varighet frem til 2024 for FA-cupen, mens ligacupen og Championship varer til 2022.

Da NENT Group sikret seg rettighetene ble det også påpekt at fra 2018/2019-sesongen vil FA Cup-rettighetene utvides og omfatte langt flere kamper enn tidligere.

Med den nye avtalen vil det bli vist nær dobbelt så mange kamper fra verdens eldste fotballturnering, enn denne sesongen.

Kampene fordeles mellom NENT Groups flater, altså Viasport, Viasat 4 og Viaplay.

Europa League (TV 2)

Dersom Liverpool skulle ryke ut etter gruppespillet i Champions League og havne i utslagsrunden av Europa League, vil de kampene også bli vist på TV 2.

Discovery, som eier TVNorge og Eurosport-kanalene, har hatt rettighetene til Europa League de siste sesongene. Men i september ble det kjent at TV 2 også har kapret disse. TV 2 har med det sikret seg europaligaen fram til 2021.

I alt vil det bli vist over 200 kamper i året på TV 2-kanalene og på TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]