I VM-TROPPEN:  Nabil Fekir er tilbake som et fast innslag i Frankrike-troppen etter å ha blitt oversett av landslagsledelsen etter den alvorlige skaden.

Skadehistorikken som kan ha fått overgangen til å kollapse

Nabil Fekir hadde valgt draktnummer. Så kollapset overgangen.

Alt var pakket og klart for at Lyon-kaptein Nabil Fekir skulle bli Jürgen Klopps Coutinho-erstatter. Han hadde til og med valgt draktnummer, og skal ha stilt opp i intervju med LFC TV. 

Under den medisinske testen fant imidlertid Liverpool bruskslitasjer i kneet som uroet legeteamet, ifølge L'Équipe. De konkluderte med at sjansen for en ny skade var til stede, og dem øverst i hierarkiet på Anfield forsøkte å prute på prisen. 

Bare for at Lyon senere skulle gå ut og avblåse forhandlingene. 

– Det er en risiko. Det kan medføre smerte, problemer med funksjonaliteten og mindre motstandskraft, sier en ekspert på feltet til den franske avisen om bruskslitasjen i Fekirs kne. 

Korsbåndet røk 

I 2015 inntraff Fekirs alvorlige kneskade. Den da 21 år gamle playmakeren hadde fått en drømmestart på sesongen, før korsbåndet røk. Og det i hans første start for det franske A-landslaget. 

Lyon-fansens yndling var ute i 213 dager, og mistet totalt 39 kamper for den franske storklubben. 

Mot starten av neste sesong holdt de fleste pusten da Fekir på ny pådro seg en skade i kneet. Denne gangen i ligakamp mot Dijon. Playmakeren måtte under kniven, men denne gangen var skadeomfanget et helt annet. Fekir mistet bare tre kamper, og spilte totalt 49 kamper for klubblaget i 2016/17-sesongen. 

Tilbake på sitt beste 

Først denne sesongen var fransk-algerieren tilbake på sitt beste, og så ut til å nyte godt av å være skadefri. Så inntraff en ny skade i slutten av februar – denne gangen en kraftig smell i kneet, som medførte at han mistet sju Lyon-kamper og var ute i 35 dager.

Likevel kan Fekir se tilbake på en strålende sesong: Han scoret 18 mål og slo åtte målgivende pasninger på 30 ligakamper, og ble belønnet med en plass i den franske VM-troppen – der han banker på døren for en startplass, men sannsynligvis kommer til å bli brukt som innbytter. 

Kilder: Transfermarkt.com, Liverpool Echo, Get Football News France, DaveOCKOP/Twitter. 

Del