D-dagen med Klopp

Vi har sett på hvordan de fem tidligere transferdeadline-dagene med Jürgen Klopp som Liverpool-manager har vært.

8. aug 2018 kl 10.23 Einar Kvande

Vintervinduet 2016

Den første transferdeadline-dagen med Klopp ble ikke spesielt fruktbar. Liverpool kastet inn håndkledet i jakten på Shakhtar Donetsk-spilleren Alex Teixeira, mens Jose Enrique ikke klarte å bli enig med Newcastle om de personlige betingelsene da alt lå til rette for en retur til nordøst for spanjolen.

Denis Cheryshev var lenge linket til Liverpool, men russeren forlot Real Madrid på lån til Valencia. Coventry-unggutten James Maddison var en annen som hadde blitt linket til Liverpool, men han endte istedet opp i Norwich City.

Sommervinduet 2016

Lazar Markovic ble på transfervinduets siste dag lånt ut til Sporting Lisboa for hele 2016/17-sesongen. Mario Balotelli forlot Liverpool på gratisovergang til Nice, noe som betød at Liverpool slapp å betale italieneren ut av kontrakten, og dermed sparte fem millioner pund i lønnsutgifter.

Luis Alberto ble solgt til Lazio for 4,3 millioner pund. Overgangssummen kan stige til 6 millioner pund, og Liverpool vil også få 30% av et eventuelt videresalg.

Andre Wisdom ble lånt ut til Red Bull Salzburg, mens Mamadou Sakho takket nei til Besiktas, West Bromwich og Stoke, og valgte å bli værende i Liverpool selv om han hadde fått et ultimatum fra Jürgen Klopp om å finne seg ny klubb fordi han ikke ville få spilletid i Liverpool.

Liverpool ønsket å selge Tiago Ilori, men klarte ikke det. Klubben ønsket også å låne ut Cameron Brannagan og Connor Randall, uten at man fikk istand avtaler om dette.

Vintervinduet 2017

Mamadou Sakho fikk seg ny klubb til slutt, og ble lånt ut til Crystal Palace. Jack Dunn gikk på lån til Tranmere ut sesongen. Det var også ventet at Jordan Williams ville bli solgt til enten Charlton eller MK Dons, men det skjedde ikke.

Sommervinduet 2017

Hele sommeren hadde vært preget av Barcelonas jakt på Philippe Coutinho, og ifølge Sky Sports-ekspert Guillem Balague hadde Barcelona et fjerde bud på brasilianeren klart på deadline day, uten at det ble sendt. Barça hadde endelig akseptert at Liverpool ikke kom til å selge i dette vinduet.

Det siste, lille håpet om en sommerovergang for Virgil van Dijk ble blåst ut av Sky Sports og Dominic King i Daily Mail.

Etter mye om og men ble imidlertid Mamadou Sakho klar for Crystal Palace for 26 millioner pund, men Liverpool klarte ikke å finne en løsning for Lazar Markovic.

EN GJENGANGER PÅ DEADLINE DAY
EN GJENGANGER PÅ DEADLINE DAY  Lazar Markovic er en kar som Liverpool sliter med å bli kvitt.

På tampen av deadline day bekreftet klubben at Sam Hart gikk til Blackburn Rovers på permanent basis. Venstrebacken, som kan bekle en kantrolle, kom til Liverpool fra Manchester United på U16-nivå, og fikk ingen kamper for førstelaget.

20 år gamle Ryan Kent skrev tidligere på sommeren under på en ny langtidskontrakt med Liverpool. På deadline day ble han lånt ut til SC Freiburg

Jordan Williams ble lånt ut til Rochdale frem til januar. Forest Green hentet Toni Gomes på lån, mens Allan Rodrigues de Souza ble sendt til kypriotiske Apollon Limassol. I tillegg ble Divock Origi lånt ut til Bundesliga-klubben Wolfsburg.

Ifølge franske SFR Sport forsøkte Liverpool å overbevise Monaco med 75 millioner euro (ca. £69M) for Thomas Lemar, noe fyrsteklubben avslo.

Vintervinduet 2018

Ovie Ejaria (Sunderland), Harry Wilson (Hull City), Lazar Markovic (Anderlecht) og Jon Flanagan (Bolton) ble sendt på utlån i løpet av deadline day. U23-forsvareren Lloyd Jones ble sluppet til Luton Town på permanent basis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]