GOD INVESTERING:  John Henry ville fått mye for pengene dersom han solgte Liverpool i dag.

Har nesten femdoblet verdi under FSG

Og ingen økte mer i verdi enn Liverpool forrige sesong.

Arsenals amerikanske eier Stan Kroenke, som fra før eide 67% av aksjene, kjøper nå usbekiske Alisher Usmanovs 30%-andel i London-klubben, og blir nå mer eller mindre eneeier av klubben. Handelen gir Arsenal en totalverdi på rundt 1,8 milliarder pund.

Da FSG i 2010 kjøpte opp Liverpool FC, var det for en sum på 300 millioner pund, en sjettedel av det Arsenal nå verdsettes som. Men hva om Liverpool ble solgt i dag? Vi har tatt en kikk på Liverpools enorme verdiøkning siden John Henry & co kjøpte klubben.

Få øker mer i verdi enn Liverpool

I følge Forbes oversikt (pr. 1 juni), har Liverpool Football Club en verdi på 1,442 milliarder pund. Det betyr en nesten femdobling av verdien siden FSG (den gang NESV) kjøpte majoritetsandelen av klubben fra Tom Hicks og George Gillett. 

Det gir Liverpool en åttendeplass på Forbes liste over de mest verdifulle fotballklubbene i verden, en liste som er dominert av engelske klubber. Blant klubbene i England må man fortsatt se seg slått av Manchester United, Manchester City, Arsenal og Chelsea, i den rekkefølgen. To plasser bak Liverpool ligger Tottenham.

Om man sammenlikner verdiøkningen siden 2010 ligger Liverpool enda bedre an. Liverpool har siden oppkjøpet økt sin verdi med 380%, og man har dermed økt betraktelig mer enn Manchester United (125%), Arsenal (90%), Tottenham (232%) og Chelsea (219%). Manchester City er på sin side i særklasse med en økning på hele 858%. Det er kanskje ikke så rart med tanke på de lyseblås enorme økning i kommersiell og sportslig suksess siden mektige Sheikh Mansours overtakelse som klubbeier.

Klopp-faktor på finansene

Kanskje aller mest gledelig er statistikken om man ser på verdiøkningen over det siste året. På Forbes topp 20-liste over verden mest verdifulle fotballklubber er det ingen som har økt like mye i verdi siden sist måling i juni året før. Hele 30% verdiøkning hadde Liverpool på denne tiden. Neste klubb på listen er Napoli med 24%, mens Manchester City er neste engelske klubb med 19%.

En sesong der man både klarte den viktige fjerdeplassen i ligaen og gikk til finale i Champions League, er en forklaring på den enorme økningen for Liverpool.

I tillegg klatret man etter sesongen opp på en femteplass på Brand Finances liste over de sterkeste fotballvaremerkene i verden. Der er det kun de to Manchesterklubbene som ligger over Liverpool fra England, i tillegg til Barcelona og Real Madrid. 

I det hele tatt har klubben skutt fart i verdi etter at man fikk Jürgen Klopp i managerstolen på Anfield. Ifølge Forbes var verdien på klubben ved juni 2015 982 millioner dollar, 757,5 millioner pund med dagens kurs. Der er en økning på 98% på bare tre år! Det slår selv Manchester City som har hatt verdiøkning på om lag 80% i samme periode. 

Del

FSG

04.06.2018 16:35

Henry vil ha større del av TV-pengene

Liverpools eier mener nedrykkslagene tjener mer på TV-avtalen en toppklubbene, slik det er i dag.

01.02.2018 11:17

«Klopp er ikke en som lar seg utnytte»

James Pearce i Liverpool Echo mener Klopp ikke dekker over for eierne, og at de fortsatt er enige om pengebruken.

28.10.2017 00:11

– Jeg kan ikke skylde på eierne

Jürgen Klopp avfeier alle påstandene om at han ikke fikk tilstrekkelig støtte på overgangsmarkedet i sommer.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.08.2018 kl 22:06

Liten, men størst av dem alle

Han er ny på Liverpools stjernehimmel. Det var mange gode Liverpool-spillere på Selhurst Park, men Naby Keita var best av dem alle.

+
20.08.2018 kl 22:00

Stopperkjempen er glad for å ha fått en keeperkjempe bak seg

Virgil van Dijk mener at Alisson gir Liverpool-forsvaret den nødvendige roen.

+
20.08.2018 kl 21:23

– Det var en veldig vanskelig kamp

Jürgen Klopp innrømmer at hans lag virkelig måtte jobbe for poengene på Selhurst Park.

+
20.08.2018 kl 16:53

Dersom Karius presterer bra i Tyrkia er Besiktas forpliktet til å kjøpe ham

Flere detaljer rundt Loris Karius sin låneovergang til Besiktas er kommet frem i lyset.

+