Den manageren Pep ikke har positiv statistikk mot

Raphael Honigstein mener Jürgen Klopp sine lag er «kryptonitten» mot Pep Guardiolas lag.

Jürgen Klopp omtaler ofte Pep Guardiola som verdens beste manager. Han har gjort det igjen i opptakten til denne kampen.

48-åringen har vunnet to Premier League-titler, to Champions League-titler, FA cupen, ligacupen to ganger, La Liga tre ganger, den spanske cupen to ganger, den spanske supercupen tre ganger, Bundesliga tre ganger, den tyske cupen to ganger, VM for klubblag tre ganger og Supercupen tre ganger.

På sine 11 år som manager har han vunnet det som er å vinne av troféer i landene han har vært manager.

Med en slik suksess har han naturlig nok også positiv statistikk mot de aller fleste managere han har møtt. Det er faktisk bare ett unntak.

Klopp er den ene

José Mourinho og Mauricio Pochettino er de to managerne som har møtt Guardiola flest ganger. På 22 kamper har Mourinho vunnet fem, spilt uavgjort i seks, og tapt 11. Pochettino har tre seire, fem uavgjorte og 10 tap.

Det er faktisk bare Mourinho og Jürgen Klopp som har klart å slå Pep mer enn tre ganger. Klopp sin statistikk med Borussia Dortmund og Liverpool mot spanjolen er unik.

Med åtte seire, to uavgjorte og sju tap, er han ikke bare den som har slått Guardiola desidert flest ganger. Han er også den eneste manageren som har positiv statistikk mot ham.

* Vi har da valgt å ikke ta med managere som kun har møtt Guardiola én gang - som Daniel Farke i Norwich. Tallene er hentet fra Transfermarkt.

Raphael Honigstein skrev boken «Bring the Noise» om Liverpools manager i 2018. Han mener at Klopp sine lag er som «kryptonitt» mot Guardiola-fotball:

«De liker å forstyrre lag. De liker å bryte opp pasningsmønster, og er veldig aggressive. De dekker rommene som Guardiola sine pasningssikre lag blomstrer i. Samtidig er de veldig effektive og farlige på kontringer, som igjen er dårlig nytt dersom du er et lag som liker å bruke ballen», skriver Honigstein.

Liverpool - Manchester City spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.