Palace er bedre borte enn hjemme på Selhurst Park

Selhurst Park kan ikke beskrives som et «fort» nå om dagen.

Går vi noen år tilbake, så var Selhurst Park en fryktet hjemmebane. Flere har hevdet at det var i Croydon man fikk den beste stemningen i Premier League.

Men de siste sesongene har ikke resultatene stått i stil til lyden fra Holmesdale Road Stand.

Forrige sesong var Roy Hodgsons lag det eneste laget i Premier League som tok flere poeng på bortebane enn hjemme foran egne supportere.

«Det høylytte og sammensveisede Palace-publikummet spilte sin rolle da det ble kjent som et fort, men det har forsvunnet de siste årene ettersom forventningene har vokst med hver suksessfulle sesong på øverste nivå. Kanskje er klubben ofre for deres egen suksess, med at det er en følelse av at enda flere i mengden derfor skaper negativitet i hjemmekampene», skrev Guardian-journalist Richard Foster i mai.

Veldig svake forrige sesong

Det var bare Huddersfield som tok færre poeng enn Palace på hjemmebane forrige sesong - og Huddersfield tapte hele 14 av 19 hjemmekamper.

Det første målet på hjemmebane kom ikke før i slutten av oktober, og den første seieren for Wilfried Zaha og co kom i desember. De scoret 19 mål på hjemmebane - ett i snitt per kamp - og hele fem av dem (26 prosent) kom i 5-3 seieren over Bournemouth i sesongens siste kamp, ifølge The Guardian.

BEDRE BORTE:
BEDRE BORTE:  Roy Hodgsons lag har gjort det bedre på bortebane enn hjemme på Selhurst Park.

Samtidig var Palace veldig bra på bortebane, og var det eneste laget som vant på Etihad Stadium forrige sesong. De var ligaens sjette beste bortelag - og tok 29 poeng på sine reiser. Bare City, Liverpool, Spurs, United og Chelsea tok flere poeng.

Men lørdagens kamp er altså på Selhurst Park.

To seire denne sesongen

Til nå har Palace spilt seks kamper foran egne fans. De er ligaens 16. beste hjemmelag - bare West Ham, Norwich, Watford og Southampton har tatt færre poeng.

Med to seire, to uavgjorte og to tap har de fått med seg åtte poeng på seks kamper hjemme. Lagene de har slått er Aston Villa (1-0) og Norwich (2-0).

Det har blitt poengdeling mot Everton (0-0) og Wolverhampton (1-1) - og tap mot Manchester City (0-2) og Leicester City (0-2).

Klopp har vunnet fire av fire

Dette blir Jürgen Klopps fjerde besøk på Selhurst Park - og hans niende kamp totalt mot lørdagens motstander.

Palace er som kjent det siste laget som har vunnet på Anfield, i april 2017. De har faktisk slått de helrøde to ganger under tyskeren, og begge seirene har kommet på Anfield.

FORRIGE SESONG:
FORRIGE SESONG:  Sadio Mané scoret da Liverpool vant på Selhurst Park forrige sesong.

På Selhurst Park har Liverpool vunnet fire av fire siden Klopp tok over. Det ble 2-1 seier i 2015/16-sesongen, 4-2 i 2016/17, 2-1 i 2017/18, og 2-0 forrige sesong.

La oss håpe den rekken fortsetter på lørdag!

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.