TV-kamper skaper usikkerhet rundt vinterpausen

Det er fremdeles uvisst når Liverpool får Premier League-historiens første vinterpause.

Dette er den første sesongen i Premier Leagues historie at det legges inn en vinterpause for klubbene, med totalt fri for kamper.

Liverpools kamper i starten av februar er foreløpig satt opp 1. februar (Southampton) og 8. februar (Norwich), og i perioden etter dette er det planlagt spillefri.

Planen er at samtlige lag i den øverste ligaen skal få to uker uten ligakamper, og dermed vil klubbene få den etterlengtede pausen som Premier League-managere har ønsker i lang tid.

Ennå ikke fastsatt

Men det er ikke klart når Liverpools kamp mot Norwich skal spilles, da samtlige kamper er oppsatt i den samme helgen. Halvparten av kampene skal spilles i helgen rundt 8. februar, mens den andre halvparten skal spilles helgen etter.

Neste ligakamp for Liverpool spilles 22. februar mot West Ham, og dermed vil Liverpool få to ukers pause før eller etter kampen mot Norwich - i utgangspunktet.

En faktor som kan bestemme lengden av vinterpausen, samt når Norwich-kampen spilles, er når en eventuell 16-delsfinale i Champions League tar plass.

Sluttspillskampene kan havne på datoene 18., 19., 25., eller 26. februar. Dermed er det sannsynlig at Liverpool spiller ligakamp 8. februar, slik at klubben får god tid til å forberede seg til en eventuell 16-delsfinale i mesterligaen.

Treningsopphold

I en slik vinterpause vil Liverpool mest sannsynlig bruke anledningen til et treningsopphold i varmere strøk. Men klubben har ennå ikke fått mulighet til å planlegge et opphold i utlandet, ettersom TV-kampene fremdeles ikke er fastsatt.

Liverpool må dermed vente på TV-kanalene BT og Sky, før det vites med sikkerhet når vinterpausen tar plass for de røde.

Kilder: The Athletic