60 år siden Bill Shankly ble ansatt

På denne dag i 1959.

1. des 2019 kl 14.27 Arild Skjæveland

I dag er det 60 år siden Bill Shankly ble ansatt som manager for Liverpool FC.

«Shanks» skapte ikke bare det moderne Liverpool. Han bygget en moderne klubb som etter hvert vant alt hjemme og ute i Europa, og var langt forut sin tid på de fleste områder. Ikke minst i måten han kommuniserte og motiverte omgivelsene sine. Managerens forståelse av hva fotball betydde for folket og for byen han bodde i gjorde at han ble dyrket som en Gud.

Den viktigste for LFC var uten tvil Shankly - den lille, hissige skotten, som kom til klubben i 1959 og forandret klubben fra et middelmådig 2. divisjonslag til et av Europas beste klubblag. Liverpoolsupporterne tilba ham på en nærmest religiøs måte og i dag - 35 år etter hans død blir han fremdeles omtalt som en helgen.

Han overtok Liverpool i andredivisjon, før han etablerte laget i toppen av førstedivisjon. Laget vant tre ligamesterskap, to FA cuper, og én UEFA Cup, før han overraskende sa opp i 1974.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]