Liverpool og Ballon d´Or

Kun én Liverpool-spiller har tidligere vunnet Gullballen, men flere har vært nære.

2. des 2019 kl 16.16Kenneth Baraas@KennethBaraas

Det er kun Michael Owen som har vunnet Ballon d´Or som Liverpool-spiller. Engelskmannen vant prisen i 2001, og ingen spillere fra klubben har vært på pallen siden 2008 - da havnet Fernando Torres på tredjeplass.

Dog har en Liverpool-legende vunnet prisen tidligere. Kevin Keegan fikk utmerkelsen i både 1978 og 1979, men befant seg i Hamburg i den perioden. Selv om Keegan ga mye av æren til Liverpool, og utviklingen han hadde der.

Fire år etter kom en Liverpool-spiller på podiet. Kenny Dalglish kom på andreplass, bak Michel Platini, i sesongen han scoret 20 mål i alle turneringer, hvor Bob Paisleys menn vant både ligaen og ligacupen.

Før det var Owens år i 2001. Gerard Houlliers mannskap tok «The Treble» - UEFA Cup, FA Cup og ligacupen - hvor den raske angriperen fant veien til mål 24 ganger.

Steven Gerrard var kanskje noe uheldig med å «kun» havne på tredjeplass etter mirakelet i Istanbull, 2005, før Torres tok tredjeplassen bak Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i 2008.

Syv nominerte

I år har Liverpool muligheter til å pynte på statistikken. I alle fall topp tre-plasseringen, men Virgil van Dijk er også en av favorittene til å vinne selve Gullballen.

Messi kan fort bli for sterk denne gangen også, som med Torres for elleve år siden.

Mohamed Salah havnet på femteplass i fjor, hvor Luka Modric vant, og sammen med egypteren er også Gini Wijnaldum, Roberto Firmino, Alisson Becker og Trent Alexander-Arnold.

Kilder: Liverpoolfc.com