På vei til Madrid del 2 av 5:– Vi har tapt alle Champions League-finalene jeg har vært på

Vi har snakket med lokale Liverpool-supportere som er på vei til Madrid. Noen har billetter, noen reiser for første gang, og for noen har Europacup-finale omtrent blitt hverdags. Her er andre del.

28. mai 2019 kl 11.11 Mari

Vi har snakket med fem lokale Liverpool-supportere som er på vei til Madrid. Noen reiser for første gang, og for andre har Europacup-finale omtrent blitt hverdags. De neste dagene får du høre deres historier.

Kevin Morland (44) fra Allerton er mannen bak den veldedige organisasjonen An Hour For Others, som mange nordmenn kjenner godt. Nå er han på vei til Madrid på en velfortjent fotballferie.

To ganger tap

Dette blir Morlands tredje Champions League-finale. De to forrige? Tap, og tap.

— Jeg dro til Athen og Kiev. Kanskje jeg bringer ulykke.

— Kiev var fantastisk. Vi startet turen med en uke på fint, all inclusive hotell i Tyrkia, det var billigere. Alt var perfekt i Kiev, utenom kampen. De to feilene til Karius kostet oss. Men hadde ikke det skjedd, hadde vi kanskje ikke hatt Alisson i år så kanskje det var en god ting.

I likhet til veldig mange Liverpool-supportere hadde han en negativ opplevelse i Athen.

— Athen var en dårlig tur. Moren min lå for døden så hodet mitt var overalt. Vi kom til sentrum klokken åtte om morgenen, og vi hadde ikke noe sted å gjøre av oss så vi begynte å drikke med en gang. Det var en litt ufin atmosfære, og mye trøbbel utenfor stadion. Jeg husker ikke mye av kampen, det var bare en dårlig tur.

UTENFOR AHFO:
UTENFOR AHFO:  Kevin Morland utenfor AHFOs hovedkvarter i krysset Breck Road og Walton Breck Road.

Istanbul i Liverpool

Morland kom seg aldri til Istanbul men hang ikke med hodet av den grunn.

— Vi var en vennegjeng på 25 som alle møttes i byen… Mange av vennene mine som dro har ertet meg for å ha gått glipp av Istanbul, men jeg ville aldri ha byttet det ut med å se det i Liverpool.

Da seieren var et faktum, hang supportere ut av biler og busser. Det var røde skjerf overalt, og en stemning han aldri kommer til å glemme.

— Jeg møtte faren min og broren min i Flanagans. Faren min har dratt på kamper siden 50-tallet og vi siden vi var barn. Vi har gått gjennom mye. Hillsborough er det laveste vi har vært, Istanbul det høyeste. Å se dem i puben, vi bare holdt rundt hverandre og gråt og alt, smiler han.

Rekker paraden

Morland reiser med forloveden til Madrid, og flyr tilbake til Liverpool klokken to om natten etter finalen. Går kampen til ekstraomganger og straffespark vil de antageligvis gå glipp av avslutningen. Men de er likevel glade for å ha måttet booke et så tidlig fly.

— Hvis Liverpool vinner, rekker vi paraden. Det er jeg så glad for. Når man ser for eksempel City sin parade, det er bare ikke det samme. Liverpool-supportere henger av tak og bygninger og steder du ikke skjønner hvordan de har kommet seg til.

Den potensielle paraden vil gå gjennom byen søndag ettermiddag.

Paraden dagen etter kampen i Istanbul var et minneverdig øyeblikk for de som fikk oppleve det.

— Det var den beste kvelden noensinne.

Tottenham representerer England, Liverpool representerer Liverpool

Morland tror ikke det blir noen problemer mellom supporterne av de to engelske topplagene når tusenvis valfarter til den spanske hovedstaden.

— Tottenham er et av London-lagene som ingen har noen problemer med. De kommer ikke til Anfield og synger det samme som Chelsea og lignende lag.

— Jeg tror alle bare er glade for å være i en finale. De som drar dit for å lage trøbbel er det noe galt med, og at alle kommer til å være høyt oppe. Det kan bli litt trøbbel på flyplassene etterpå for ett lag vil jo tape. Men man er ikke dumme nok til å bli arrestert i Spania.

— De representerer England, vi representerer Liverpool.

Det er nesten tre uker mellom Premier League-avslutningen mot Wolves og finalen i Madrid. Det bekymrer Morland.

— Liverpool mister momentum. Men har vi dagen kan vi virkelig knuse Tottenham.

— Jeg tror anledningen kan prege Tottenham. Presset er på oss for å vinne, men jeg tror at hvis laget spiller til sin evne kan vi ta dem.

— For den røde tre kvart-delen av byen vil det være fantastisk. Dette laget mer enn noen andre fortjener det. I 2005 var det mer flaks, det føltes som en éngangs-greie. Laget vi har i år vet vi at kommer til å utfordre hvert år. Etter denne sesongen fortjener de å vinne hele greia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]