Alisson Becker har stengt buret. Beste rekke på 13 år

Liverpool slipper ikke inn mål lenger.

Kan du huske i starten av desember, da det var snakk om at Liverpools forsvar ikke var det samme som forrige sesong, og at Leicester City var Premier Leagues beste lag defensivt?

Det føles som en evighet siden - og det er ikke langt unna sannheten. Sist Liverpool slapp inn et baklengsmål i Premier League var i 5-2 seieren mot Everton 4. desember.

Siden den gang er det kun Monterrey i semifinalen av VM for klubblag som har klart å score mot dette Liverpool-laget. Da ignorerer vi med vilje ligacupkampen mot Aston Villa, der det ble fem baklengs mot et lag med en snittalder på 18. 

Seks «clean sheets» på rad i Premier League er noe Liverpool ikke har klart siden Rafael Benítez stengte igjen i desember 2006! 10 kamper uten baklengs har det blitt i desember og så langt i januar i alle turneringer.

Med Dejan Lovren og Joel Matip ute med langtidsskader har Joe Gomez fått en sjanse til å spille fast med Virgil van Dijk i midtforsvaret foran Alisson.

Redder alt

Ifølge Dan Kennett har Alisson Becker reddet de siste 17 avslutningene på mål i alle turneringer. Han har reddet 34 av de siste 37, om vi ser lenger tilbake i tid.

Leicester hadde bedre defensive tall enn Liverpool da vi gikk inn i adventstiden. Nå står Liverpool fortsatt med 14 baklengs. Leicester har sluppet inn 21, og er likt med Sheffield United som Premier Leagues nest beste lag bakover.

Alisson vant «Golde Glove» forrige sesong, da han holdt nullen 21 ganger i ligaen forrige sesong. Kasper Schmeichel og Dean Henderson leder an denne sesongen med åtte kamper uten baklengs - men nå kommer Alisson. De seks siste kampene er de seks eneste der laget har holdt nullen i ligaen denne sesongen - og brasilianeren har bare spilt 13 på grunn av leggskaden som holdt ham ute.

ISKALD: Alisson Becker får alt til å se enkelt ut.

ISKALD: Alisson Becker får alt til å se enkelt ut.

– Like viktig som Van Dijk

Keeperens bidrag ble trukket frem i Sky Sports-studio etter lørdagens seier.

– Jeg mener målvakten er like viktig som Van Dijk. Slik han spilte i dag - du ser på det, og tenker «han gjorde ikke noen store redninger», men han gjør aldri noen store redninger! Det er tegn på en stor målvakt, når alt ser enkelt ut, sa Jamie Carragher.

– Mot Spurs i Champions League-finalen var det veldig likt, med noen av forsøkene de hadde i dag. Det var halvsjanser, og han tar det så lett. Han fanger alt, og gjør at alt ser enkelt ut. Vi snakker om Van Dijk, og han er utrolig og har en utrolig innflytelse, men jeg mener keeperen er like viktig, sier scouseren.

Han får støtte fra Gary Neville.

– Jeg spilte med store keepere som Edwin van der Sar og Peter Schmeichel. De fikk ting til å se lett ut. Noen av de redningene Alisson gjør her, der han bare fanger ballen i armene og får det til å se ut som rutine. På grunn av posisjoneringen og timingen hans får han det til å se slik ut, sa Neville.

– Andre keepere i Premier League ville ha kastet seg rundt for å redde, og supporterne bak mål ville jublet for flotte redninger. Det samme ville vi sagt - men det er ikke det. De aller beste målvaktene får de enkle tingene til å se enkelt ut, har autoritet og sprer sikkerhet til forsvaret.