Tilbakeblikk:Collymore og Fowler var våkne nok til tidlig kampstart mot Shrewsbury

Liverpool hadde i 1996 ingen problemer med å avansere fra 4. runde mot klubben som er dagens motstander i samme runde i FA-Cupen.

Dette var året da 20 år gamle Robbie Fowler var på sitt mest brennhete. Før sesongen hadde han fått en ny partner i Stan Collymore, kjøpt for £8.5M som da var transferrekord i Liverpool.

Fowler scoret ganske utrolige 28 mål i Premier League, og hadde det ikke vært for at Alan Shearer også var på sitt beste ville han blitt toppscorer i ligaen.

Collymore bidro med 14 i ligaspillet, men hadde smelt inn et hattrick i 7-0 seieren mot Rochdale i 3. runde av FA-Cupen.

Sorte armbind for Paisley

4. runde var borte mot Shrewsbury og ble spilt så sent som 18. februar. I praksis var Liverpool en runde på etterskudd.

Avspark var så tidlig som kl 11.00 lokal tid og Liverpools spillere bar sorte armbånd som tegn på respekt overfor Bob Paisley, den legendariske manageren som døde 77 år gammel fire dager tidligere.

Kampen på Gay Meadow, hvor Liverpools supportere fylte den ene kortsiden på et utsolgt stadion som lot 7752 tilskuere passere telleapparatene, ble aldri særlig dramatisk.

JASON MCATEER: Kom på scoringslisten mot Shrewsbury.

Avgjorde mot slutten

Det var gått åtte minutter da Steve McManaman sendte en stikker som fikk Stan Collymore til å strekke på benene og sørge for 1-0 til gjestene.

Liverpool hadde siden ballen mye og David James fikk totalt sett en rolig dag mellom stengene, men frem til 70 minutter stod det fortsatt bare 1-0. Et avslutningsforsøk fra Phil Babb sørget imidlertid for at midtstopperen Dave Walton sendte ballen i eget nett.

Det ble ingen stor dag for Walton da han fem minutter senere prøvde å drible seg ut av eget felt og måtte se at Robbie Fowler snappet ballen og enkelt rundet keeper. Jason McAteer fastsatte sluttresultatet med et bra skudd like før slutt.

Spilte seg til finale

Dette ble en nokså enkel etappe på vei mot Wembley for Liverpool. 19 mål ble scoret på veien mot finalen etter 2-1 mot Charlton fra det som het 1. divisjon den gangen, 0-0 og så 3-0 mot Leeds i kvartfinalen og en 3-0 seier mot Aston Villa i semifinalen på Old Trafford som flere vil huske med et par susende Fowler-scoringer.

Robbie hadde scoret seks mål før finalen mot Manchester United, og hadde scoret i hver runde før den skuffende sluttkampen som endte med 1-0 tap. Mange vil også huske hans to strålende goaler mot United på samme bane i ligaen tidligere den samme sesongen.

Collymore endte på fem fulltreffere i FA-Cupen 1995/96, og de to sammen med Steve McMamanam dannet en offensiv trio som ga mye underholdende fotball.

Liverpool: James, Jones, Wright, Scales, Babb, McAteer, Thomas, Barnes, McManaman, Collymore Fowler.
Ubenyttede reserver: Tony Warner, Steve Harkness, Ian Rush

BORTEFANS: De som hadde fått billett og tatt turen fra Merseyside.

STEVE MCMANAMAN: Liverpools driblekonge på 90-tallet.