Speiderrapport - Layton Stewart:Blir han den neste scouseren som slår gjennom?

Den kanskje mest omtalte U18-spilleren før sesongen var Layton Stewart. Den unge spissen har vist hvorfor, og banket inn to nye mål lørdag.

Layton Stewart var mye omtalt før sesongen, og har vist hvorfor i første halvdel av 19/20-sesongen. Den 17 år gamle spissen fra Liverpool har vist frem målscoreregenskaper av rang.

Stewart har flere styrker, og de skal vi se nærmere på i denne «speiderrapporten».

Goalgetter

Scouseren er først og fremst en målscorer. Han har både fart, en nese for mål og gode avslutningsferdigheter.

Så langt har det blitt 12 mål på 17-åringen denne sesongen. De to siste kom da Blackburn ble slått 3-0 lørdag.

Under ser vi eksempler på hans gode evne til å komme til sjanser, og eminente avslutninger.

Unggutten har også tatt ansvar for straffespark mens han er på banen, og har puttet alle fire så langt.

Stewart er ikke blant de høyeste i akademikampene, men har god spenst og skaper farligheter med sine presise hodestøt.

Lagspiller

I tillegg til å ha den nødvendige egoismen til å være spiss har scouseren vist frem gode egenskaper som tilrettelegger, og han er flink til å frakte ballen oppover i banen og få med laget når det trengs.

Så langt har hans smarte pasninger endt i fem målgivende og to «hockeyassister».

I presspillet kan unggutten best sammenlignes med Fernando Torres på sitt beste. Spesielt to av sekvensene under minner om velkjente dueller mellom Torres og Nemanja Vidic.

Hans presspill gjør han til en perfekt fremtidig Klopp-spiller, og 17-åringen fra Liverpool ønsker nok aldri å dra til Chelsea.

Layton Stewart er en av akademiets mest spennende spillere, og har alt som skal til for å ta over etter Roberto Firmino.

Han har så vidt vi kjenner til ikke trent med førstelaget enda, men vi blir sannsynligvis kjent med ansiktet i tiden som kommer.

Avslutningsvis har vi satt sammen et knippe sekvenser som best beskriver Stewarts brede avslutningsreportoar og fantastiske talent.

Først sikrer han med en våken og smart avslutning ett poeng i en vanskelig bortekamp mot Napoli, så smeller han inn et mål med venstre mot seniorspillere i EFL Trophy, etter leverer han et løp og en chip selv Torres hadde vært stolt av, deretter videreformidler han en langpasning i nettet med en unik og utsøkt lobb før han avslutningsvis smeller en ball i nettmaskene fra hjørnet av 16-meteren.