Unike Trent - den unge høyrebacken som kan måle seg med de beste playmakerne i Premier League-historien

Trent Alexander-Arnold har levert utrolige 24 målgivende pasninger siden begynnelsen av forrige sesong.

25. feb 2020 kl 10.54Einar KvandeEinarKvande

Denne sesongen har Trent Alexander-Arnold tolv målgivende pasninger på 27 ligakamper. Det er bare Manchester Citys Kevin De Bruyne som har flere assists, med sine 16.

Siden starten av forrige sesong har scouseren 24 målgivende pasninger. Det er seks flere enn De Bruyne og Andy Robertson, som følger på andreplass på listen over spillerne med flest målgivende pasninger i Premier League de to siste sesongene.

Alexander-Arnold noterte seg for to nye målgivende pasninger i 3-2 seieren over West Ham på Anfield i går kveld, og Opta kunne etter kampen avsløre at bare midtbaneeleganten Cesc Fabregas og spissen Wayne Rooney har nådd 25 målgivende pasninger i Premier League i yngre alder enn Liverpools høyreback. 

Fabregas topper listen, da han klarte det i en alder av 20 år og 134 dager, mens Rooney var 21 år og 63 dager. Alexander-Arnold nådde 25 assists i går kveld,  21 år og 140 dager gammel.

Nå spilte de to foran Alexander-Arnold på denne listen i atskillig mer offensive posisjoner enn høyreback. En utrolig pasningslegger på midtbanen i Fabregas, og en kreativ nummer 10 i Rooney. 

19 innlegg

Statistikken fra kampen mot West Ham i går viser at Trent hadde 100 ballberøringer. Han slo 34 vellykkede pasninger, la 19 innlegg, skapte seks sjanser, hadde fire skudd og gjorde tre taklinger i tillegg til sine to assists.

– Jeg har sagt det tidligere. Det er som å ha Kevin de Bruyne på høyrebacken, sa Jamie Carragher til Sky Sports i forbindelse med kampen.

Med sine to målgivende har høyrebacken 12 målgivende, og han har allerede tangert sin egen rekord fra fjorårssesongen. Og vi skriver ennå bare februar måned.

– Han er som en midtbanespiller på høyrebacken, sa scouseren etter kampen. 

En annen som er imponert over Trent, er lagkamerat Virgil van Dijk.

– Tallene taler for seg selv. Trent har vært enestående for oss. Måten vi spiller på passer ham perfekt, uttaler nederlenderen til The Athletic.