Dette tror vi blir laget mot Chelsea

Vi har sett på hvem vi tror Jürgen Klopp vil starte med i kveldens kamp i FA-Cupen, og i hvor stor grad han prioriterer oppgjøret på Stamford Bridge.

Det er ytret tanker om at Jürgen Klopp bør starte sitt antatt beste mannskap mot Chelsea, slik at de som var på banen under fadesen mot Watford får en sjanse til å slå tilbake umiddelbart.

I sannhet vil det overraske oss veldig om det blir tilfellet at laget toppes på Stamford Bridge. FA-Cup er blitt en annen verden enn Premier League og Champions League, og klubber som Liverpool og managere som Klopp prioriterer deretter.

Det at Harvey Elliott har blitt med U19 til spill i UEFA Youth League røper imidlertid at det blir et mer «voksent» lag på Stamford Bridge enn nå sist mot Shrewsbury.

Usikkert på backene

I praksis tror vi Klopp tar ut de spillerne han har tenkt å ha på benken til neste ligakamp mot Bournemouth på lørdag.

Det vil overraske om ikke Adrian står i mål, og en bakre firer kan bli Williams, Lovren, Matip og Gomez.

På backene er det litt dårlig dekning, og Neco Williams har vært usikker med skade. Joe Gomez kommer til å start mot Bournemouth og Klopp kan velge å spare ham, men samtidig kan det vurderes at det vil være både bra for ham å få en gjennomkjøring og at det styrker laget.

Dejan Lovren kommer ikke til å starte mot Bournemouth, men manageren vil nok ønske å holde både ham og Joel Matip i gang.

Mer rutine

Poteten James Milner er erklært skadefri og vil nesten garantert spille. Han kan gå inn på en av backene, men med Henderson og Keita ute med skade ligger det an til en midtbaneplass. Trolig sammen med Adam Lallana og 19-årige Curtis Jones som allerede har scoret to mål i årets FA-Cup.

Pedro Chirivella er en annen kandidat etter sterk innsats tidligere i FA-Cupen denne sesongen, men i en kamp som borte mot Chelsea kan det være at om ikke Klopp går for et toppet lag så lener han seg mot noe mer rutine.

Angrepsvåpen fra benken

Takumi Minamino vil spille, og også Divock Origi. Det hadde vært artig om Jürgen satte opp supertrioen Mané, Firmino og Salah, eller i minst en eller to av dem på topp, men det blir nok helst en benkplass og mulige våpen å sette inn mot slutten i en kamp hvor det kan bli ekstraomganger.

Xherdan Shaqiri er også utelukket og vi tipper at Alex Oxlade-Chamberlain starter igjen etter en periode hvor han ikke har spilt så mye.

Det er antydet at Naby Keita kan være tilgjengelig til neste ligakamp, da Liverpool starter ligarunde 29 mot Bournemouth, men usikkert om manageren setter ham rett inn. Da kan det være at spillere som Gomez og Oxlade-Chamberlain spiller også til helgen, men det er fordi det passer inn med opplegget og ikke fordi det er noen form for topping mot Chelsea.

Chelsea er i en lignende situasjon, med skader og hard kamp om topp fire i Premier League og involvering i Champions League, og vil trolig heller ikke stille med helt det samme laget som de ville ha startet med hvis det hadde vært en ligakamp.

Trolig lag: Adrian; Hoever/Williams, Matip, Lovren, Gomez; Lallana, Milner, Jones; Oxlade-Chamberlain, Origi, Minamino